Мнения за избор на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Мнения за избор на е39

Мнение от Пресиян Василев » 01 Ное 2009, 20:03

**Novobraneca написа:За справка на колегата, Опел Астра J 2000год. 1.8 Екотек: смяна на ангренажен, пистов ремък, 4 ролки, масло и филтри с работата от мен разбира се 500 лв :shock: бах тоя Опел аз

:bang: за астерикса
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 01 Ное 2009, 20:07

SoulFly881 написа:Като прочетох тука други теми се отказвам от БМВ, защото всеки втори казва, че е скъпа подръжката, че често са създавали проблеми с електрониката с турбото, незнам си какво.. (за удоволствието да караш БМВ няма спор)
Напрао ме отказаха от идеята да си купя БМВ.

Колега не знам как си стигнал до идеята да си купиш BMW и колко време ти е трябвало да се навиеш, но щом от няколко теми за "скъпа поддръжка, често са създавани проблеми с електрониката, с турбото, не знам си какво..." си се отказал вярно не си за такава кола и правилно си решил да се откажеш

Само помисли ако е така щеше ли някой от този форум да се мъчи с такива "проблемни" автомобили, да си дава парите за безкрайни ремонти и въобще дали щеше да го има и форума

А и според мен каквато и кола да си купиш, ако я вземеш "за без пари", и ако решиш че с покупката ти свършват разходите за ПОДДРЪЖКА те чакат сериозни разходи за РЕМОНТИ :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 01 Ное 2009, 21:20

Има някои хора дето хем ги сьрби хем ги боли,тоест незнаят какво искат,не целя да обидя колегата но обикновенно в такива случаи след мнооооого чудене и предьвкване се купува нещо сьвсем различно и пьлно с изненади.все пак желая му успех
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38

Мнение от maty_m » 01 Ное 2009, 21:41

Щом се задържа в тоя подфорум - ясен си ! Само си избери дизел или бензин - и двете си имат предимства и недостатъци за които е изписано много.Мен също ме плашеха с огромни разходи по поддръжка, но нещата всъщност са доста различни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SoulFly881 » 01 Ное 2009, 22:02

Благодаря ви за позитивните и негативните мнения!
///M

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 01 Ное 2009, 22:14

прочети тази тема
в нея колегата е дал до тук 5 бона за ремонт по мотора, и още му чука
отказах ли те от 525д или по точно от бмв ?
:mhihi:

viewtopic.php?f=35&t=171930

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 01 Ное 2009, 22:45

BMW-E39 написа:прочети тази тема
в нея колегата е дал до тук 5 бона за ремонт по мотора, и още му чука
отказах ли те от 525д или по точно от бмв ?
:mhihi:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5&t=171930

Tука е много спорна работата.... от кола до кола има разлика, не се гледат само шукарийките, а и под капака и аз в никакъв случай не бих си купил кола с толкова много сменени консумативи. Не го знам Айса ама колата му е била или на супер голям пробег или се е вдетенявал нещо с тия смени на части, всеки него си си знае.
Дизела си е дизел, бензина си е бензин... ако колегата е палачор да си взема бензин, дизела си иска прецизна и точна поддръжка
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 01 Ное 2009, 23:16

SoulFly881 написа:Благодаря ви за позитивните и негативните мнения!

Колега и от позитивните и от негативните мнения може да се извлече полза ...
Ако не си сигурен какво искаш няма да си купиш това което ти трябва, просто помисли и реши за себе си дали това е "твоята" кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 01 Ное 2009, 23:38

вземи си ако искаш имономичност 525 д, но проверявай че дизелите както казват колегите, се карат много и може да вземеш на доста км някой дизел, бензиновото не е лошо за кола 2ра ръка, по лесна и евтина подръжка, а и са по малко карани... тук щом питаш за 3ка или 5ца, ще ти кажем че 5цата си е по добре естествено, но все пак ти си имаш поглед, кое ти харесва повече...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 01 Ное 2009, 23:39

то хубаво и евтино нема, както мощно и икономично. важно е на каква кола ще случиш, за да няма после БМВ е много чупливо и скъпо за подръжка :shock: , аз карам третото по ред БМВ и неискам да чуя за друга марка, копувам само бензинови , не че новите дизели не са самолети , но са доста по капризни. аз предпочитам вървящ и харчещ бензинов ДВГ пред вървящ и икономичен дизел. бензиновия 2-литров мотор се е доказал като корав и непритенциозен невърви кои знае колко особенно на купето на петицата, но пък разхода е поносим.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525DA
Мечтае да кара: E60 530XD
Детайли за колата: Edition Lifestyle

Мнение от kotak » 02 Ное 2009, 0:35

525д е прекрасен двигател,най-добрия дизел който съм карал,въпроса е как го е карал собственика преди теб и как се е грижил за него.Естествено няма начин да разбереш тези неща,затова има хора които попадат на кофти екземпляри.Но усет за ускорение и икономичноста са уникални,все пак е шестак :yes: Аз лично съм сменил доста части по моето,и повечето детайли бяха заводски(230000 км),което е повече от нормално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 02 Ное 2009, 1:59

SoulFly881 написа:Здравейте колеги!
Искам да се здобия с БМВ е39, но се колебая какъв да е двигателя дизелов или бензинов

Бензинов (Италия)- НЕ
Дизелов (Италия)- НЕ

Бензинов (Германия)- ДА
Дизелов (Германия)- ДА

Бензинов (България)- Най-голямата грешка в живота ти.
Дизелов (България)- Най-голямата грешка в живота ти.

До тук със спора бензин дизел.
Успех с избора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Ное 2009, 10:17

Колега, аз ако имам 20 000 лв, няма да си купя кола от BG, освен нова. Не че в чужбина не можеш да попаднеш на някой дарак, но вероятността да ти се случи тук и сега е в пъти по-голяма. Сам преценявай, колегата bera ти е написал нещо по-горе. Няма идеални коли, човек би следвало да си купи кола, за която има пари и която отговаря на нуждите му.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 02 Ное 2009, 11:23

bera написа:...

Elesar74 написа: колегата bera ти е написал нещо по-горе. Няма идеални коли,

Аз не съм съгласен защото точно в Германия ги знам колите.... много по-скъпи от Италия, много повече карани, на аутобаните на мах и много повече ръжда отдолу...това за което се говори за колите от италия е някакъв мит. Да не мислите, че в Германия няма палачори то тва по хората ходи и си ги има на всякъде... :winky:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 02 Ное 2009, 11:38

Колеги по това дали колата е от Германия или Италия не може да се съди конкретно дали е читава или не. Кола с кола няма, било то италянка или германка и от двата вида може да случиш на дарак ако не гледаш внимателно какво взимаш! Аз карам 2ра кола от Италия вече и сериозни ядове не съм имал, карал съм доста време и германки, с тях от към ръжди имах проблем, но като цяло човек гледа ли какво взима после главата боли по малко! :)

ПредишнаСледваща

Назад към E39