Рейката на 520i 96г.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525DА
Re: РЕИКАТА НА 520I 96Г.
рециклацията на рейката се извършва след смяна на специални семеринги за високо налягане ,смяна на два броя втулки, от което зависи тропането в рейката както и шлайфа на оста ако разбира се е наранена ! но това момчета едва ли ви интересува
общо взето това става за ден максимум два ,защото имаме необходимите машини и части!

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
toi_78 написа:...но това момчета едва ли ви интересуваобщо взето това става за ден максимум два ,защото имаме необходимите машини и части!
Даже напротив, ужасно много ни интересува, особено 100% от пишещите в този форум

До тук разбрахме, че се сменят семерингите за високо налягане, което ще заинтересува хората, на които са им протекли.Двата броя втулки, които стоят в двата края на рейката, ще заинтересува хората, на които им тропа.
Шлайфа на оста не го разбирам, както и не разбирам как се отстранява луфта

Последна промяна mad_presley на 30 Окт 2009, 19:22, променена общо 1 път
toi_78 написа:рециклацията на рейката се извършва след смяна на специални семеринги за високо налягане ,смяна на два броя втулки, от което зависи тропането в рейката както и шлайфа на оста ако разбира се е наранена ! но това момчета едва ли ви интересуваобщо взето това става за ден максимум два ,защото имаме необходимите машини и части!
Дай някакви координати на ЛС.
И давате ли гаранция за ремонта и колко?
Защото аз ходих в един от най-известните сервизи в Пловдив където точно с това се занимават за тропането и хората казаха ,че няма оправяне.Друг е въпроса,че след смяната на втулки ефекта е около 3-6 месеца.
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
Georgi написа:Друг е въпроса,че след смяната на втулки ефекта е около 3-6 месеца.
...a за колко хиляди километра става въпрос .......
Bayerische Motoren Werke
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525DА
ТЕЛЕФОН 0898680554 ако имате въпроси не се претеснявайте да се обадите
toi_78 написа:ТЕЛЕФОН 0898680554 ако имате въпроси не се претеснявайте да се обадите
Не искам да спамя, обаче моята рейка я отвориха пред мен и с просто око се виждаше износения гребен (средните 6 зъба) и червяка (работната площ дето при изправен волан контактува с въпросните 6 зъба). Та и на мен ми е чудно какво подменяш, за да спре тропането?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
koko29 написа:Не искам да спамя, обаче моята рейка я отвориха пред мен и с просто око се виждаше износения гребен (средните 6 зъба) и червяка (работната площ дето при изправен волан контактува с въпросните 6 зъба). Та и на мен ми е чудно какво подменяш, за да спре тропането?
Eто това е тънката тайна, която всички рециклатори крият толкова усърдно

Аз понеже знам за какво става въпрос, защото когато се разтропа на старата ми кола рейката, започнах силно да се интересувам от всички видове рециклиране на рейка.
Това, което се установи е, че в БГ ти сменят две втулки и два семеринга на обща стойност...аре няма да казвам колко , защото е смешно.По интересното е, че всички сменят само тези компоненти, а цените за рециклаж варират от 120 до 600лв

