Моля помогнете!!!
Модератор: Icco
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Vilkata9990
- Потребител
-
Моля помогнете!!!
Здравейте,
взех си миналата седмица един Pioneer и реших да си го свалям от колата, защото ми откраднаха вече 2 и ми омръзна да се занимавам със застрахователите(и крадците:no: ). А и те се мръщат вече.
Въпросът ми е следния :как мога да свържа една 12волтова батерия на кабелчето за паметта? Има ли нещо по специфично което трябва да знам за свързването?
Предварително Благодаря.
Търсих такава тема във форума обаче не намерих.

взех си миналата седмица един Pioneer и реших да си го свалям от колата, защото ми откраднаха вече 2 и ми омръзна да се занимавам със застрахователите(и крадците:no: ). А и те се мръщат вече.
Въпросът ми е следния :как мога да свържа една 12волтова батерия на кабелчето за паметта? Има ли нещо по специфично което трябва да знам за свързването?
Предварително Благодаря.
Търсих такава тема във форума обаче не намерих.

Като се замисля
"НЕМА НАЧИН ДА НЕМА НАЧИН"
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Имаш два варианта:акумулаторна или обикновена батерия. Акумулаторната е за предпочитане. За двата вида - две схеми. Сега свързването е следното: "+ от ак"-проводник-платка. С акумулаторна батерия става: "+ от ак"-проводник-диод-платка и "+ от батерия"-проводник-платка. С обикновена батерия става:"+ от ак"-проводник-диод-платка и "+ от батерия"-проводник-диод-платка. "-" на батерията и в двата случая е на "-" на платката.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- Vilkata9990
- Потребител
-
Добре, да речем че правим с акумолаторна батерия.
Ако съм разбрал правилно трябва доа стане така:
на +са за паметта се поставя диод и след диода кабела се съединява с +са от батерията и тогава отива на платката на цд-то.?
- на батерията се връзва с масата която отива към цд-то.?
А какъв диод трябва да взема?
на +са за паметта се поставя диод и след диода кабела се съединява с +са от батерията и тогава отива на платката на цд-то.?
- на батерията се връзва с масата която отива към цд-то.?
А какъв диод трябва да взема?
Като се замисля
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
ДаVilkata9990 написа:Добре, да речем че правим с акумолаторна батерия.
Да. Ако ЦД-то има отделен проводник за "-", отива на този проводник.- на батерията се връзва с масата която отива към цд-то.?
Ще свърши работа всеки с обратно напрежение >15V и мах ток в права посока > от тока, който нормално тече по този проводник. Не вярвам тока да е по-голям от 1А, така че практически всеки от масовите изправителни диоди ще свърши работа. Много малко от серията 1N4ххх са за напрежение под 25V и ток под 1А. СправкаА какъв диод трябва да взема?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-

- Vilkata9990
- Потребител
-
ivantchoG написа::yes:
Още един въпрос. Понеже търсих и ми казаха ,че 12в. акумолираща батерия няма(не се произвеждат) може ли да сложа 9волтово такава?
Или е по добре да сложа обикновенна 12в.?
Като се замисля
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
На 9-волтовата ще и дойде много напрежението.
9+1,2+1,2+1,2=12,6
Решение, но не най-доброто (заради заряда).
Най-добре е да сложиш 12V. Ако няма акумулаторни, може с два диода и батерия за дистанционно (12V), но не знам колко ще издържи (зависи от тока при "изключен контакт").
9+1,2+1,2+1,2=12,6

Най-добре е да сложиш 12V. Ако няма акумулаторни, може с два диода и батерия за дистанционно (12V), но не знам колко ще издържи (зависи от тока при "изключен контакт").

- Vilkata9990
- Потребител
-
10X - Още утре ще направя инсталацията. За батерията невярвам да я изсмуче бързичко.

Като се замисля
- Vilkata9990
- Потребител
-
ivantchoG написа:Vilkata9990 написа:Добре, да речем че правим с ДаНе вярвам тока да е по-голям от 1А, така че практически всеки от масовите изправителни диоди ще свърши работа. Много малко от серията 1N4ххх са за напрежение под 25V и ток под 1А. Справка
Този ще стане ли? 1N4139 че неразбирам , а в магазина искат точен №
Ако имаш някой в предвид дай №-чето. За последно Благодаря предварително

Като се замисля
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
1N4139 към акумулатора, 1N4502, 1N4088, 1N4008 - към батерията, но най-добре да измериш тока през проводника за "паметта"

- Vilkata9990
- Потребител
-
ivantchoG написа:1N4139 към акумулатора, 1N4502, 1N4088, 1N4008 - към батерията, но най-добре да измериш тока през проводника за "паметта"
Егати гадното животно! Значи взех два диода на 3А. , само че на по голям волтаж. Направих инсталацията и нямаше проблем. Само че 12в. батерия , я смуче като "гладно цигане - кофичка с кисело мляко"

да взема една 9в. Акумолираща батерия , защото през 2-3дни да давам за 12в. батерия ще излезне солено. Това е - мисля че ще стане.

Като се замисля
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
трябва да откриеш къде е захранването на паметта по-старите касетофони които се вадеха целите вместо само панелите имаха вградени батериики акумулаторни никел метал хидридни в пакет 3 броя общо3,6волта в разредено сътояние и 4,8 волта в заредено та те са вързани директно към паметта а тя не дърпа много можеш да си държиш и седмица касетофона у вас и пак няма да си забрави станцийте , говори със някой който наистина е в час и знае точните изводи за които да се свържеш.
Ако не намериш мисля че имам човек който би могъл да ти помогне
Ако не намериш мисля че имам човек който би могъл да ти помогне
- Vilkata9990
- Потребител
-
Е хубаво обаче старите касетофони имаха да помнят бас, пищялка, лоуднес и станциите. А нали знаеш 8600 колко точно настройки има. Все пак засега немисля да го отварям още 11месеца докато не изтече гаранцията. Все пак брагодаря. 

Като се замисля
14 мнения
• Страница 1 от 1