X5 4.6is и сън в лятна нощ

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

X5 4.6is и сън в лятна нощ

Мнение от enigma » 04 Ное 2009, 2:18

Историята се развива преди доста години, когато 4.6is беше още актуален модел.
Необяснимите събития аз лично придавам на халюцинации в резултат на хронично недоспиване, но въпреки това и до днес ме побиват ледени тръпки
като си спомня тази нощ.
Часовникът показва 0300. Крайно време е да си тръгвам от офиса, след 17 часов работен ден. Излизам на балкончето и поглеждам паркинга - единствено
моето камионче седи сгушено на ъгъла, изглежда ми малко тъжно, че не му е обръщано внимание толкова дълго.
Вадя дистанционното и щраквам 2 пъти бутона за запалване . Камионът изръмжава и забоботва равномерно. Хубаво нещо е паленето от разстояние,
ще го оставя да позагрее преди да го натисна :).
Десетина минути по-късно вече удобната му седалка ме поема, пъхам ключа и приятелско пиукване ми показва, че контролът е вече в мои ръце - "хайде
да се поразходим" - и червените маркери на оборотите вече са се поотдръпнали. Дааа, ще се поразходим...
Измъквам се от паркинга и казвам на навигацията да ме води до вкъщи избягвайки магистралите. Ще мина по горските пътища, за да се освежа малко.
Смъквам прозореца до долу, за да се наслаждавам на звука на мотора... не знам защо напомня ми на хищник излязъл на нощния си лов.
Карам със 100тина км/ч по горските пътища, наслаждавайки се на нощното спокойствие и на свежия въздух. Навън е пълен мрак, единствено фаровете
ми осветяват пътя отпред.
Но изведнъж нещо привлича погледа ми в огледалото... чифт големи фарове се приближават бързо... Докато се усетя и вече с брутален рев ме изпреварва
друг камион, поне успявам да го разпозная -
Кадилак Ескалейд... настъпил го е така все едно дяволът го преследва. Разтърсвам си главата да не би да сънувам, но той е още там отпред.
Ааа, няма да я бъде тая - викам си - не може да ме изпревари така най-уродливият представител на американското автомобилостроене.
Бързо дърпам скоростния лост към мене да превключа на спортен режим.... двигателят доволно изръмжава и усещам как педала на газта омеква под десния
ми крак - "натисни ме" - изведнъж адреналинът препуска из цялото ми тяло и с удоволствие залепвам залепвам педала за пода. Разнася се страхотен рев
и хищникът ми рязко се изстрелва напред, фаровете фиксирани върху набелязаната плячка. Бързо се приближавам до него, но идва поредица остри завои
и не искам да го изпреварам без видимост, така че отпускам газта... Шофьорът на тази машина явно е под влияние на нещо, защото кара доста безрасъдно, накланяйки се доста на
завоите - все пак окачването на Кадилак едва ли е претърпяло голямо развитие от времето на Ноевия ковчег... да , клатушка се буквално като ковчег пред
мене по завоите, не знам как не се преобръща.
Но въпреки безрасъдността му и аз не се отлепям, макар че навигацията ми писка, че съм си изпуснал отклонението. Изключвам я и продължавам да го следвам
плътно, изчаквайки малко по-добра видимост напред за да го изям... Скоро идва и моята възможност, залепвам пак газта и се изнасям вляво,
обаче гадината решава да не ме пусне и застава на средата на пътя. Правя още няколко опита, но като виждам, че е твърдо решен да не ме пусне намалявам
и го оставям да се отдалечи... не искам да търся конфликти. Камиончето ми обаче ръмжи недоволно... е какво да се прави, има и дни без плячка, такъв
е животът на хищниците. Кадилакът изчезва зад поредния завой. Спирам и се оглеждам къде мога да обърна, докато пускам навигацията, но в този момент се разнася някакъв гръм отпред,
свирене на гуми и няколко последователни удара... Изглежда най-накрая е изтървал някой завой и се е обърнал. Решавам да не обръщам, а да отида да му помогна, ако има с какво.
Поглеждам бегло към картата на навигацията... изглежда съм посредата на нищото, нищо не загатва за път наоколо... хмм, странно.
Подкарвам напред и гледам настрани в дърветата къде е отишъл... това ми е грешката, нещо удря в гумите изведнъж и се чува свистене, отпред и отзад.
Какво по дяволите ? Виждам и кадилака 50тина метра напред, преобърнат по покрив и забит в дърветата. Но това не е всичко, около него се събират някакви тъмни човешки фигури,
поне 10тина. Премигвам няколко пъти, за да се убедя отново, че не ми се привижда, но те са там... Придвижвам се още малко напред и фаровете ми ги осветяват.
В този момент една от фигурите се обръща с лице към мен... жена с мъртвешки бледо лице и черни мъртвешки очи, впиващи се убийствено в мен.
Полазват ме тръпки и дори не си правя труда да посягам към оръжието. Отново залепвам газта и камионът се понася с леко поклащане и неприятни шумове
отвсякъде, явно са спукани и 4те гуми. Жената ме проследява с поглед докато минавам покрай тях, другите дори не се обръщат - накатерили са се по кадилака
с недвусмислени намерения.
Продължавам напред със 60-70 и напрегнато гледам в огледалото да не са след мене... загубвам представа за времето, само усещам че вече джантите
тракат по асфалта... гума не е останала. Изведнъж излизаме на някакъв по-голям път с табели, указващи че магистралата е наблизо. Поглеждам
навигацията и вече ми показва, че съм на някакъв път. Поглеждам часовника... почти 5 сутринта. Звъня на един приятел да дойде да ме прибере и докато чакам
(с ръка на оръжието) оглеждам щетите - гумите са заминали, джантите също са накривени и опушени до неузнаваемост.
Прибраха ме благополучно, малко по-късно през деня и от сервиза на БМВ прибраха колата, аз използвах случая да огледам района по светло за да видя
откъде съм дошъл, но така и не намерих по-малкия път, от който ми се струваше че съм излезнал. Може би беше сън ? Но гумите със сигурност бяха
спукани от шипове поставени на пътя, което не мога да си обясня.
Какви ли странни тайни крият тези необятни гори?
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар

