За фланците и Борбет Т 16" на 7.5 ширина + 51мм макферсонче
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
За фланците и Борбет Т 16" на 7.5 ширина + 51мм макферсонче
Пичове, ще слагаме фланци че Борбет 16ка на 7.5 и ет 35 някакси опира в 51мм макферсон.
Въпроса е 1, само отпред ли да сложа на 5мм фланци или да правим и за задните, те нямат проблеми с опирането (гуми 205/50/16) ... ама идея ли е отпред колата да се отвори 1 см, а отзад да си седи сток. Нещо не ми са нрави, или ма успокоявайте или храна с черпака.
Може ли да си сложим фланци само отпред или НЕ (ако е не що че искам да вникна в смисъла на нещата)
Няма да ги карам зимни НО фланците ще ги правим сега и затва питам да знам кво да кажем на стругаря.
Въпроса е 1, само отпред ли да сложа на 5мм фланци или да правим и за задните, те нямат проблеми с опирането (гуми 205/50/16) ... ама идея ли е отпред колата да се отвори 1 см, а отзад да си седи сток. Нещо не ми са нрави, или ма успокоявайте или храна с черпака.
Може ли да си сложим фланци само отпред или НЕ (ако е не що че искам да вникна в смисъла на нещата)
Няма да ги карам зимни НО фланците ще ги правим сега и затва питам да знам кво да кажем на стругаря.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- NeedHead
- Брррръм!
-
- Кара: на стъклопласт ...
Re: За фланците и Борбет Т 16" на 7.5 ширина + 51мм макферсонче
Е Деяне,те отзад не са ли 9-ки с по-малко ЕТ или всичките са 7.5J? 

Life is Better SIDEWAYS!

bigmurzi написа:малко танкче
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
колега, 5мм фланци няма да ти стигнат. Аз съм с джанти 7.5j ЕТ30 и ми се наложи да сложа 5мм фланци. По-добре сложи 10мм.
Иначе за отзад ако си 7.5j ЕТ35 би трябвало да влязат без проблем. (аз поне с 7.5J ET30 нямам ядове)
Иначе за отзад ако си 7.5j ЕТ35 би трябвало да влязат без проблем. (аз поне с 7.5J ET30 нямам ядове)
Ние се чудим как да ги изкараме навън тия гуми, вие ги прибирате навътре
Въпрос на вкус, ама според мен по-навън

Въпрос на вкус, ама според мен по-навън

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Пичове, аз ви казвам сичките джанти са ми на 7.5 ширина. Работата е там че джантите ако са идеално прави и с гуми 205/45 влизат и отпред и отзад как си искат.
Фланец ми трябва максимум 5мм не повече, 10мм няма смисъл реално аз ги мерих 10 пъти преди да ги купя
.
Та въпроса остава, ако слагам 5мм отпред, трябва ли да сладам и отзад фланец, ще се наруши ли стъпката на колата ако не сложа отзад ?
NeedHead - 4o , Borbet-a са ми 7.5 четирите, такива търсих аз ралични не желая.
Индиана - в колко навънка да седи, де да знам не ми харесва мно да стърчат, секи с вкуса си.
Фланец ми трябва максимум 5мм не повече, 10мм няма смисъл реално аз ги мерих 10 пъти преди да ги купя

Та въпроса остава, ако слагам 5мм отпред, трябва ли да сладам и отзад фланец, ще се наруши ли стъпката на колата ако не сложа отзад ?
Индиана - в колко навънка да седи, де да знам не ми харесва мно да стърчат, секи с вкуса си.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Ами то по принцип на колите стъпките отпред и отзад са различни, тоест по въпроса ти - не е задължително и отзад да сложиш фланци. Иначе мойто мнение че за отзад ти трябват 15-тина мм фланец за да си застане джантата както трябва !

deyan-enchev написа:Индиана - в колко навънка да седи, де да знам не ми харесва мно да стърчат, секи с вкуса си.
Поне толкова

- NeedHead
- Брррръм!
-
- Кара: на стъклопласт ...
deyan-enchev написа:Пичове, аз ви казвам сичките джанти са ми на 7.5 ширина. Работата е там че джантите ако са идеално прави и с гуми 205/45 влизат и отпред и отзад как си искат.
Фланец ми трябва максимум 5мм не повече, 10мм няма смисъл реално аз ги мерих 10 пъти преди да ги купя.
Няма да има никакъв проблем да я караш с фланци само отпред!
И аз съм с така (с 10мм съм!),НО при мен седи малко грозна работа,защото предните са
видимо по-напред от задните и не ме кефи много,ма с новите джанти ще отравя и таз работа!

Life is Better SIDEWAYS!

bigmurzi написа:малко танкче
браат ми аз бях отпред с 20ка фланец ,отзад без и няма да видиш разлика ако не се загледаш,пак си седи добре
- MeTo_BMWto
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30-ките на безин
- Мечтае да кара: e24
Indiana написа:deyan-enchev написа:Индиана - в колко навънка да седи, де да знам не ми харесва мно да стърчат, секи с вкуса си.
Поне толковапо мой вкус
а така дали седи добре

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре Just e30

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Айде малко съвет и от мен, колкото отпред толкова и от зад при еднакви джанти(това го казвам от състезателен опит, ако искаш колата да седи добре на пътя
)
Дебелината на фланеца поне 10 мм зада дойде до оригиналното ЕТ, с толкова джантата няма да излезе на вън, както се притесняваш
Ако има още нещо питай, че ме мързи да пиша дълги обяснения 

Дебелината на фланеца поне 10 мм зада дойде до оригиналното ЕТ, с толкова джантата няма да излезе на вън, както се притесняваш

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

Кат слагате фланци наляво и надясно и джанти с всякакви ЕТ-та и J-та, се замислете кво става със стабилността на автомобила в завои, също и с натоварването върху лагерите на главините.
Един много удачен вариант е да изхвърлиш задните джанти широко настрани и да оставиш предните скромно прибрани към носачите. Друг много удачен вариант е да ползваш фланци 20+ мм., като рамо и усилие идват перфектно на лагера на главината.
Ма то позьорщината си има цена, а и после във форума ще има доста малоумни теми за обсъждане.
Един много удачен вариант е да изхвърлиш задните джанти широко настрани и да оставиш предните скромно прибрани към носачите. Друг много удачен вариант е да ползваш фланци 20+ мм., като рамо и усилие идват перфектно на лагера на главината.

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Мойте фланци са на 25мм 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
ако колата ще се КАРА истински, а не се прави само за возене и за пред кафето повече от задължително е еднакви фланци отпред и отзад
only rear wheel drive
- MeTo_BMWto
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30-ките на безин
- Мечтае да кара: e24
Деяне с 10 мм фланци ще стане работата без да имаш никакви проблеми
.Поне аз като карах 17ките дето бяха с ет-38 и 15 мм фланци не съм имал проблем
.И според мен трябва фланците да са отпред и отзад...

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре Just e30