325xi(E92) или 325i(E93) ?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 545i

Re: 325xi(E92) или 325i(E93) ?

Мнение от Sapa » 03 Ное 2009, 1:07

Че и двете няма да вървят е ясно - едната заради 200 кг повече от хард-топ-а, а другата заради Х-драйв-а (повече кила, повече триене).

Доколкото разбирам обаче колата е предвидена за жената, а на нея не и трябва много да върви колата, особено ако има навика да засилва тройки в дървета. От друга страна новата 3ка (Е9х) с всичките ситеми за стабилност и безопасност е много трудно да бъде засилена където и да е извън пътя (поне не и по начин по който Х-драйв-а би помогнал).

След този кратък анализ бих ти препоръчал кабриото - поне в хубавите дни ще и се кефите много!
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 03 Ное 2009, 12:27

И аз съм за кабриото ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 03 Ное 2009, 13:22

E92 ;)
Изображение
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 03 Ное 2009, 14:14

Сега ако не успеят да ме зарибат на BMW xDrive Tour отивам пак към Е93.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 03 Ное 2009, 15:06

Освен да ти направим Е93 тур :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Мнение от lusienk » 03 Ное 2009, 15:09

Това кабрио ще му отвориш веднъж гюрука , докато не те направи черен от сажди някой рейс или камион. Виж ако жена ти или , който я кара бръмчи цяло лято по морето си заслужава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 03 Ное 2009, 15:11

lusienk написа:Това кабрио ще му отвориш веднъж гюрука , докато не те направи черен от сажди някой рейс или камион. Виж ако жена ти или , който я кара бръмчи цяло лято по морето си заслужава.

Най ме кефят такива изказвания :D Карал ли си някога кабрио? :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lusienk » 03 Ное 2009, 15:14

MaXimal написа:
lusienk написа:Това кабрио ще му отвориш веднъж гюрука , докато не те направи черен от сажди някой рейс или камион. Виж ако жена ти или , който я кара бръмчи цяло лято по морето си заслужава.

Що не те кефят , ти караш ли с кеф кабрио в Пловдив , да дишаш всички сажди?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 03 Ное 2009, 15:47

lusienk написа:
MaXimal написа:

Що не те кефят , ти караш ли с кеф кабрио в Пловдив , да дишаш всички сажди?

И в Пловдив, и в София навсякъде съм го карал. Явно някой хора са доста изнежени :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Ное 2009, 19:34

Чак пък на сажди....просто ще усетиш миризмата по-добре на изгорелите газове от автобусите....или....натуралната миризма на 1 к.с. :lol: А и винаги можеш да си вдигнеш покрива....

Аз съм за кабриото :yes:

с връзки
Аватар
Кара: 318i ed

Мнение от Mitkui » 03 Ное 2009, 20:59

Кабрио :yes: ,нали имаш вече една с твърд таван.За к'во ти е е т'ва Х на шосейна кола?Тя една дебела зима в българия ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от straight six power » 04 Ное 2009, 14:41

Huku написа:
straight six power написа:Колега говориш така сякаш задното за нищо не става, а все пак искаш да си купуиш BMW. Има доста BMW-та които си вървят и през зимата дори и без блокажи. А и колко пък да е дълга зимата в България ? Сняг в София се задържа не повече от два-три месеца.

Не става въпрос само за зимата - с малко повече "късмет" може да излетиш от некой завой и на сухо (особено ако си с 335i).

Защо си мислиш, че с xi няма да излетиш от някой завой ? Колите 4х4 страдат от недозавиване повече от тези със задно. С две думи - кола със задно ти осигурява максимален контрол върху автомобила, стига да знаеш как да караш.

absix написа:
straight six power написа:Има доста BMW-та които си вървят и през зимата дори и без блокажи. А и колко пък да е дълга зимата в България ? Сняг в София се задържа не повече от два-три месеца.

От опит ли говориш?

Ела да ти дам 335и да го изкараш от подземен паркинг зимата... с чисто нови зини гуми, при това.

