Angel eyes-ефектно запалване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Angel eyes-ефектно запалване
[quote="sadex5"]Ееее стана много сложно маи,ама не вярвам тоя на клипа да ги знаи тез работи колкото нас.Няма ли тук някои алармаджия дето е ровил по тоци това онова? Релето за време е готино,но то трябва да има подаване на плюс за силовата верига към Ангелите, и отделно командване пак плюс,от модула.Смятаи кви кабели тряя се пускат и откъде
[/quot
няма силови вериги изходите на реле времето се връзват към ключа за фаровете и все едно като заключиш колата си я оставил на габарит и след определено време изключва, всичко са 4-5 кабела и настроика на релето. по лесно от това здраве му кажи.

няма силови вериги изходите на реле времето се връзват към ключа за фаровете и все едно като заключиш колата си я оставил на габарит и след определено време изключва, всичко са 4-5 кабела и настроика на релето. по лесно от това здраве му кажи.
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
добре де, щом е толкова лесно хайде да дам на някой 10-20 лв и да ми го направи 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
NAPSTERS написа:няма силови вериги изходите на реле времето се връзват към ключа за фаровете и все едно като заключиш колата си я оставил на габарит и след определено време изключва, всичко са 4-5 кабела и настроика на релето. по лесно от това здраве му кажи.
Мм-да, точно. Няма "силови кабели", само кабели с управляващи сигнали. Не съм се задълбавал в ел.системата на Е39, но при Е46 нещата биха могли да се подредят така:
1. Има един ГМ (главен/генерален/ модул), който "разрешава" подаването на напрежение (шина 30) след отключване на колата и прекъсва напрежението 16 минути след заключване. Така въпросният необходим управляващ "блок" ще може да разрешава включване на габаритите, за определено време, само след първо отключване на колата и да не го разрешава до снемане на захранването от шина 30. Тоест да не става колата на циганска жигула след всяко вкл./изкл. или отваряне/затваряне на врата.
2. Или може да се взвме и втори разрешаващ сигнал от задействането на заключването, в случай че ви трябва пак колата преди изтичане на 16 мин. от заключването, но само ако не е включено запалването (шина 15). Защото иначе ако имате активирано автоматично закл. след тръгване - пак ше стане цвето музика без чалга.

За Е39 трябва да се види в BMW WDS как точно текат тези сигнали и да се направи блок-схемата на управлеяващото блокче за пускане на габаритите в режим "Добре дошъл собственико!"
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
pazokolarov написа:NAPSTERS написа:няма силови вериги изходите на реле времето се връзват към ключа за фаровете и все едно като заключиш колата си я оставил на габарит и след определено време изключва, всичко са 4-5 кабела и настроика на релето. по лесно от това здраве му кажи.
Мм-да, точно. Няма "силови кабели", само кабели с управляващи сигнали. Не съм се задълбавал в ел.системата на Е39, но при Е46 нещата биха могли да се подредят така:
1. Има един ГМ (главен/генерален/ модул), който "разрешава" подаването на напрежение (шина 30) след отключване на колата и прекъсва напрежението 16 минути след заключване. Така въпросният необходим управляващ "блок" ще може да разрешава включване на габаритите, за определено време, само след първо отключване на колата и да не го разрешава до снемане на захранването от шина 30. Тоест да не става колата на циганска жигула след всяко вкл./изкл. или отваряне/затваряне на врата.
2. Или може да се взвме и втори разрешаващ сигнал от задействането на заключването, в случай че ви трябва пак колата преди изтичане на 16 мин. от заключването, но само ако не е включено запалването (шина 15). Защото иначе ако имате активирано автоматично закл. след тръгване - пак ше стане цвето музика без чалга.![]()
За Е39 трябва да се види в BMW WDS как точно текат тези сигнали и да се направи блок-схемата на управлеяващото блокче за пускане на габаритите в режим "Добре дошъл собственико!"
и при еЕ39 е аналогично, ако колата се самозаключва лесно може да се направи циганйиката да не се включва, просто при подадена позиция 1 или контакт да не сработва

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
monogamnia написа:добре де, щом е толкова лесно хайде да дам на някой 10-20 лв и да ми го направи

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
NAPSTERS написа:monogamnia написа:добре де, щом е толкова лесно хайде да дам на някой 10-20 лв и да ми го направи
и на мен ми се е*ът блондинки с пет стинки,ма нестаа
баце то релето струва повече.
нямам представа колко пари е баце

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
monogamnia написа:NAPSTERS написа:monogamnia написа:добре де, щом е толкова лесно хайде да дам на някой 10-20 лв и да ми го направи
и на мен ми се е*ът блондинки с пет стинки,ма нестаа
баце то релето струва повече.
нямам представа колко пари е бацеиначе до 50 лв трябва да е ебах го у релето да го ева...
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=10719

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Абе колеги,таман говорим за Енджъл аис,вие каде сте ги монтирали отвътре на кръглото стъкло или отвънка?Един приятел ми спори че е отвътре,и отгоре където е плоско със малко силикон за автостъкла трябва....Няма ли нови идеи по въпроса за дистанционното палене ?
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
sadex5 написа:Няма ли нови идеи по въпроса за дистанционното палене ?
а де

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-

- sean-john
- ентусиаст
-
Аз ще се задоволя с ефекта като от клипчето
а какво дистанционно запалване ? нали това пак си е такъв тип запалване
или нещо бъркам някаде (за което няма да се усъмня
)

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- sean-john
- ентусиаст
-
А не тука говорим само за "габаритите"
няма нужда от гаражни врати и т.н.
хайде дано някой по запознат и можещ колега успее да "сглоби" работещ вариант на това което всички искаме 

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Сорри,аз подведох тука народа-имах предвид дистанционно палене на габарити,а не на моторо
Там е друга бира