биеща задна гума???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

биеща задна гума???

Мнение от BMW дизайн » 01 Ное 2009, 23:33

Колеги имам страхотен проблем онзи ден си купих отново е34 м20б20 89г. нищо особенно отлична ходова част стегната и т.н. но си взех старите джанти от предишната ми кола и ги сложих на тази (ББС15 за Е34 оригинал)както и да е слагам и тръгвам на път тука по града да пробвам колата и какво забелязвам задницата ми почва да играе кючеци в скорости между 40-60км/ч викам си сигорно имам крива гума или джанта отивам днес на гумаджия сменям гумите със зимни балансче това онова и всичко е ОК тръгвам пак и отивам на сбирчица при което един колега ми вика "абе пич задна дясна гума в движение играе сякаш е крива" и аз съответно те така :О и си викам този сигурно нещо недоскив я да излезна на околовръсното на новата отсечка да погледна дали ще се заиграе пак и естествено същата скорост същия проблем намалх веднага и си отворих врата в движение и погледнах какво се случва :shock: гумата играеше все едно съм направил джантата на 8-ца.

та въпроса е следния на какво може да се дължи това данеби главина нещо да е крива или де да знам лагери не чувам да вият така че предполагам нее от това
аз си мисля че предишния собственик е дрифтил некаде и я е праснал в некои бордюр странично и от ман може нещо да е изкривил

дайте предложения и как съответно да ги проверя възможностите

благодаря ви предварително!
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: биеща задна гума???

Мнение от BMW дизайн » 02 Ное 2009, 10:48

:shock: нищо ли неможете да ми предложите
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 02 Ное 2009, 11:17

Вдигаш на крик и въртиш на ръка (изключена от скорст ако си вдигнал само едното задно колело) и ако се върти "на осморка" слагаш резервната (или друга джанта с гума, за която знаеш че е права). Ако и тя се върти по същия начин вероятно главината е крива. Ако въртейки на ръка не се забелязва поради ниската скорост, може да запалиш, да включиш на скорост и да я пуснеш да се върти от двигателя - тогава би трябвало да се забелязва.
Може да не е от преднишния собственик, а от посещението ти до Алеко :)...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW дизайн » 02 Ное 2009, 17:18

не колега това с посещението на алеко няма нищо общо това го прави още от както съм я взел ;)

а днеска ходих на майстор и той каза че вероятно лагера е заминал така че ще видим какво ще излезне тези дни
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 03 Ное 2009, 10:43

Това не е от лагер... по мое скромно мнение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW дизайн » 03 Ное 2009, 11:01

Еми ако искаш кажи да ти я докарам и ти да я погледнеш аз нямам нищо против предпочитам да я видят няколко човека и да се знае какво и е отколкото да сменя нещо и да несе оправи ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 03 Ное 2009, 11:26

Вместо да ми я караш направи каквото ти написах, от това упражнение ще разбереш къде е проблема и няма да ти се налага да се доверяваш сляпо на майстори :).

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Ное 2009, 12:16

малко :OT:
BMW дизаин написа:Колеги имам страхотен проблем онзи ден си купих отново е34 м20б20 89г. нищо особенно отлична ходова част стегната и т.н. но си взех старите джанти от предишната ми кола......

много ми харесва обяснението и по - точно пасажа, как колата е с отлична ходова част, а гумата играее кючек... :mhihi:

иначе по темата, както и Postman вече писа освен да я вдигнеш на крик, подемник и да погледнеш, какво става...не вярвам да има друг начин.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 03 Ное 2009, 12:56

Може човекът да няма възможност да я вдигне на подемник и около дома му да няма равно място за вдигане на крик... или просто не му е до такива дейности в този студ...

Ако е така, аз лично бих го посъветвал да пита колегите от негови град къде ходят за ремонт на ходова част и да отива там и да се доверява на въпросния майстор и това е.

Накратко: или я мяташ сам или се доверяваш на някой сервиз.

Поздрави и успех,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW дизайн » 03 Ное 2009, 18:26

небе то ми се занимава ама нямам надежден крик за да я вдигна иначе да съм го направил одавна
п.с. днеска се заслушах и от гумата като се движех издаваше лек скърцаш звук но на интервали не непрекъснато дали това наистина неможе да е от лагера
а да и ако е лагер заминал има ли такава вероятност да ми клати гумата но да няма луфт самата тя като на разбита ходова част
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 90 BMW E34

Мнение от stefan81 » 03 Ное 2009, 22:24

BMW дизаин написа:небе то ми се занимава ама нямам надежден крик за да я вдигна иначе да съм го направил одавна
п.с. днеска се заслушах и от гумата като се движех издаваше лек скърцаш звук но на интервали не непрекъснато дали това наистина неможе да е от лагера
а да и ако е лагер заминал има ли такава вероятност да ми клати гумата но да няма луфт самата тя като на разбита ходова част

Добре де колега като не ти се занимава(защото за мен не ти се занимава).Отиди на гумаджия да види на баланс машината какво се случва,това е най-малкото което можеш да направиш пък тогава ходи по майстори.А помежду другото това за мен си е крива гума.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW дизайн » 04 Ное 2009, 13:49

и аз така си помислих но на следващият ден отидох на гумаджия и смених гумите с нови балансче тва онова и всичко на машинката е ок и няма логика все една и съща гума да си мята
и пак казвам имам желание да се почопля но нямам сериозен крик с които да дигна колата и да я запаля за да видя кое точно тресе трябва ми крик тип "гущер" ако може някой колега да помогне да ми услужи за 5-10мин ще я вдигна и ще я погледна ако бие ще сваля гумата и ще видя дали бие и главината и така ще установя проблема ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 04 Ное 2009, 14:30

когато кючека не е от гума или джанта то тогава задължително е заминал и лагера но проблема може да не е от него
но ще се наложи подмяна
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Ное 2009, 16:32

И аз мисля ,че е в главината проблема и подкрепям съвета на Постамн-а за проверката на крик :yes:
Предишния финикиец е взел някой бордюр при всички положения ...

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 04 Ное 2009, 17:58

Penchev написа:И аз мисля ,че е в главината проблема и подкрепям съвета на Постамн-а за проверката на крик :yes:
Предишния финикиец е взел някой бордюр при всички положения ...

Георги Пенчев

подкрепям,аз лично съм вземал 4,5 бордюра,ей тъй става :mhihi: ,вземай направо нов носач пълен комплект и си карай.

Следваща

Назад към E34