Казанче за антифриз на ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- krasi76
- Потребител
-
- Кара: '99 BMW 525 TDS
Казанче за антифриз на ТДС
Здравейте, колеги!
Имам следното запитване, с което ще влеза сигурно в TOP10 за най-тъп въпрос във форума, но какво да се прави
Имам 525 ТДС от 1999 година. Как по дяволите да видя нивото на антифриза!?
В книжката пише:
Add to just below the KALT/COLD mark
on the translucent reservoir (Полурозрачен резервоар)
Но моят резервоар изобщо, ама въобще не е прозрачен!! Като отвия капачката и се вижда, че вътре има нещо, не е празен, но отвън не се вижда абсолютно нищо! Прилагам и снимки за невярващите.
Благодаря предварително за вашите съвети и отговори!

Имам следното запитване, с което ще влеза сигурно в TOP10 за най-тъп въпрос във форума, но какво да се прави

Имам 525 ТДС от 1999 година. Как по дяволите да видя нивото на антифриза!?
В книжката пише:
Add to just below the KALT/COLD mark
on the translucent reservoir (Полурозрачен резервоар)
Но моят резервоар изобщо, ама въобще не е прозрачен!! Като отвия капачката и се вижда, че вътре има нещо, не е празен, но отвън не се вижда абсолютно нищо! Прилагам и снимки за невярващите.

Благодаря предварително за вашите съвети и отговори!
525 TDS
- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
Re: Казанче за антифриз на ТДС
Най-тъпия начин е следния: Вземаш една тел около 20-30 см или тънка пръчица пак толкова, развиваш капачката, вкарваш телта или пръчката, до нивото на антифриза малко да се потопи, и хващаш телта или пръчката точно наравнона гърловината на казанчето, изваждаш телта или пръчката без да я пускаш и налагаш отвъншната страна, и гледаш на какаво ниво е мократа част от телта или пръчката, до там е антифриза. Опитах се да ти обясня най-лесния начин, другия е развиваш капачката светиш отгоре и гледаш отстрани, но не требва да е светло. Ако пак не ме разбереш звънни ми 0888238916 калин. Поздрави.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
преди 10 години по всяка вероятност е бил "translucent" резервара
ако се напълни с червения антифриз (с които идват колите от германско) може и да си личи повече

- krasi76
- Потребител
-
Благодаря на kalin_peev за съветите!
Това със светенето с фенерче в отвора го пробвах снощи, но без резултат!
Ще пробвам с клечка, дано да успея да преценя какво е нивото с достатъчна точност по този метод...
Поне се успокойх, че не само аз съм с някакво "менте" казанче, а това си е често срещан проблем. Иначе бях тръгнал да си търся ново вече!
А няма ли някакъв начин да се измие някакси това чудо, за да стане отново "полупрозрачно"?
Това със светенето с фенерче в отвора го пробвах снощи, но без резултат!

Ще пробвам с клечка, дано да успея да преценя какво е нивото с достатъчна точност по този метод...

Поне се успокойх, че не само аз съм с някакво "менте" казанче, а това си е често срещан проблем. Иначе бях тръгнал да си търся ново вече!

А няма ли някакъв начин да се измие някакси това чудо, за да стане отново "полупрозрачно"?

525 TDS
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
колега като отвориш капачката на казанчето има едно ръбче което се вижда до там трябва да е антифриза ако е над него няма да го видиш и имаш течност,ако е под него наливаш до ръба
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
kobrata55 написа:колега като отвориш капачката на казанчето има едно ръбче което се вижда до там трябва да е антифриза ако е над него няма да го видиш и имаш течност,ако е под него наливаш до ръба

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- krasi76
- Потребител
-
kobrata55 написа:колега като отвориш капачката на казанчето има едно ръбче което се вижда до там трябва да е антифриза ако е над него няма да го видиш и имаш течност,ако е под него наливаш до ръба
не го знаех това...
Благодаря, колега!

А за да не отварям нова тема по този въпрос за n-ти път.... антифриз концентрат, или разреден 1:1 с дестилирана вода?!
Четох споровете във форума по този въпрос, но така и не намерих достатъчни аргументи в мненията в полза на едно от двете твърдения....

525 TDS
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Концентарта няма такава топлопроводимост както водата, за това най-добре 1:1 за да има добро охлаждане и да си защитетн от ледясване
8 мнения
• Страница 1 от 1