биеща задна гума???
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
Re: биеща задна гума???
Тоест ако сменя само лагера е твърде вероятно да не се оправи биенето на гумата а ако смена главината може и да стане номера
ами ако е крив носача пак ли бие гумата или просто седи на ебем страна
ами ако е крив носача пак ли бие гумата или просто седи на ебем страна
Ако смениш само лагера е гранатирано, че нищо няма да се оправи, ако смениш само главина може да остане шум от лагера, който твърде вероятно е бил леко повреден при вероятния инцидент. Остава и най-лекият вариант - джантата все пак да е крива.
След предполагаемия инцидент вероятно е деформиран и носачът - затова най-практично е да се смени носачът с главина и лагер на старо и си решаваш проблема... освен ако примрено джантата ти не е с по-голям отвор (да кажем от Е39) и липсва центрираща втулка, тогава е от нея.
Ама как да гадаеме като се оказва проблем да се намери стабилен крик... Аз лично също не разполагам със стабилен крик, но си вдигам с моя и подпирам под колата с резервната гума, ма не знам дали това ще работи при теб...
След предполагаемия инцидент вероятно е деформиран и носачът - затова най-практично е да се смени носачът с главина и лагер на старо и си решаваш проблема... освен ако примрено джантата ти не е с по-голям отвор (да кажем от Е39) и липсва центрираща втулка, тогава е от нея.
Ама как да гадаеме като се оказва проблем да се намери стабилен крик... Аз лично също не разполагам със стабилен крик, но си вдигам с моя и подпирам под колата с резервната гума, ма не знам дали това ще работи при теб...
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
съгласен съм с колегата че е по добре да смениш всичко
а най евтино ще минеш с втоа ръка
а най евтино ще минеш с втоа ръка

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Аз само неразбрах какъв е проблема със стоковия крик.
Не е обходимо да ръчкаш и блъскаш нещо там.
1. Подпираш предната гума (тази по диагонал на задната, която вдигаш) с триъгълничето (ако са ти го свили и камък ще свърши работа).
2. Отхлабваш болтовете.
3. Вдигаш колата със стоковия крик.
4. Развиваш болтовете.
5. Сваляш гумата.
6. Вадиш резервната.
7. Слагаш резервната на мястото на свалената.
8. Завърташ на ръка.
9. Ако бие, хлопа, стърже, чука, рита и прочие, то тогава пишеш л.с. на Митко да ти праща частите, които са ти написали колегите по-горе.
10. Ако не бие резервната гума оставаш с нея на колата и отиваш за ремонт на биещата.
11. Пускаш крика.
12. Стягаш болтовете.
13. Махаш камачето (триъгълничето).
14.
Голяма ЗАБЕЛЕЖКА!
Ако имаш шпер НЕ изпълняваш точките от 1 до 14, ами отиваш на гумаджийница където ще изпълнят тази процедура, но колата ще е вдигната цялата.
Малка ЗАБЕЛЕЖКА!
Ако изпълняваш точките от 1 до 14 трябва да спреш колата на РАВНО място, да ИЗКЛЮЧИШ от скорост и да ПУСНЕШ ръчната.
И пак казвам, ако нямаш възможност или не ти се занимава просто отиди в един сервиз и кажи, че гумата бие и не знаеш защо. Искай просто диагностика за ремонта ще прециниш после. Плащаш си 10-20 лв и ще знаеш точно проблема. После събираш пари, купуваш частите, междувременно разузнаваш из форума кой е най-готиния сервиз в твоя регион и действаш.
Еми, това е!
Поздрави и успех,
Д
Не е обходимо да ръчкаш и блъскаш нещо там.
1. Подпираш предната гума (тази по диагонал на задната, която вдигаш) с триъгълничето (ако са ти го свили и камък ще свърши работа).
2. Отхлабваш болтовете.
3. Вдигаш колата със стоковия крик.
4. Развиваш болтовете.
5. Сваляш гумата.
6. Вадиш резервната.
7. Слагаш резервната на мястото на свалената.
8. Завърташ на ръка.
9. Ако бие, хлопа, стърже, чука, рита и прочие, то тогава пишеш л.с. на Митко да ти праща частите, които са ти написали колегите по-горе.
10. Ако не бие резервната гума оставаш с нея на колата и отиваш за ремонт на биещата.
11. Пускаш крика.
12. Стягаш болтовете.
13. Махаш камачето (триъгълничето).
14.