Не съм казвал че е лесно, но да от личен опит говоря, че BMW може да се кара зимата дори и с летни гуми. Но с удоволствие бих покарал 335i. ;)
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lusienk » 04 Ное 2009, 15:42

straight six power написа:
Huku написа:
straight six power написа:Колега говориш така сякаш задното за нищо не става, а все пак искаш да си купуиш BMW. Има доста BMW-та които си вървят и през зимата дори и без блокажи. А и колко пък да е дълга зимата в България ? Сняг в София се задържа не повече от два-три месеца.

Не става въпрос само за зимата - с малко повече "късмет" може да излетиш от некой завой и на сухо (особено ако си с 335i).

Защо си мислиш, че с xi няма да излетиш от някой завой ? Колите 4х4 страдат от недозавиване повече от тези със задно. С две думи - кола със задно ти осигурява максимален контрол върху автомобила, стига да знаеш как да караш.

absix написа:
straight six power написа:Има доста BMW-та които си вървят и през зимата дори и без блокажи. А и колко пък да е дълга зимата в България ? Сняг в София се задържа не повече от два-три месеца.

От опит ли говориш?

Ела да ти дам 335и да го изкараш от подземен паркинг зимата... с чисто нови зини гуми, при това.

Не съм казвал че е лесно, но да от личен опит говоря, че BMW може да се кара зимата дори и с летни гуми. Но с удоволствие бих покарал 335i. ;)

Аз преди около 15 години и Лада 7-ца карах зимата с летни гуми . Ама през две пресечки колегите зад мене ми помагаха да я избутаме за да се им се освободи пътя.
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 04 Ное 2009, 17:46

straight six power написа:Защо си мислиш, че с xi няма да излетиш от някой завой ? Колите 4х4 страдат от недозавиване повече от тези със задно. С две думи - кола със задно ти осигурява максимален контрол върху автомобила, стига да знаеш как да караш.

Малко реклама:
BMW xDrive: Интелигентната система 4х4.

Радостта няма време да се притеснява за времето или пътните условия. Тя действа импулсивно и умно разпределя мощността си там, където тя е нужна. При това за милисекунди. Точно както BMW xDrive, най-интелигентната система 4х4, тя се грижи вашето BMW да има най-доброто сцепление по всяко време, подобрявайки динамиката и маневреността, без да забравя безопасността, дори и в бързи завои.

За разлика от други системи 4х4, BMW xDrive предоставя стабилен контрол при хлъзгави пътища, без да нарушава радостта от шофирането със задно задвижване. Интелигентната система xDrive уверено контролира преместването на мощността към колелата за милисекунди. Така, при нормални условия на шофиране, задвижващите сили са разпределени между предния и задния мост в отношение 40:60. Но в момента, в който системата усети прекалена загуба на сцепление, леко премества въртящия момент, в съответствие с условията, като по този начин прихваща максималното възможно сцепление и предоставя по-добро маневриране на всички повърхности.

Радостта е готова за какъвто и да е път. Радостта е BMW xDrive.

Радостта обича и кал, и лед.
С BMW xDrive: Най-безопасната от всички системи 4х4.

Независимо дали сте на сух път, хлъзгава повърхност, или груб терен, с BMW xDrive може просто да се концентрирате върху радостта от шофирането. Предотвратявайки загубата на сцепление от самото начало, BMW xDrive се грижи за оптималната стабилност, прецизност и маневреност дори при бързи завои. Още при първите признаци за недозавиване, мощността към предния мост е намалена. Ако има опасност от презавиване, BMW xDrive насочва повече мощ към предния мост. Благодарение на това динамично разпределение, стабилността на превозното средство се връща в нормалните граници още преди шофьора да усети нестабилност.

BMW xDrive е в постоянна комуникация със системата за динамичен контрол на стабилността (Dynamic Stability Control (DSC)), което позволява разпознаването на превъртане на колелата в самото начало. Това означава, че точния въртящ момент се разпределя към колелата, които в този момент са с най-добро сцепление, независимо колко бързо се променя повърхността.

Радвайте се на удоволствието от шофирането - BMW xDrive ще се погрижи за всичко останало.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lusienk » 04 Ное 2009, 18:00

Според мен е по-важна сигурността пред зазарията. Така , че ХI.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93