Присаждане на по-голямо "сърце"

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Присаждане на по-голямо "сърце"

Мнение от sean-john » 01 Ное 2009, 0:52

Иска ми се тука да обсъдим вариантите за присаждане на някое по-"здраво" сърце в нашите коли....че от време на време ми влизат някакви лоши мухи в главата :mhihi:
Та на първо време задължително ли е маторя да е с документи? А ако няма такива? След това при смяна на мотора скорости/диф, кардан, ала-бала, трябва ли да се сменят? Имам много въпроси, но нека ги оставя за по нататък да видим накаде ще се развие темата.

Сори ако е обсъждана тази тема някаде преди, лично аз не съм я срещал, а още по-лошо, че търсачката не работи цяла седмица близо. :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Присаждане на "сърце"

Мнение от Пресиян Василев » 01 Ное 2009, 18:53

Градско здрасти.Ти мисля беше с 20-ка,ако ще слагаш м50б2..и кусур,няма кознае какви ядове,не че става махаш- слагаш но поне инсталацията ще ползваш за новия контролер.Ако ще е силно СЬРЦЕТО,бая карантии ще смениш.мотор +трансмисия докрая +ЕКУ. а за документите виж си пьрво талона .че ако сте се сетили при регистрация да го направите БЕЗ НОМЕР,ще ти е доста по лесно.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 01 Ное 2009, 20:12

Благодаря колега за отговора гледам 80 преглеждания,а никой нищо не казва :confused: .... да с 20-ска съм,а за мотора за съжеление сега погледнах и е писан в талона :confused: значи 100% трябва да е с документи... ами аз се бях засилил парвоначално над 2.8 мотора , но нещата които ще трябва да се сменят найстена стават много (генерация подобрени спирачки,скоростна и съединител предполагам) от друга страна се чудя с 2.8 мотора дали си заслужава смяната за тези ~50коня (не че са малко) та направо съм на голям крастопът... не че това ще го направя другия месец,но е добре да си подготвен за момента когато ще трябва да го правиш (а аз определено ще го направя)

Мерси още веднъж :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 01 Ное 2009, 20:23

Колега между 2.0 и 2.8 разликата е осезателна, въпреки че за мен 2.0 си е един добър двигател за нашите условия (такси, данъци, пътища и т.н.).
В интерес на истината на 2.8 разхода е почти същия като на 2.0, но е с двойно по-висок данък, в същото време много рядко можеш да му се изкефиш на пълните възможности.

Според мен ако толкова те влече, определено е по-добре да смениш колата от колкото двигателя ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 01 Ное 2009, 21:27

Може би си прав колега, за смяната на колата,но в тази криза изобщо нямам времето и нервите да се занимавам да я продавам... а после и да търся нова... става една хамалогия за мене.Просто малко време прекарвам в БГ,а то определено не е достатъчно за всички неща,ма как да е.За таксите на 2.8 мотора колко да са повече :shock: Го-то е със ~50-80 лева в зависимост по скъпо,данъка също е в тези граници(поне така показва онлайн калкулатора нали данъка е според областта) та това няма да е проблем 100-150 лева горница на година.... не съм казал,че мотора 2.0 не е добър :) просто на моменти имам нужда от повечко мощност,а точно и това ме "привлича",че разхода не е много различен.

И все пак си мисля,че една инвестиция (за 2.8 мотор) от около 3000-3500 лева си заслужава (може и малко горница да е незнам) .

Нищо време има дано има развитие по темата и да се насоча правилно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 03 Ное 2009, 10:08

На мен 2.8 мотора много ми харесва. С него вече колата не се усеща тежка. Има хубава динамика.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 03 Ное 2009, 20:02

Gemar написа:На мен 2.8 мотора много ми харесва. С него вече колата не се усеща тежка. Има хубава динамика.

Точно това ми е идеята(тя не че е моя идея де :mhihi: ) да има комфорта на голямата кола,а в същото време да не се усеща тежка и "мудна" на моменти... та сега както казах съм в размисъл... да стегна моят двигател (нещо ваноса чука иска центровка, струва ми се,че някой цилиндър губи компресия но не съм я мерил) скоростната ми кутия ми се иска да я сменя.... или направо да вземам 1 двг 2.8 с скорости и другите неща покраи него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 03 Ное 2009, 20:09

sean-john написа:
Gemar написа:На мен 2.8 мотора много ми харесва. С него вече колата не се усеща тежка. Има хубава динамика.

Точно това ми е идеята(тя не че е моя идея де :mhihi: ) да има комфорта на голямата кола,а в същото време да не се усеща тежка и "мудна" на моменти... та сега както казах съм в размисъл... да стегна моят двигател (нещо ваноса чука иска центровка, струва ми се,че някой цилиндър губи компресия но не съм я мерил) скоростната ми кутия ми се иска да я сменя.... или направо да вземам 1 двг 2.8 с скорости и другите неща покраи него.