Голяма ЗАБЕЛЕЖКА!
Ако имаш шпер НЕ изпълняваш точките от 1 до 14, ами отиваш на гумаджийница където ще изпълнят тази процедура, но колата ще е вдигната цялата.
Малка ЗАБЕЛЕЖКА!
Ако изпълняваш точките от 1 до 14 трябва да спреш колата на РАВНО място, да ИЗКЛЮЧИШ от скорост и да ПУСНЕШ ръчната.
И пак казвам, ако нямаш възможност или не ти се занимава просто отиди в един сервиз и кажи, че гумата бие и не знаеш защо. Искай просто диагностика за ремонта ще прециниш после. Плащаш си 10-20 лв и ще знаеш точно проблема. После събираш пари, купуваш частите, междувременно разузнаваш из форума кой е най-готиния сервиз в твоя регион и действаш.

Еми, това е!
Поздрави и успех,
Д

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Още от първият пост става ясно ,че колегата е взел кола на бартер с доплащане ма не е знаел че колата е имала "близки срещи от 2ри вид" и има потрошено по нея!
И след като е ходил на гумаджия и не са му казали ,че гума или джанта са криви значи проблема е по главината или носача!
Съответно трябва да отиде в някой сервиз да се види какво по точно е помляно!Тъй като явно му е трудно да си вдигне колата на крик и да погледне!
Поздрави и Успех!
И след като е ходил на гумаджия и не са му казали ,че гума или джанта са криви значи проблема е по главината или носача!
Съответно трябва да отиде в някой сервиз да се види какво по точно е помляно!Тъй като явно му е трудно да си вдигне колата на крик и да погледне!
Поздрави и Успех!
BMW Service Team
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
Проблема със стоковия крик е че точно на мястото където се дига колата е леко изгнило и няма къде да го навра този крик ако е голям като на гумаджията да съм го направил одавна виждам че постепенно ми се овеличава шума от задна страна така че давайте съвет къде в района на софия да го закарам при човек който си разбира от работата, живея в овча купел 
всичко останало дето виката колегите съм съгласен само немога да си обясня как от крив носач ще ми бие гумата

всичко останало дето виката колегите съм съгласен само немога да си обясня как от крив носач ще ми бие гумата
- sniper74
- младши ентусиаст
-
първо кажи в кой район си
второ ако почакаш още малко проблема няма да се реши а ще стане по голям
трето действай по бързо
второ ако почакаш още малко проблема няма да се реши а ще стане по голям
трето действай по бързо
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
в овча купел живея
- sniper74
- младши ентусиаст
-
в красна поляна има един ама незнам как да ти обясня да го намерш
начи като тръгнеш от оринч каунти към кр поляна,след омвто което ти е от ляво на втория светофар си в дясно
и караш само на право и гледаш от дчсно има сервиз на мерцедес но дядото много разбира
опитай там

начи като тръгнеш от оринч каунти към кр поляна,след омвто което ти е от ляво на втория светофар си в дясно
и караш само на право и гледаш от дчсно има сервиз на мерцедес но дядото много разбира
опитай там

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- BMW дизайн
- ентусиаст
-

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
BMW дизаин написа:;) ама се сещам че има и един сервиз рашо ауто който е близо може да намина първо от там
А!
Рашо-то много го хвалят софианци в подфорума "Сервизно обслужване"!
Ти що не четеш, бе момче?

Поздрави,
Д

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2