Добре, да речем че всеки си цени труда различно, но мен просто такъв вид рециклиране не ме интересувсше въобще, защото както се оказа, така рециклирана рейка издържа максимум 10-12000км. и за това някои казват, че карат вече година с рециклирана рейка без проблеми, а други казват, че пак се разтраква след 3 месеца.Просто всичко зависи от километрите които се минават, а не от времето.
И така, като видях, че в БГ никой не може да ми рециклира рейката така, както аз искам, се свързах с австрийската фирма Аutoteile Jakobs, която е специализирана в рециклиране на хидравлики http://www.autoteile-jakobs.de/ , които дават 2 години гаранция и 50000км.
При тях цената на рециклирана рейка е 300 евро + вашата стара рейка (има ги и в ebay http://cgi.ebay.de/Lenkgetriebe-BMW-E39 ... 518ded2d5b ), но там вече рециклирането не се състои само в смяна на втулки и семеринги, а и наваряване на чевяка.
Но, оказа се, че дори и това не може да бъде идеалния вариант, защото хората си признават, че може да се усеща по-трудно вътрене в края на волана (затягане в крайни положения на волана) и това си го признаха хората, които го правят.
Също така, бяха и достатъчно любезни, да ми обяснят по е-mail цялата процедура по рециклажа, за разлика от всички майстори в БГ, които го държат в някаква космическа тайна.
И така, пак казвам, не съм някой малоумник, които го бъхтят парите в главата, за да си купя нова рейка за над 2000лв, просто вариантите, които се предлагат в алтернатива не ме устройват.
Айде със здраве и всеки да си преценява за себе си как ще си решава проблема с рейката

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ами как рециклират? Наваряват зъбите и ги престъргват на фреза на ново.... въпроса, е че се губи качеството на материала закалката, износоустойчивостта, за сметка на цената, нали... Нова рейка струва ЕХЕЕЕ .Възможно е и по специална технология да става това нещо, после със ново закаляване и т.н. на новите нарязани зъби...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Да, и на мен ми предложиха този вариант. И когато попитах дали някой ще ми даде писменна гаранция, че няма да се отчупи люспа от навареното и да застане м/у червяка и гребена и да се пребия някъде, знаеш ли какво ми отговориха?
- Ето този емотикон отговаря точно на реакцията им 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Така и така станоало въпрос за рейка... Мен не че ме интересува много
... но някой достигнал ли е до недрата на проблема всъщност - защо де*а се огризват рейките на нашите коли? Аз съвсем така ламерски и без да ме интересува си мисля за няколко неща. Първото и неподлежащо на спор е теглото на автомобила. Второто и неподлежащо пак на промяна са навъртените километри. Трето - начина на реализиране на окачването, пак нема кво да се променя... Окачването си има предимства както и недостатъци в сравнение с други реализации. Но се чудя ако една рейка е леко тръгнала, т.е. не чак да тропа, но на стенд при разклащане на колелото, да се чувства вече лекия луфт на въпросните шест зъба в средата.... Дали това е евентуална причина и за клатене на волана при 100-120 км/ч. което съм сигурен, че 90% от нас го имат. Ясно, че при перфектен баланс, хубави гуми и джанти намалява до неузнаваемост, но пак си е там в засада. Знам, че Пресли се бори с този проблем и го моля да сподели дали след монтажа на новата рейка се пребори или не! Ако го интересува, де... 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Mario Pankov написа:В САЩ попаднах на един доста голям магазин за части ( как не му запомних линка ), където нова рейка струваше 598$ без доставка. Вероятно до БГ ще стъпне на около 1500лв с доставка, ще взема да се разровя за този линк, ще е от полза за доста хора.
Сигурно имаш предвид този сайт http://www.rmeuropean.com/search.aspx?k ... 2136751745 .Наистина там понякога правят супер яки промоции иимат доставка до БГ

- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
А какъв е шанса да се разхлопват защото никой никога не сменя хидравличното масло ?
- КироКиров
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски през лятото
- Мечтае да кара: Форд ескорт '84-та
- Детайли за колата: убаа
ахаха представям си я тая стомана с незнам си кви си легировки и цементации как я опържват с електрожена и как структурата на кристалната и решетка става като структурата на бъркани яица 
ПС: и моита потропва

ПС: и моита потропва
Последна промяна КироКиров на 06 Ное 2009, 14:41, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Glamav написа:А какъв е шанса да се разхлопват защото никой никога не сменя хидравличното масло ?
Шанса да се разхлопа е 100% и причината не е хидравличното масло, а е лоша инжинерна мисъл, защото толкова тежка кола с рейка просто не оставя никакъв шанс за рейката

Няма Е39-ка със здрава рейка, въпросът е до колко е износена и на кой колко му пука

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3