Re: X5 4.6is и сън в лятна нощ

Мнение от smamf » 04 Ное 2009, 3:12

:yes: :bowdown:

Много ми хареса динамиката на описаните преживявания, но един въпрос ми остана неотговорен: ако тази история е истинска, то къде се развива действието :?:

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Мнение от CHUKANSKI » 04 Ное 2009, 7:10

колега тая история ми прилича на филма- "погрешен завои",да не си го гледал снощи? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pLaM3N » 04 Ное 2009, 9:58

Любимата ми джипка ... Старото X5 с 4.6is ... :clap:
Страхотна история !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 04 Ное 2009, 10:14

:clap: :clap:
Приковаваща.Spooky :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 04 Ное 2009, 10:19

smamf написа::yes: :bowdown:

Много ми хареса динамиката на описаните преживявания, но един въпрос ми остана неотговорен: ако тази история е истинска, то къде се развива действието :?:

Поздрави

New Hampshire, USA
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Ное 2009, 11:08

Ама е точно като финалната сцена от един хорър от '70-те "Надпревара с дявола"... Не му помня оригиналното заглавие...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 04 Ное 2009, 11:18

enigma написа:все пак окачването на Кадилак едва ли е претърпяло голямо развитие от времето на Ноевия ковчег...

:mhihi: :bowdown:

Ето такова нещо се очакваше - нещо ново, свежо и добро! :lalala: :bowdown:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 04 Ное 2009, 12:14

Хареса ми, историята е едновременно добра и страшничка. Това с пътните мародери често явление ли е по Щатско?
Si non confectus, non reficiat.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Ное 2009, 17:34

pLaM3N написа:Любимата ми джипка ... Старото X5 с 4.6is ... :clap:
Страхотна история !

аз предпочитам 4.8ис (имал съм ги и двата) -

ето тука съм ги сравнявал едно време... като бяха още "пресни" 8)

http://www.m5board.com/vbulletin/x5-x6- ... sions.html

за историята на енигма- страшничко- аз мародери на съм виждал, но това не значи че ги няма...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 04 Ное 2009, 17:45

Ндааа Wrong turn ми се струва е музата на тази найстина страхотна история!Готино!Ама трябваше поне една брадва или стрела да метнат и по теб!Не става току тей да се измъкнеш-те и на БМВ-та не прощават онея! :bang: :D :D
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 04 Ное 2009, 18:22

alx написа:
pLaM3N написа:Любимата ми джипка ... Старото X5 с 4.6is ... :clap:
Страхотна история !

аз предпочитам 4.8ис (имал съм ги и двата) -

ето тука съм ги сравнявал едно време... като бяха още "пресни" 8)

http://www.m5board.com/vbulletin/x5-x6- ... sions.html

за историята на енигма- страшничко- аз мародери на съм виждал, но това не значи че ги няма...

Хубаво сравнение, и на мен 4.8 ми хареса доста повече, особено заради звука :) .
Имаше обаче един неприятен момент, че около една седмица след като ми го доставиха
нещо в компютъра се скапа тотално... седя близо 2 месеца при дилъра, не знаеха какво да правят
докато не ги инструктираха от щаб квартирата :) .

А за мощността не мисля, че имат толкова голяма разлика, защото сме ги карали един до друг 2та и 4.8 не мога да кажа, че осезаемо дърпа напред. Може би температурата наитина има някакво влияние както си писал.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Ангелинов
Аватар

Мнение от Ангелинов » 04 Ное 2009, 19:12

Много интересна история!
Бензина още ли е 1.90$ за галон там?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 04 Ное 2009, 20:49

Бензина пак гони $3 , но ако НХ визираш там си е традиционно по-евтино всичко - 2.50

Относно мародерите, много зависи от района... може да не ги срещнеш цял живот, но може и да ти е всекидневие. Също така
има райони, които трябва да се заобикалят отдалече, но в крайна сметка никъде никой не е застрахован.

Ей тия отчаяните са най-опасни - http://www.youtube.com/watch?v=HQcj3Y4IDoo
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 04 Ное 2009, 21:43

Тоя джойрайдър ли е ? :kuku:
Или може би някой заклет фен на Grand Theft Auto,който накрая се опита да издрифти :driving: :mhihi:

Следваща

Назад към Страхотни истории