наи добре ще е ,ако има някоя англииска ,че има всичко дето щети трябва ,останалото в форума,мисля че след 6 мес.,ще остане само голо купе :yes:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар

Re: Присаждане на по-голямо "сърце"

Мнение от sean-john » 03 Ное 2009, 20:29

Ами ще видим от къде ще е ,сега да проуча вариантите пък после търсенето лесно :D междувременно следя обявите да видя как вървят цените на частите,но ми се иска да знам и някаква стойност (като пари) за монтирането.

п.с. Благодаря на модератора :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 03 Ное 2009, 23:07

На 520 ,най-лесния вариант е 2.8
Запазваш всичко,скорости,кардани и т.н.......инсталция на компа.....радиатори,виско и т.н.......слагаш мотора и друг съединител и задължително дебитомер от 2.8 ,хубаво е и генерацията и си ти :lol:
Инфото е от доверен източник,който ще прави моята машинка
Аз поне за момента съм се спрял на този вариант :D
А за това че разликата не е усезаема межди 2.0 и 2.8.....айде нема нужда :mhihi:
Относно документите........абе кой ти регистрира трансплантиран мотор :mhihi:
Караш така,то 2.0 и 2.8 не можеш ги различиш ако не си запознат с марката :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 04 Ное 2009, 1:41

стегаи я колата малко, и я пускаи на пазара
тая твоита зеленката с бежавата кожа, 4ти собственик си за когото знам, а за колко ли още не знам?
не се занимаваи с глупости, пускаи я на пазара или я обявяваи за безследно изчезнала
гледам пари имаш щом мислиш за по големо сърце, вземи си направо 528 излезло такова от завода, има бая разлики които не ми се споменават

или ако взимаш донор си вземи в8 540 това е колата, но требва да гледаш филма бумер 1, да се надъхаш малко като те спират :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 04 Ное 2009, 10:22

BMW-E39 написа:но требва да гледаш филма бумер 1, да се надъхаш малко като те спират :lol:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Уникален филм :mhihi: :mhihi: :mhihi:

БаткоФ,я кажи колко искаш на големия мид диспей бре,ма само него,че ми требва един такъв
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 04 Ное 2009, 12:29

meha написа:
BMW-E39 написа:но требва да гледаш филма бумер 1, да се надъхаш малко като те спират :lol:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Уникален филм :mhihi: :mhihi: :mhihi:

БаткоФ,я кажи колко искаш на големия мид диспей бре,ма само него,че ми требва един такъв

гледаи са братчето ми да те сФетна, взимаш това което продавам (комплект МИД-а големия ред + горното радио което си върви с МИД-а и на него също пише МИД) и сваляш твоите, слагаш моите, и после снимаш твоите и ги пускаш за 50-100 лв да ги продадеш нема как да не отлетат ;Р

иначе просто нема как да дам отделно комплекта МИД-а + горното радио

като бонус има кабела на МИД-а тоя малкия с малката букса, това е
цената е 200 камани твърда, помисли си за 200 какъв кенеф ще вземеш от технополис например, и колко грозно ще е ? или за 200 е по добре оригиналния касетофон с големия МИД , към които след време може да си сложиш и големо табло с големия BC и да ти показва разхода на МИД-а ;Р
като гледам не седи лошо и на последните е39ки
а вечер свети много много готино, никога не бих погледнал малкото радио вече

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 04 Ное 2009, 21:12

BMW-E39 написа:стегаи я колата малко, и я пускаи на пазара
тая твоита зеленката с бежавата кожа, 4ти собственик си за когото знам, а за колко ли още не знам?
не се занимаваи с глупости, пускаи я на пазара или я обявяваи за безследно изчезнала
гледам пари имаш щом мислиш за по големо сърце, вземи си направо 528 излезло такова от завода, има бая разлики които не ми се споменават

или ако взимаш донор си вземи в8 540 това е колата, но требва да гледаш филма бумер 1, да се надъхаш малко като те спират :lol:

Абе батка ся що ми вкарваш нечисти мисли :mhihi: само това ми липсваше в цялата дъндания ,ще видим може пък и да те послушам (първо ти прочетох ЛС-то) :mhihi: но все още клоня към присаждането,колега meha мерси за информацията :) и като направиш твоята ще се радвам да споделиш това онова :)))

Потребител
Аватар
Кара: бмв 39 520i
Мечтае да кара: M5,760 Li

Мнение от gavrail » 28 Яну 2010, 11:01

Колега извинявай че с доста голямо закъснение пиша по твойта тема....и малко съм новичък.Така та на въпроса за докоментите за новия двг.не ти трябват,ако е регестрирана в кат и в данъчното..........не е задължително да минаваш през кат пак.....защото все едно си караш с стария си двг.А в данъчното си вписал 150 коня,значи ще плащаш данък за 150 коня :yes: Проблем може да има ако продадеш колата на някой от друг град,(примерно си от варна , другия е от руси) но винаги има вратички :lol: .Ако искаш ми се обади и ще ти обесня по добре л.с (0899992815)
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ

Назад към E39