Не запали!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- veso_shefa
- Потребител
-
- Кара: 318ис
Не запали!!!
Колеги помагаите!!!
Тази сутрин като си тръгнах от работа влизам в колата и изненада нема палене само едно / Цък / и толко
Кат за първи път гледам тъпо и незнам каво става

Тази сутрин като си тръгнах от работа влизам в колата и изненада нема палене само едно / Цък / и толко
Кат за първи път гледам тъпо и незнам каво става

- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
Re: Не запали!!!
Не си казал каква е колата и коя година е, но мен ми изглежда, че имобилайзерът не е сработил.
- veso_shefa
- Потребител
-
клемите ги проверих а имобилайзерът просто липсва колата е 318ис 92г
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d
E46 3.0i
Е60 545i
Най вероятно стартер,скоро правихме на един приятел на 318-ската,майстора смени четките и втулката и всичко 28 лева.
Иначе понеже и моя стартер е за правене и майстора ми каза че били 2 вида стартерите на BMW-тата,моя е Magnett Marelli и малко по скупи му били частите.
Вярно ли е това колеги??
Иначе понеже и моя стартер е за правене и майстора ми каза че били 2 вида стартерите на BMW-тата,моя е Magnett Marelli и малко по скупи му били частите.
Вярно ли е това колеги??

- dangerous
- младши ентусиаст
-
Като се чуе "цък" какво става с лампичките на таблото? Умира ли тока в тях или си светят яко?
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
dangerous написа:Като се чуе "цък" какво става с лампичките на таблото? Умира ли тока в тях или си светят яко?
А баш ... е това е правилния въпрос ! Я както казваше Владо да сложиме масата ...
Колега провери масата на двигателя (на лапата до десния тампон..). Ако не е там пороблема виж стартера - четки , втулки , бендикс ...
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
за моя стартер бендикса беше 28лв. от косер мотора е м43 1.8
- veso_shefa
- Потребител
-
dangerous написа:Като се чуе "цък" какво става с лампичките на таблото? Умира ли тока в тях или си светят яко?
всичко си свети свири ток си има
и при мен го прави същия проблем като не е палена 7 8 часа запали ли веднъж няма проблем преди малко напръсках масата с контактен спрей та ще видиме резултата но ми се струва че са четките на стартера
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Стартер ,бутни я и ще видиш нали ще запала ....преди това мерни с мултицет тока ,понеже съм имал случай музикта има ама като тръгнеш да палиш и няма никой

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Освен всичко което изредиха колегите може и да е акумулатор (пресен случай от преди седмица). На мен ми направи мъртва клетка от раз,иначе музика,прозорците - всичко работеше,даже не ми зануляваше километража 
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- dangerous
- младши ентусиаст
-
veso_shefa написа:dangerous написа:Като се чуе "цък" какво става с лампичките на таблото? Умира ли тока в тях или си светят яко?
всичко си свети свири ток си има
щом всичко си работи винаги се тръгва от най-малкия проблем да се търси причината,както каза колегаtа metodi80 a именно маса двигател,четки,втулки,шалтер(машинката над стартера която изхвърля бендикса и същевременно включва самия електродвигател)но според това "цък" са или четки на стартера или шалтера и сега ще обясня нагледно до колкото мога.
От акумолатора идва един дебел хубав кабел който се закача за единия полюс на шалтера.Другия полюс на шалтера е свързан за ротора на електромотора(стартера)посредсвом четки и колектор,на който четките контактуват .Връзката между тези два кабела е една пластина наречена "котва".Освен това шалтера представлява един електромагнит в който има сложен един плунжер(едно като буталце ама си е обикновено цилиндрично желязо)на който е закачен бендикса.И освен тези два кабела има и 3-ти много по малък от другите два който идва от контактния ключ на автомобила.
Такааа идва момента в който завърташ ключа в позиция "запалване"
малкия кабел подава ток на шалтера(ел.магнита)той от своя страна издърпва цилиндричното "желязо"на което е закачено бендикса и във същото време затваря веригата между двата хубави дебели кабела за които споменах
брата ром да не точи лиги
.посредством тази "котва" и електродвигателя се включва,бендикса вече е зацепен за маховика защото се изхвърля милисекунди по рано преди да се включи ротора и да почне да въртида ама като няма хубав контакт до ротора(демек или четки или износен колектор или нагоряла котва което е супер рядко явление но все пак го има това "цък се чува от вече сработилия шалтер и зацепилия се бендикс ма като няма кой да го завърти
освен цялата галимация дето я изписах има и момента дето всеки плюс си иска минус демек масата от акумолатора до стартера че да може той да стане консуматор като всички нас(особенно аз)
за колегата metodi80 и дано не съм ви отегчилПоследна промяна dangerous на 01 Ное 2009, 9:44, променена общо 2 пъти
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2