Няколко въпроса за ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Няколко въпроса за ТДС

Мнение от mitak_88 » 01 Ное 2009, 12:01

Здравейте колеги, понеже е спряна търсачката и неможах да намеря отговорите на моите въпроси...реших да занимавам вас!!!
Та...въпросите са ми следните...Скоро сменях уплатненията на ГНП...всичко след това с колата бе наред,но сега от скоро забелязвам,че когато подам гас от 1500 до 2000 оборота (независимо на коя предавка,като че ли само на първа и по малко на втора не го усещам) се получава едно леко предръпване,което след 2000 изчезва напълно...някакви предположения от какво може да бъде това???Най-странното е че на диагностика не излиза нищо...дори майсторите,вече в 3 сервиза,казват....перфектна е бягай :)
Това бе техническият въпрос,чиито отговор исках да разбера чрез вас,а сега и другия-Каква добавка за дизелови автомобили бихте ми препорачали,защото напоследък съм решил през 1 или 2 резервоара да сипвам такава добавка!?Ще ви кажа защо реших така-пътувах,но с е39-ката ми извън страната...зареждах нафта в Австрия и Германия и автомобилът имаше съвсем друг вървеж и гореж...стигнах до Сърбия,а след това и България...и от тия нафти....колата пак затихна!!!Спря и приятният вървеж и приятния гореж...само се увеличи пушенето!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Няколко въпроса за ТДС

Мнение от Пресиян Василев » 01 Ное 2009, 14:38

mitak_88 написа:Здравейте колеги, понеже е спряна търсачката и неможах да намеря отговорите на моите въпроси...реших да занимавам вас!!!
Та...въпросите са ми следните...Скоро сменях уплатненията на ГНП...всичко след това с колата бе наред,но сега от скоро забелязвам,че когато подам гас от 1500 до 2000 оборота (независимо на коя предавка,като че ли само на първа и по малко на втора не го усещам) се получава едно леко предръпване,което след 2000 изчезва напълно...някакви предположения от какво може да бъде това???Най-странното е че на диагностика не излиза нищо...дори майсторите,вече в 3 сервиза,казват....перфектна е бягай :)
Това бе техническият въпрос,чиито отговор исках да разбера чрез вас,а сега и другия-Каква добавка за дизелови автомобили бихте ми препорачали,защото напоследък съм решил през 1 или 2 резервоара да сипвам такава добавка!?Ще ви кажа защо реших така-пътувах,но с е39-ката ми извън страната...зареждах нафта в Австрия и Германия и автомобилът имаше съвсем друг вървеж и гореж...стигнах до Сърбия,а след това и България...и от тия нафти....колата пак затихна!!!Спря и приятният вървеж и приятния гореж...само се увеличи пушенето!

ако си от В.Тьрново,мини при мен пьк да видим,маи-маи диагностиците ти не са в час.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 01 Ное 2009, 14:53

При мен се получава същото,когато сложа маркуча на егр-клапана или както там се казваше.С една дума,като ми е изолиран този клапан всичко е о.к. А като работи се получава същото забиване.Смених го с нов и пак така. Сега ми е изолиран и всичко е наред.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 01 Ное 2009, 19:51

sebulba1 написа:При мен се получава същото,когато сложа маркуча на егр-клапана или както там се казваше.С една дума,като ми е изолиран този клапан всичко е о.к. А като работи се получава същото забиване.Смених го с нов и пак така. Сега ми е изолиран и всичко е наред.

Колега,как се изолира въпросният клапан?И за какво се използва той?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 02 Ное 2009, 19:04

mitak_88 написа:.....как се изолира въпросният клапан?И за какво се използва той?.....

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=46769 :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 02 Ное 2009, 21:10

Най-интересното е,че преди малко се връщам от диагностика...и там показа грешка-не работещ ЕГР клапан(точната грешка не можах да запомня но майстора обясни че това е,че не ми работи както трябва клапана!)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 02 Ное 2009, 22:15

mitak_88 написа:Най-интересното е,че преди малко се връщам от диагностика...и там показа грешка-не работещ ЕГР клапан(точната грешка не можах да запомня но майстора обясни че това е,че не ми работи както трябва клапана!)

И ? какво свьршиха ,само това ли ти казаха че егр-а не работи.тои няма нищо общо с проблема на колата,плюс това ДДЕ ,няма обратна врьзка с егр клапана,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 03 Ное 2009, 0:42

Изолирай го този клапан. Махаш му маркучето и е готов.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Ное 2009, 12:00

Zubcho написа:Изолирай го този клапан. Махаш му маркучето и е готов.

и после при "добро" стечение на обстоятелствата продължава да развива темата за TDS и спуканата глава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 03 Ное 2009, 14:57

@2bar написа:

и после при "добро" стечение на обстоятелствата продължава да развива темата за TDS и спуканата глава.

Колега,бъди по подробен ако обичаш???

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Ное 2009, 16:10

mitak_88 написа:
@2bar написа:

по - подробно - без EGR се вдига температурата в цилиндъра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 03 Ное 2009, 19:51

@2bar написа:
mitak_88 написа:
@2bar написа:

по - подробно - без EGR се вдига температурата в цилиндъра.

Интересно а тея които си нямат ЕГР по рождение се прегрели ли карат?? :dunno: :dunno:
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 03 Ное 2009, 21:32

Абе ако искате ми вярвайте,но за 110 000 на моя тдс с изолиран клапан никога,ама никога не ми е вдигнал температурата над средата. Винаги съм се чудел на мненията за спуканите глави на тдс-а и загряването на този мотор. Мисля,че ако виското е сменено,водната помпа и термостата са наред,няма загряване този автомобил. Лично мое мнение...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 03 Ное 2009, 21:36

sebulba1 написа:Абе ако искате ми вярвайте,но за 110 000 на моя тдс с изолиран клапан никога,ама никога не ми е вдигнал температурата над средата. Винаги съм се чудел на мненията за спуканите глави на тдс-а и загряването на този мотор. Мисля,че ако виското е сменено,водната помпа и термостата са наред,няма загряване този автомобил. Лично мое мнение...

в общи линии е така ,но е вярно че егр понижава температурата малко,но не означава че колата се влияе от него в насока загряване,общо взето с него или без все тая.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 03 Ное 2009, 23:38

логично идва въпросът какъв го търси въпросното ЕГР там като с него или без все тая?
Изображение

Следваща

Назад към E34