Мнения за този ЧИП.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Мнения за този ЧИП.

Мнение от plam81 » 29 Окт 2009, 18:58

Колеги какво ви е мнението за въпросния ЧИП?
Мой приятел ще си поръчва тези дни ,та се чудех и аз...... :confused:
http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=16
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Re: Мнения за този ЧИП.

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 30 Окт 2009, 20:55

Лъчо е твоя човек :yes:

viewtopic.php?f=63&t=85543

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 39 525 тдс 11.98г

Мнение от kalin_peev » 01 Ное 2009, 10:14

брезел преди време прави чип за голфа на брат ми и наистина имаше ефект. Голфа е 2000 8 клапана атмосферен, наистина си разбира от работата. Мисля да си поръчам при него чип.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 01 Ное 2009, 12:39

Чип, няма лошо човек да си изцеди малко двигателя, но колко точни ще са тези тунинг настройки? Как ще променят характеристиките на двигателя, освен повишената мощност дали ще са точни колкото сток настройките от БМВ? Гарантират ли нормалната продължителна работа, на железата в мотора, без прегряване...защото това зависи от точното съотношение в горивната смес, момента на подаване на искра или гориво и момента на отваряне и съответно затваряне на клапаните Тука никой не гарантира какво става след като променят сток настройките, разбира се без газоразпределението, то се пипа с други валове. Това, че двигателя става по-мощен не означава, че е по-добре за самия двигател ако се окаже, че "чипа" е 1 към гьотере само за мощност. Ей това нещо ако не съм прав нека тунерите които чета да кажат какво става с товарната характеристика на двигателя и регулировъчните характеристики по състава на сместа и по изпреварване на запалването или за дизела впръскването. От тези регулировъчни характеристики се определят нормалната оптимална регулировка за двигателя с която се осигурява максимална икономичност и мощност при сигурна и продължитена работа без прегряване и детонация.

Айде тунери вземете отношение.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 01 Ное 2009, 13:52

принципно няма лошо ма не са ли малко евтини тич чипове че 100лв за атмосферка ми се струват много малко че като съм гледал в дигиталтунинг вървят по 300-400лв за по стари коли и по 1000++ за нещо от рода на М5 примерно
то не че цената винаги играе роля за качеството ама нали знаете ние българите с какво разбиране сме "евтиното е скапано скъпото е хубаво" което не винаги е така разбира се
Нека някой който е слагал чип при въпросния човек да изкаже впечетления че и аз съм зайнтересован а от прочетеното в темата ми се струва че е доста вътре в нещата и си разбира от работата
А и да питам специялно за 520и 150 кончета някой слагал ли е чип без значение на коя фирма и впечетленията какви са му ?

Благодаря предварително! :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 01 Ное 2009, 13:57

plam81 написа:Колеги какво ви е мнението за въпросния ЧИП?
Мой приятел ще си поръчва тези дни ,та се чудех и аз...... :confused:
http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=16

ами колега освен баналното /много съм доволен/, друго какво да пиша?

точно една година от репрограмацията и още нищо не съм счупил :roll:

препоръчвам ти го :yes:

п.с в крайна сметка пробваш колата и ако има нещо, човека си връща парите, в това отношение без проблеми!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 01 Ное 2009, 18:43

Един приятел си сложи чип на Е36-цата 2.5tds от breze и е много доволен.Разбраха се да го изпрати(наистина дойде от Германия) да го пробва 4-5 дена и ако му харесва да го плати.Ако не да го върне.
Може и да не е само от чипа,защото пипа и ГНП-то преди да смени чипа но с оригиналния със 180 леко загряваше с новия стрелката на температурата не мърда от 12ч и има огромна разлика във вървенето.
ИзображениеИзображение

Назад към E39