До колегите с ТДС и до знаещите

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Re: Ко колегите с ТДС и до знаещите

Мнение от ddddk » 31 Окт 2009, 9:34

bera написа:Мисля ,че при турбина няма значение, защото тя създава противоналягането за което говориш, и непозволява на пресния заряд да излиза през изпускателния колектор.
Ето един линк с малко повече информация относно газоразпределението и помпените загуби.
http://conf.ru.acad.bg/bg/docs/cp/4/4-5.pdf

ААА вярно, бе :oops: той турбо дизел :oops:
обаче от турбо мотори Ich nicht verstehen :oops:
sorry :oops:
спирам до тук в тази тема.

Благодя за линка. :yes:

Поздрави и успех,
Д
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 31 Окт 2009, 12:54

bera написа:
ddddk написа:Съпротивлението на изгорелите газове придава мощност. Затова е много важно наличието на т.н. резонаторно гърне. Това е първото гърне след колекторите. Вика му се резонаторно защото задържа, забавя извеждането на газовете и създава налягане обратно в изпускателните клапани и оказва влияние на мощността.

Мисля ,че при турбина няма значение, защото тя създава противоналягането за което говориш, и непозволява на пресния заряд да излиза през изпускателния колектор.
Ето един линк с малко повече информация относно газоразпределението и помпените загуби.
http://conf.ru.acad.bg/bg/docs/cp/4/4-5.pdf

.
Последна промяна ivan. на 02 Ное 2009, 17:25, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 31 Окт 2009, 13:48

ivan. написа:Колега нека си е оригиналната тръба слагай ремуса (само ако е оригинал) и :lalala:
Само не заменяй здраво оригинално крайно гърне с китайско.

Колеги,и аз достигнах то този извод - няма да сменям тръбите,а само гърнето. Тези дни ще го купя и като се прибера в България и като го монтираме ще ви споделя впечатленията си и ще пусна едно клип4е :yes:

Благодаря на всички ви за информацията и мненията - винаги са били от значение за мен.

Поздрави :bchug:

Предишна

Назад към E34