скърцащ подлакътник

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

скърцащ подлакътник

Мнение от alexsch » 27 Окт 2009, 9:35

Колеги, разскърца ми се подлакътника. някой може ли да ми каже как точно се разглобява това чудо и как да го стегна, така че да не скрибуца....
проблема е, че горния панел има луфт-наляво-надясно и се чува едно дразнещо скърцане в иначе тихия дизел :lol:
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Re: скърцащ подлакътник

Мнение от bscsystem » 27 Окт 2009, 12:23

Сигурен ли си, че е от там, а не от колана който се търка в седалката и подлакътника ?! Защото при мен е така и само кожа ще спаси положението с колана.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 27 Окт 2009, 12:35

да. удеден съм че е от там!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

Мнение от DaDurty » 28 Окт 2009, 17:42

еми как почваш подред да разглобяваш... самия подлакатник се държи с 2 болта към купето... може никога да не са притягани и за са се разхлаболи.. но за да стигнеш до тях махаш пласмаста околко скоростния лост и после барчето по подлакатника и така стигаш до него.. мн е елементарно и става за 10 мин. !!!
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 29 Окт 2009, 9:46

....дай моля те малко по-подробно инфо ако може и на ЛС или тук... как точно и кое точно се маха.
my mods:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 29 Окт 2009, 11:10

а вратите с какво се смазват за да не скърцат ?!?! :)
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 29 Окт 2009, 11:23

Графитна смазка, грес и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 29 Окт 2009, 11:37

...е да ама въпроса е - откъде се вкарва тази смазка? къде се маже....то ясно, че трябва да се смаже и ще спре да скрибуца....
my mods:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 29 Окт 2009, 12:31

Е как къде - където скърца/скрибуца - 90% от случайте се пръскат/мажат пантите на вратата, там където е захваната за купето.

Пръскаш/мажеш и започваш да движеш вратата (отваряне-затваряне), за да се разнесе добре препарата, с който третираш, а после нанасяш пак.

П.с. Вратата ли ти скърца, колега или се чува в движение при затворена врата някакъв звук - ако е второто - проблема може да е в прозореца и по-точно в уплатнението на прозореца.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 29 Окт 2009, 13:18

скърца ми подлакътника- в това съм 100% сигурен! и то скърца понеже тази част, която е отгоре, се мести лавяно-надясно спрямо долната част, която е хваната стационарно към пода. ЯВНО трябва да се стегнат и смажат самите панти, които позволяват подлакътника да се вдига нагоре.

и сега- въпросът ми е- как става това?! как да стигна до тия заветни панти. как се свалят пластмасовите кори около тях.... :kuku:
my mods:

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 29 Юли 2011, 14:10

И аз имам същия проблем и съм сигурен, че е от подлакътника, защото скърца само когато си облегна ръката на него :mhihi:
Зная как се разглобява, въпроса ми е как да спра скърцането?С течна грес дали ще спре?При този вариант ме притеснява да не се размирише на грес в салона?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 30 Юли 2011, 9:28

Моля, този който успее да направи процедурата и да спре шума идващ от подлакътника, да направи #DIY с точно описание и снимки. Същия проблем го имам и аз :confused:
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 30 Юли 2011, 9:32

Sasho Tsukev написа:Моля, този който успее да направи процедурата и да спре шума идващ от подлакътника, да направи #DIY с точно описание и снимки. Същия проблем го имам и аз :confused:

+1, ама после ще моля да направи таз процедура и в моя Разбойник, срещу заплащане естествено... щот вече почна да ме дразни, то верно че има музика, ама... :confused: :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 26 Сеп 2011, 1:23

Скърцащият подлакътник се оправя много лесно.Причините може да са 2.Или от пантите на подлакътника които се разглобява лесно или от кожата в долният край където се е втвърдила и се трие в пластмасата.Просто намажете с грес и забършете като гледате да нанасяте във фугата между края на кожата влизаща в пластмасата.Ако не помогне ще трябва разглобите подлакътника.Става много лесно без сваляне на централната конзола.1 махате пепелника.Под него има 2винта тип звезда развивате ги и изтегляте нагоре една ниша наподобяваща по голям пепелник-като внимавате, че отдясно е буксата с кабелчето за осветлението.Под тази ниша има още 2 винта тип звезда развивате и тях.След което още една ниша която има 2 уши от двата края на подлакътника издърпвате нагоре и нея.Бутате 2те седалки максимално напред за да можете да работите по спокойно.От двата края на подлакътника се откриват 2като пружини хващате ги и ги изваждате смело с клещите.Следва от всеки край под тези пружини има пластмасови втулки-хващате здраво с клещите и ги дърпате направо без да усуквате.Вече подлакътникът е свален и ще видите 2малки гумени обръчи сплеснати-завъртете ги малко настрани от неизносен край.Следва смазване с грес където сметнете за добре (тоест където има контакт между пантите)При мен скърцането,пукането вече изчезна напълно дори нарочно го мачкам но не издава и звук.Изглежда сложно но съвсем не е така-елементарно е няма какво да объркате :ok:
Mikes E46 Armrest Guide (Small).doc
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 08 Окт 2011, 20:23

Благодаря колега! :yes:
Изображение

Следваща

Назад към E46