биеща задна гума???
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
биеща задна гума???
Колеги имам страхотен проблем онзи ден си купих отново е34 м20б20 89г. нищо особенно отлична ходова част стегната и т.н. но си взех старите джанти от предишната ми кола и ги сложих на тази (ББС15 за Е34 оригинал)както и да е слагам и тръгвам на път тука по града да пробвам колата и какво забелязвам задницата ми почва да играе кючеци в скорости между 40-60км/ч викам си сигорно имам крива гума или джанта отивам днес на гумаджия сменям гумите със зимни балансче това онова и всичко е ОК тръгвам пак и отивам на сбирчица при което един колега ми вика "абе пич задна дясна гума в движение играе сякаш е крива" и аз съответно те така :О и си викам този сигурно нещо недоскив я да излезна на околовръсното на новата отсечка да погледна дали ще се заиграе пак и естествено същата скорост същия проблем намалх веднага и си отворих врата в движение и погледнах какво се случва
гумата играеше все едно съм направил джантата на 8-ца.
та въпроса е следния на какво може да се дължи това данеби главина нещо да е крива или де да знам лагери не чувам да вият така че предполагам нее от това
аз си мисля че предишния собственик е дрифтил некаде и я е праснал в некои бордюр странично и от ман може нещо да е изкривил
дайте предложения и как съответно да ги проверя възможностите
благодаря ви предварително!

та въпроса е следния на какво може да се дължи това данеби главина нещо да е крива или де да знам лагери не чувам да вият така че предполагам нее от това
аз си мисля че предишния собственик е дрифтил некаде и я е праснал в некои бордюр странично и от ман може нещо да е изкривил
дайте предложения и как съответно да ги проверя възможностите
благодаря ви предварително!
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
Re: биеща задна гума???

Вдигаш на крик и въртиш на ръка (изключена от скорст ако си вдигнал само едното задно колело) и ако се върти "на осморка" слагаш резервната (или друга джанта с гума, за която знаеш че е права). Ако и тя се върти по същия начин вероятно главината е крива. Ако въртейки на ръка не се забелязва поради ниската скорост, може да запалиш, да включиш на скорост и да я пуснеш да се върти от двигателя - тогава би трябвало да се забелязва.
Може да не е от преднишния собственик, а от посещението ти до Алеко
...
Може да не е от преднишния собственик, а от посещението ти до Алеко

- BMW дизайн
- ентусиаст
-
не колега това с посещението на алеко няма нищо общо това го прави още от както съм я взел 
а днеска ходих на майстор и той каза че вероятно лагера е заминал така че ще видим какво ще излезне тези дни

а днеска ходих на майстор и той каза че вероятно лагера е заминал така че ще видим какво ще излезне тези дни
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
Еми ако искаш кажи да ти я докарам и ти да я погледнеш аз нямам нищо против предпочитам да я видят няколко човека и да се знае какво и е отколкото да сменя нещо и да несе оправи 

Вместо да ми я караш направи каквото ти написах, от това упражнение ще разбереш къде е проблема и няма да ти се налага да се доверяваш сляпо на майстори
.

малко
много ми харесва обяснението и по - точно пасажа, как колата е с отлична ходова част, а гумата играее кючек...
иначе по темата, както и Postman вече писа освен да я вдигнеш на крик, подемник и да погледнеш, какво става...не вярвам да има друг начин.

BMW дизаин написа:Колеги имам страхотен проблем онзи ден си купих отново е34 м20б20 89г. нищо особенно отлична ходова част стегната и т.н. но си взех старите джанти от предишната ми кола......
много ми харесва обяснението и по - точно пасажа, как колата е с отлична ходова част, а гумата играее кючек...

иначе по темата, както и Postman вече писа освен да я вдигнеш на крик, подемник и да погледнеш, какво става...не вярвам да има друг начин.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Може човекът да няма възможност да я вдигне на подемник и около дома му да няма равно място за вдигане на крик... или просто не му е до такива дейности в този студ...
Ако е така, аз лично бих го посъветвал да пита колегите от негови град къде ходят за ремонт на ходова част и да отива там и да се доверява на въпросния майстор и това е.
Накратко: или я мяташ сам или се доверяваш на някой сервиз.
Поздрави и успех,
Д
Ако е така, аз лично бих го посъветвал да пита колегите от негови град къде ходят за ремонт на ходова част и да отива там и да се доверява на въпросния майстор и това е.
Накратко: или я мяташ сам или се доверяваш на някой сервиз.
Поздрави и успех,
Д

- BMW дизайн
- ентусиаст
-
небе то ми се занимава ама нямам надежден крик за да я вдигна иначе да съм го направил одавна
п.с. днеска се заслушах и от гумата като се движех издаваше лек скърцаш звук но на интервали не непрекъснато дали това наистина неможе да е от лагера
а да и ако е лагер заминал има ли такава вероятност да ми клати гумата но да няма луфт самата тя като на разбита ходова част
п.с. днеска се заслушах и от гумата като се движех издаваше лек скърцаш звук но на интервали не непрекъснато дали това наистина неможе да е от лагера
а да и ако е лагер заминал има ли такава вероятност да ми клати гумата но да няма луфт самата тя като на разбита ходова част
- stefan81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 90 BMW E34
BMW дизаин написа:небе то ми се занимава ама нямам надежден крик за да я вдигна иначе да съм го направил одавна
Добре де колега като не ти се занимава(защото за мен не ти се занимава).Отиди на гумаджия да види на баланс машината какво се случва,това е най-малкото което можеш да направиш пък тогава ходи по майстори.А помежду другото това за мен си е крива гума.
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
и аз така си помислих но на следващият ден отидох на гумаджия и смених гумите с нови балансче тва онова и всичко на машинката е ок и няма логика все една и съща гума да си мята
и пак казвам имам желание да се почопля но нямам сериозен крик с които да дигна колата и да я запаля за да видя кое точно тресе трябва ми крик тип "гущер" ако може някой колега да помогне да ми услужи за 5-10мин ще я вдигна и ще я погледна ако бие ще сваля гумата и ще видя дали бие и главината и така ще установя проблема
и пак казвам имам желание да се почопля но нямам сериозен крик с които да дигна колата и да я запаля за да видя кое точно тресе трябва ми крик тип "гущер" ако може някой колега да помогне да ми услужи за 5-10мин ще я вдигна и ще я погледна ако бие ще сваля гумата и ще видя дали бие и главината и така ще установя проблема

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
когато кючека не е от гума или джанта то тогава задължително е заминал и лагера но проблема може да не е от него
но ще се наложи подмяна
но ще се наложи подмяна
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
И аз мисля ,че е в главината проблема и подкрепям съвета на Постамн-а за проверката на крик
Предишния финикиец е взел някой бордюр при всички положения ...
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Penchev написа:И аз мисля ,че е в главината проблема и подкрепям съвета на Постамн-а за проверката на крик![]()
Георги Пенчев
подкрепям,аз лично съм вземал 4,5 бордюра,ей тъй става

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2