използвайте седалки за децата в колата!!
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
използвайте седалки за децата в колата!!
незнам дали в закона и правилника го има, но по цял свят е задължително децата до 9 год. да се возят в специални седалки както и да бъдят винаги с колан!!!
Всеки път като си ходя в БГ се учудвам как родителите си оставят децата да играят свободно в колата докато карат, като те самите са с колани!!! А децата ??? Може би защото съм родител ме заболя след като прочетох поредната статия за починало дете "в скута на майка си", защото не е било обезопасено .... е нали родителите са здрави ...
Моля ви, не си играйте със здравето и живота на децата ви! Те не са виновни! Спасете ги - возете ги ВИНАГИ в седалка и с колан!
на който му е все едно нека прочете:
http://www.standartnews.com/stnews/theday/s4479_18.htm
Всеки път като си ходя в БГ се учудвам как родителите си оставят децата да играят свободно в колата докато карат, като те самите са с колани!!! А децата ??? Може би защото съм родител ме заболя след като прочетох поредната статия за починало дете "в скута на майка си", защото не е било обезопасено .... е нали родителите са здрави ...

Моля ви, не си играйте със здравето и живота на децата ви! Те не са виновни! Спасете ги - возете ги ВИНАГИ в седалка и с колан!
на който му е все едно нека прочете:
ДОБРИЧ. 3-годишно дете умря в скута на майка си след зверска катастрофа. Трагедията стана към 22 ч в неделя в добричкия кв. "Балик". 27-годишният баща на детето бил заслепен от насрещно идващ автомобил. Загубил всякаква видимост, шофьорът ударил пенсионер с колело. 77-годишният мъж загинал на място. Детето на шофьора, което стояло в скута на майка си на предната седалка, си ударило главата в арматурното табло при удара. Час по-късно то починало, без да дойде в съзнание.
http://www.standartnews.com/stnews/theday/s4479_18.htm
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ужас
, подкрепям призива ти с две ръце, аз също съм виждал доста случаи в които родителите според мен нехаят за децата си, ето ви два примера:
1. На светофара на румънското посолство до мен спира моторист на около 30-40г с каска, а зад него прегърнало го през кръста момиченце на не повече от 10г. без каска, според мен този човек беше баща и. Нормално ли е да си сложиш каската, да сложиш дъщеря си зад теб и да я оставиш не обесопасена
2. Светофара на пресечката на Патриарха и Раковски, аз чакам на червено и до мен спира някаква кола (непомна точно), но беше комби и детето седеше в БАГАЖНИКА и си играеше с пожарогасителя, докато майка му го возеше. Що за безотговорност
Май темата ще е поредната ВАЖНА!

1. На светофара на румънското посолство до мен спира моторист на около 30-40г с каска, а зад него прегърнало го през кръста момиченце на не повече от 10г. без каска, според мен този човек беше баща и. Нормално ли е да си сложиш каската, да сложиш дъщеря си зад теб и да я оставиш не обесопасена

2. Светофара на пресечката на Патриарха и Раковски, аз чакам на червено и до мен спира някаква кола (непомна точно), но беше комби и детето седеше в БАГАЖНИКА и си играеше с пожарогасителя, докато майка му го возеше. Що за безотговорност

Май темата ще е поредната ВАЖНА!

- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Това е интересна тема за мен но моля някой със повече опит да сподели как се връзват тези седалки към задната седалка ако няма колани колата! Също съм чувал че детето като стане на 3-4 години и си се вози като голям човек със нормални колани това че тези детски седалки се ползват до 9 годишна възраст ми звучи странно.
Принципно бих взел такава седалка въпреки че пътувам със детето 2 -3 пъти в годината но ако стане така че след 3 месеца да не мога да я ползвам защото детето не се събира вътре няма да е много добре все пак хубавите такива струват над 100 лв.
Принципно бих взел такава седалка въпреки че пътувам със детето 2 -3 пъти в годината но ако стане така че след 3 месеца да не мога да я ползвам защото детето не се събира вътре няма да е много добре все пак хубавите такива струват над 100 лв.
SGV
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
Tender написа:Това е интересна тема за мен но моля някой със повече опит да сподели как се връзват тези седалки към задната седалка ако няма колани колата!
зависи от седалката. Има единен стандарт за връзване на базата на коланите в колата, но за всяка седалка си е различно. Едно хубаво фолмче мога да пусна за седалката, която аз имам:
http://www.instructions.maxi-cosi.com/instructions/carseats/priori_xp.html
Също съм чувал че детето като стане на 3-4 години и си се вози като голям човек със нормални колани това че тези детски седалки се ползват до 9 годишна възраст ми звучи странно.
до 9год. трябва да са задължително със седалка! Коланите за "големите" се използват само когато седалката няма такива (обикновенно седалките за по-големите 7-9 год. нямат собствени колани) Може да ти се струва смешно, но не е ...
http://www.britax.co.uk/test_videos.html
тук можеш да видиш моделите на едни от най-добрите фирми ... пък дали 100 лв. са малко или много си решава всеки за себе си ...
http://www.maxi-cosi.com/
http://www.britax-roemer.de/
- Tender
- младши ентусиаст
-
Благодаря за инфото но на всякъде пише че седалките са за деца до 4 год възраст. Иначе филмчето е интересно но аз въобще нямам колани на задната седалка така че не си представям как точно ще се върже но това е може би конкретно за модела на стола така че продавача би трябвало да ме консултира как става номера 

SGV
- Tender
- младши ентусиаст
-
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
- Tender
- младши ентусиаст
-
XaMaB написа:Има в момента някакви седалки за деца на примоция в метро. 59 лв без ддс.
Да знам ги тия гледал съм ги бая - доста са смотани за съжаление абе тези които ми харесаха бяха за около 120 лв ама не се сещам каде ги гледах

SGV
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
днес какво пише във Стандарт
20 лева глоба ще плаща всеки родител, който вози детето си без обезопасително столче в колата, съобщиха от КАТ вчера. Вече повече от 10 родители са наказани, защото децата им пътуват в скута на майка си на предната седалка. Точно по този начин преди дни загина и бебе, което не бе сложено в столче, докато пътува в колата с родителите си. Патрулите на КАТ ще започнат масови проверки за детски столчета от днес. Пътните полицаи ще проверяват дали хлапетата са обезопасени, докато пътуват в колите, и дали не се возят на предната седалка. От БЧК пък започват безплатно обучение на децата по първа помощ. Още днес в "Софияленд" хлапетата ще могат да се научат на изкуствено дишане, сърдечен масаж и превързване на рана.
12 мнения
• Страница 1 от 1