колата губи мощност
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kranki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
колата губи мощност
Колеги извинявам се ако има вече такава тема но търсачката не работи и не попадам на нищо подобно...имам следния проблем с возилото: колата губи мощност - без значение на коя скорост съм - подавам и газ, а колата като умряла - качва бавно оборотите и е все едно има тапа,понякога отпушва и се юрва да варви като луда... прави го на всички скорости дори при висока скорост примерно 150 км/ч забива все едно има недостиг на гориво...ако някои може да помогне благодаря предварително...
колата е 525 tds сменени са всички консумативи преди ден...
колата е 525 tds сменени са всички консумативи преди ден...
Re: колата губи мощност
На мен до днес ми правеше такъв номер но не чак толко интензивно. Оказа се няква лула на 1 от свещите че нещо и имало. Ремонта беше евтин. При теб може да е на повече свещи същия проблем. Точно се задяваше губеше мощност и изведнъж отплесваше. Не разбирам много нека другите кажат. Май много причини може да има за тоя проблем. Дано решението е като при мен 

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
mandorg написа:На мен до днес ми правеше такъв номер но не чак толко интензивно. Оказа се няква лула на 1 от свещите че нещо и имало. Ремонта беше евтин. При теб може да е на повече свещи същия проблем. Точно се задяваше губеше мощност и изведнъж отплесваше. Не разбирам много нека другите кажат. Май много причини може да има за тоя проблем. Дано решението е като при мен

Не грам не съм обърнал внимание
съжалявам. Пък и не разбирам много много чесно казано грам представа нямам какви са тия лули и къде ги има къде ги няма просто казах при мен как е било
Нищо здраве да е

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
според мен е дебитомера най-лесния начин да провериш е като му откачиш буксата. Ако е от него при откачена букса колата трябва да върви доста
- kranki
- кандидат ентусиаст
-
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Аз искам да питам за тоя дебитомер като може да му се откача буксата и върви повече колата що не ги караме с откачени букси - явно има няква вреда ако може някой да каже каква е и не се ли прецаква нещо така като се откачи буксата макар и за няколко километра. За това ме е шубе да тествам при мен дали това е проблема
- kranki
- кандидат ентусиаст
-
колега аз карам така от вчера и за сега няма проблем...освен че ми се струва че гори доста повече от обикновенно друго не съм забелязал като разлика...
- vasko05
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS
а каде се намира тази букса ?

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
mandorg написа:Аз искам да питам за тоя дебитомер като може да му се откача буксата и върви повече колата що не ги караме с откачени букси - явно има няква вреда ако може някой да каже каква е и не се ли прецаква нещо така като се откачи буксата макар и за няколко километра. За това ме е шубе да тествам при мен дали това е проблема
Колега, ти правиш ли разлика между бензинов мотор и дизелов?

- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Аз не знам колата да тръгне по-добре било то на безин,дизел,газ,метан 

DAEL в общи линии права разлика. Не казвам че разбирам от подробности но знам че и при мен има дебитомер и ми казаха че може да ми създава проблеми за това питам - явно не можеш да отговориш за това реши да ме питаш дали права разлика сега остави някой да ми отговори 
п.с. От мотори разбирам до толкова че знам в единия да сипвам от колонката с дизела в другия от колонката с бензина
. Все пак не всички сме завършили техникума за транспорт и двигатели с вътрешно горене и не сме задължени да знаем какво е лула бобина дросел и тн - за това го има форума слава богу 

п.с. От мотори разбирам до толкова че знам в единия да сипвам от колонката с дизела в другия от колонката с бензина

- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
mandorg написа:DAEL в общи линии права разлика. Не казвам че разбирам от подробности но знам че и при мен има дебитомер и ми казаха че може да ми създава проблеми за това питам - явно не можеш да отговориш за това реши да ме питаш дали права разлика сега остави някой да ми отговори
п.с. От мотори разбирам до толкова че знам в единия да сипвам от колонката с дизела в другия от колонката с бензина. Все пак не всички сме завършили техникума за транспорт и двигатели с вътрешно горене и не сме задължени да знаем какво е лула бобина дросел и тн - за това го има форума слава богу
Питате що то има разлика в това какво прави на бензинов мотор и на дизелов мотор дебитомера.
Аз карах 2 месеца с откачен дебитомер на ТДС-а и няма проблем. Даже и за постоянно каране нищо няма да се счупи.
Новият ми и тои сдаде багажа и сега пак така ще карам.
- kranki
- кандидат ентусиаст
-
А новия защо сдаде багажа? Да не е бил някой заместител защото разбрах че има и такива на половин цена от оригинала който при мен ако не се лъжа е pierburg или нещо подобно и е около 500 лв...е има и Бош за 1000лв
...Аз поръчах pierburg защото моя е такъв и до понеделник ще карам с откачен дебитомер мисля че не е проблем.А между другото чух че има някаккъв спреи за дебитомери. Струвал 15 лв и утре мисля да го пробвам дали е ефективен поне докато сложа другия дебитомер...

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2