Нещо доста тревожно- (CODE GRABBER)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Нещо доста тревожно- (CODE GRABBER)

Мнение от bera » 27 Окт 2009, 19:39

Здр, колеги.
Пускам тази тема във връзка с нещо .което се случи наскоро с едим мой приятел от и в Украйна.
Той си иставил в багажника на колата лаптопа, Ipod-a, външен хард диск и още сумати електронни джаджи. След 2 часа се връща и въпреки ,че колата му е заключена багажника му е празен. Колата е Нисан Note 2008 година. Как е извършена кражбата?! След като дава подкуп му предоставят видео от охранителната камера на паркинга където е била колата.
На видеото се вижда ясно как крадеца просто идва до колата натиска някакво дистанционно, което държи в ръка и колата се отваря, все едно е собственника.
Това устройство се нарича CODE GRABBER и далеч не е сложно за изработка, когато натиснеш копчето за заключване на алармата тя модулира сигнал ,който CODE GRABBER-а засича и после може да го имитира.
Колата не може да бъде запалена защото тя има електронен ключ който модулира при всяко натискане различен код, но алармата модулира един и същ и затова е лесно да бъде копиран от CODE GRABBER-а и да бъде отворен автомобила.
До колкото съм запознат с автоалармите те всички работят в 400MHz банд (дори в една и съща честота, само модулациите им са различни) в зависимост от цената има и по сложно устроени ,които създават код по мудулация и честота ,докато по простите само по модулация, а най простите използват една и съща модулация и една и съща честота и даже с любителско уоки-токи можеш да го пуснеш създадеш шум в канала и да не може накой да си отвори колата въпреки ,че натиска бутона за отключване.
Та приятеля ми е бил посъветван от хората полицаите да не заключва колата си само с алармата ,а с двете (първо да натиска бутона за заключване, който е на ключа на колата и след това бутона на алармата). Ключа който е на колата създава всеки път различна модулация и затова дори копиран от CODE GRABBER-а не моге да бъде отворена колата, защото при следващото натискане сигнала ,ще е различен.
Ако вие колеги знаете нещо повече моля да допълните ,защото съм 100% сигурен ,че тази мода с CODE GRABBER-a сега навлиза ако не е вече навлязла и трябва да се предпазим.
Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Re: Нещо доста тревожно- (CODE GRABBER)

Мнение от emil_shumanov » 27 Окт 2009, 20:02

Колега това съм го чувал мисля преди около 4 години не навлиза сега а и по телевизията имаше репортажи преди време точно за това. А как можем да се предпазим друг да каже аз нямам представа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 27 Окт 2009, 20:33

bera написа:Ако вие колеги знаете нещо повече моля да допълните ,защото съм 100% сигурен ,че тази мода с CODE GRABBER-a сега навлиза ако не е вече навлязла и трябва да се предпазим.
Поздрави.

Колега, само ако знаеш колко хора изгоряха само това лято на OMV по магистрала Тракия ще ти се прииска да не докосваш алармата повече.

Гадовете чакалят по бензиностанции и места, къде се спира за малко и багажа се оставя в колата.Докато отидеш да пуснеш една вода и целият ти багаж изчезва.
Лошото е, че в повечето случай ожилените се усещат едва след 10-тина км и дори и не могат да се усетят от къде им е дошло.

Даже и по новините даваха, за един ден имаше отнесени 6 лаптопа и над 10хил лв.

Ама така е, като сме маймунска държава...що някой не се пробва в Румъния да го прави това!? Защото там ако те хванат до колата и собсвеника каже, че не те познава, редовия старшина ти дава 3 годинки и то на момента.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 27 Окт 2009, 21:18

mad_presley написа:...

Колега,запознат ли си дали този CODE GRABBER може д взема сигнала само от алармата?
Ако си заключиш колата с бутона на ключа дали може да се отвори колата?
Благодаря.

P.S.
Извинявам се ,че питам ,но съм леко притеснен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 27 Окт 2009, 21:44

Виж тука кво има :) - се хубави работи - нещата от сайта пристигат до България за 2-3 седмици (проверено е)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28717
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.24229
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23130
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15362
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8758

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 27 Окт 2009, 22:14

Здравей колега ,има защо да си притеснен ,това е много стар метод за кражба на автомобили.На въпроса можеш ли да направиш нещо ,отговора е НЕ,ако някой реши ,няма как да го спреш.Затова скъпи работи без надзор в колата не се оставят и каско задължително ,успех :yes:
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0d '13
Мечтае да кара: М-power

Мнение от Biggy » 27 Окт 2009, 22:29

Създателите на такива машинки са доста по изобретателни от колкото можем да си представим. Дори колата на Батман да караш пак ще и намерят цаката. За това без ценни предмети и с повечко късмет.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Окт 2009, 22:45

bera написа:
mad_presley написа:...

Колега,запознат ли си дали този CODE GRABBER може д взема сигнала само от алармата?
Ако си заключиш колата с бутона на ключа дали може да се отвори колата?
Благодаря.

P.S.
Извинявам се ,че питам ,но съм леко притеснен.

Колега какво имаш предвид от бутона на ключа и бутона на алармата?При мен се заключва от едно копче само :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 27 Окт 2009, 23:55

Как така са му имитирали сигнала, като на толкова нова кола със сигурност при всяко заключване/отключване кодът се сменя? Явно са му намерили цаката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 28 Окт 2009, 0:15

Teogop написа:Как така са му имитирали сигнала, като на толкова нова кола със сигурност при всяко заключване/отключване кодът се сменя? Явно са му намерили цаката.

Именно той не е заключил с ключа на колата а само с аларамата. Полицаите са му казали да заключва колата с ключа за колата първо и след това да пуска алармата. Май утре ще ходя да питам моя алармаджия какво става с моята аларма.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 28 Окт 2009, 13:42

Ivo_Borisov написа:Колега какво имаш предвид от бутона на ключа и бутона на алармата?При мен се заключва от едно копче само :roll:

Става въпрос за неоригинална аларма, която не се активира от ключа на колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Окт 2009, 19:04

А това значи ли че на оригиналната не може да се хване сигнала?Или означава че неоригиналната е по сигурна като може да се заключва от две места? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 28 Окт 2009, 19:56

Колеги такива щуротии се правят и правят от как се помня с мазни ръце... хората за мах минута дигат коли които са модел 2008 и са бъкани със защити.... Застава с лаптопа до колата, и до като слезе от пилотката, даже си влиза на запален двигател... Наште дъргели са им никакъв проблем...дори и с къртач само пак алармата оригиналната си се изключва сама... ;) Дядо ми лека му пръст казваше имане което е на улицата не е имане. Само каско спасява... и ценни предмети в колата не...просто в такъв порядък живееме
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 29 Окт 2009, 9:28

LUCIFER'S написа:Колеги такива щуротии се правят и правят от как се помня с мазни ръце... хората за мах минута дигат коли които са модел 2008 и са бъкани със защити.... Застава с лаптопа до колата, и до като слезе от пилотката, даже си влиза на запален двигател... Наште дъргели са им никакъв проблем...дори и с къртач само пак алармата оригиналната си се изключва сама... ;) Дядо ми лека му пръст казваше имане което е на улицата не е имане. Само каско спасява... и ценни предмети в колата не...просто в такъв порядък живееме

:clap: :yes:
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Назад към E39