ГИ ФОБОС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20 S1 1993
- Мечтае да кара: M3 E46
ГИ ФОБОС
Здравейте колеги монтираха ми ГИ ФОБОС в Долни Богров , нещо не съм много доволен от него към момента.
Въпроса ми е или по - скоро молбата : Ако някой има кабел и софтуер за свръзка с компютъра моля да ми услужи за да погледна какво се случва с ГИ то .

Въпроса ми е или по - скоро молбата : Ако някой има кабел и софтуер за свръзка с компютъра моля да ми услужи за да погледна какво се случва с ГИ то .

- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
Re: ГИ ФОБОС
колега,доколкото знам в сервиза на FOBOS в ПЛЕВЕН работи и собственика на фирмата и много от хората на които уредбата им е монтирана в СОФИЯ ходят за настройки там даже някои си записват часове и за монтаж при тях
- coupe112
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520iA
колега с какво точно не си доволен?аз карам с такъв от там вече 3 месеца без проблеми??
Като я изкарах за проба от сервиза беше доста спъната,но някЪв техник я настрои и сега е ОК
Като я изкарах за проба от сервиза беше доста спъната,но някЪв техник я настрои и сега е ОК
THE WORLD IS YOURS
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Ами колега какво да ти кажа , харчи с над 30% повече от колкото на бензин върви по - малко в пъти . Над 4000 оборота пък едвам набира не работи равномерно както на бензин общо взето такива работи .... и празния ход не е добър ! преминава от газ на бензин като с клизма и прекъсва много докато го прави !
- coupe112
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520iA
върни се за донастройки,има едно момче с очила което го държах в колата да настроива докато не ми хареса на мен как работи... на мен ми харчеше по малко от колкото на бензин като го сложих,ама сега сигурно от студа ми се вдигна доста разхода на газ
THE WORLD IS YOURS
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Ами това направих - за мен той се казва Ивайло . И аз ще го държа в колата ако трябва и с два колана
но на компютъра ми на бензин си е точно доста и го докарвам 13-16 в града на газ под 20 абсурд да не говорим че при 100 км имам сигурно 10 на бензин т.е. още повече от 20 на 100 е .... а компютъра показва 15.6 примерно и явно не е както трябва ...

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Колеги като си слагате такива неща защо не си вземате диска със софтуери и кабела за връзка, не разбирате ли че давате пари от джоба си за това нещо. Явно не ви интересува това и само се оплаквате после. Интересувайте се как се продава първо това нещо, после действайте. Поздрави.
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
колеги аз съм с Фобос - и при мен на бензин колата беше супер и след слагането на газ почнаха проблемите. Оказа се че след смяна на свещите и всичките лули на бобините /който бяха скъсани и омаслени/ и колата заработи нормално.
Газта има много по-голямо съпротивление на запалване от искрата на свеща /така да го наречем/ и затова проблемите с запалването веднага си проличават.
Сега колата работи добре - но преди при всичките ми посещения газаджията казваше, че на газ инжекциона няма какво да му се настройва - тои взима инфо от бенз компа и управлява газ дузите - това е и нищо повече.
Някои ако знае точно какво се донастойва и как нека обясни.
досега все са ме вращали като отивам за настройка и се оказаха прави като смениох лулите колата се оправи и вече не тресе на ниски обороти.
Поздрави на всички.
p.s. моята е монтираха в Гр. Видин
Газта има много по-голямо съпротивление на запалване от искрата на свеща /така да го наречем/ и затова проблемите с запалването веднага си проличават.
Сега колата работи добре - но преди при всичките ми посещения газаджията казваше, че на газ инжекциона няма какво да му се настройва - тои взима инфо от бенз компа и управлява газ дузите - това е и нищо повече.
Някои ако знае точно какво се донастойва и как нека обясни.
досега все са ме вращали като отивам за настройка и се оказаха прави като смениох лулите колата се оправи и вече не тресе на ниски обороти.
Поздрави на всички.
p.s. моята е монтираха в Гр. Видин
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
Zliq_Zmei написа:... на компютъра ми на бензин си е точно доста и го докарвам 13-16 в града...
Според мене ако ти харчи 16 бензин си е нормално да ти харчи 20 газ.
И аз съм с Фобос слагана в Долно Богоров и настройвана от Ивайло и за сега съм доволен.
Разхода ми се е покачил с около 1л./100км. и сега зимата повече от 12.5 не мога да го докарам с доста настъпване.На бензин харчеше 11 - 11,5.
Разлика във вървежа има съвсем минимална и то само ако я карам на "икономичен" режим на газовата,на "нормал" и "спорт" даже е по-добре от колкото на бензин.
Явно има някаккъв проблем с настройките на твойта,най-добре да отидеш пак за настройки,но ако не работи добре на бензин естественно няма как да работи добре и на газ.
Успех и дано скоро да оправиш всичко!
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
Zliq_Zmei написа:Здравейте колеги монтираха ми ГИ ФОБОС в Долни Богров , нещо не съм много доволен от него към момента.
Въпроса ми е или по - скоро молбата : Ако някой има кабел и софтуер за свръзка с компютъра моля да ми услужи за да погледна какво се случва с ГИ то .![]()
Колега върви при човек който ще ти закачи колата не зада ти вземе парите а зада тия оправи и донастрои като хората.
Тая програмка и аз я искам но надали ще си сдобием с нея
Последна промяна paxtara на 03 Авг 2010, 22:06, променена общо 1 път
BMW
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
xamctepa написа:Разхода ми се е покачил с около 1л./100км. и сега зимата повече от 12.5 не мога да го докарам с доста настъпване....
Къв е тоя разход с доста настъпване и без настъпване 1литър разлика !? Колега недей заблуждавай хората така. Ти на бензин с и без настъпване ще имаш разлика от 2-3л камо ли на газ ! Освен ако настъпване е 80км, без настъпване е 60км макс скорост и на едното караш до 2000 оборота, на другото до 2500 ! Нормално е в София на газ да харчи 11-12-13 още повече, че повечето газстанции лъжат и трудно можеш да засечеш точно до милилитри. Ако пък караш само на прекъсвач спокойно си праскаш 16-17 разход.
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
pimpi написа:xamctepa написа:Разхода ми се е покачил с около 1л./100км. и сега зимата повече от 12.5 не мога да го докарам с доста настъпване....
Къв е тоя разход с доста настъпване и без настъпване 1литър разлика !? Колега недей заблуждавай хората така. Ти на бензин с и без настъпване ще имаш разлика от 2-3л камо ли на газ ! Освен ако настъпване е 80км, без настъпване е 60км макс скорост и на едното караш до 2000 оборота, на другото до 2500 ! Нормално е в София на газ да харчи 11-12-13 още повече, че повечето газстанции лъжат и трудно можеш да засечеш точно до милилитри. Ако пък караш само на прекъсвач спокойно си праскаш 16-17 разход.
Колега казвам,че разхода на Газ ми се е покачил с един литър спрямо разхода ми на бензин и сега зимата е около 12,5...
Гледам и ти си казал същото : ... Нормално е в София на газ да харчи 11-12-13...
Нещо не си ме разбрал правилно,не виждам къде съм казал,че разликата м/у каране с настъпване и без е един литър.То ако караш на прекъсвач може и 20 да стигнеш.
Хайде със здраве!
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
13 мнения
• Страница 1 от 1