Наи-доброто предложение за масло
Модератор: cww
Castrol Formula RS 0W-40 vs. 10W-60
Колеги,
ето какво казва Castrol на собствената си Web страница, относно двете масла, които се споменават най-често в по-горните постинги:
(Приблизителен превод, оригинала е по-долу)
Кастрол FORMULA RS POWER AND PROTECTION предлага до 5% повишение на мощността в сравнение с FORMULA RS 10W-60.
Подобрена защита от износване. Тестове на независими институти показват повече от 3 пъти по-добра защита срещу износване на 0W-40 сравнено с Formula RS 10W60.
По-добра течливост. Това е ясно, няма какво да го превеждам.
Не знам за вас, но за мен изборът е ясен.
Оригинален текст:
"Castrol FORMULA RS POWER AND PROTECTION bietet:
Deutlich mehr Motorleistung - auch bei Motoren älterer Fahrzeuge kann sich, im Vergleich zu FORMULA RS 10W-60, eine Mehrleistung von über 5% ergeben.
Verbesserten Verschleißschutz - Tests unabhängiger Institute ergaben einen um mehr als das 3fache besseren Verschleißschutz im Vergleich zu FORMULA RS 10W-60, selbst bei extremen Temperaturen.
Hervorragende Fließeigenschaften - ein Motorenöl sollte immer so schnell wie möglich dort sein, wo es gebraucht wird. Aufgrund seiner 0W-Viskosität ist Castrol FORMULA RS 0W-40 wesentlich schneller an den kritischen Stellen im Motor als Castrol FORMULA RS 10W-60."
http://www.castrol.de/produkte/a_auto/a_motorenoele/details_rs0w40.html
ето какво казва Castrol на собствената си Web страница, относно двете масла, които се споменават най-често в по-горните постинги:
(Приблизителен превод, оригинала е по-долу)
Кастрол FORMULA RS POWER AND PROTECTION предлага до 5% повишение на мощността в сравнение с FORMULA RS 10W-60.
Подобрена защита от износване. Тестове на независими институти показват повече от 3 пъти по-добра защита срещу износване на 0W-40 сравнено с Formula RS 10W60.
По-добра течливост. Това е ясно, няма какво да го превеждам.
Не знам за вас, но за мен изборът е ясен.
Оригинален текст:
"Castrol FORMULA RS POWER AND PROTECTION bietet:
Deutlich mehr Motorleistung - auch bei Motoren älterer Fahrzeuge kann sich, im Vergleich zu FORMULA RS 10W-60, eine Mehrleistung von über 5% ergeben.
Verbesserten Verschleißschutz - Tests unabhängiger Institute ergaben einen um mehr als das 3fache besseren Verschleißschutz im Vergleich zu FORMULA RS 10W-60, selbst bei extremen Temperaturen.
Hervorragende Fließeigenschaften - ein Motorenöl sollte immer so schnell wie möglich dort sein, wo es gebraucht wird. Aufgrund seiner 0W-Viskosität ist Castrol FORMULA RS 0W-40 wesentlich schneller an den kritischen Stellen im Motor als Castrol FORMULA RS 10W-60."
http://www.castrol.de/produkte/a_auto/a_motorenoele/details_rs0w40.html
Само Дизел!
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Хм,
за съжаление на въпросния сайт нищо не успях да открия за най-новото им масло - Castrol TWS 10W60?
за съжаление на въпросния сайт нищо не успях да открия за най-новото им масло - Castrol TWS 10W60?
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
viper написа:Hi na vsi4ki, az imam edno pitane kam vas: za Valvoline kakvo vi e mnenieto, az moita kola q karam s nqkakvo MaxLive, uj bilo za motori nad 100k km. Prepora4a mi go edin priqtel - bilo super za po-stari dvigateli - moq M10 e sas shtampa '84. Merih i kompresiqta - 12,4bar-a. Taka kaza maistora deAz 4eta po saitovete, 4e bila 9,5-9,7bara. Ta vapreki, 4e e ok motora polusintetikata si q hapva s golqm apetit. I az ne znam k'vo da praa, taka, 4e SAVETVAITE!!!
![]()
![]()
Не разбирам много, но виш как са гумичките на клапаните ако има..
LandShark написа:Хм,
http://www.castrol.de/produkte/a_auto/a ... statt.html
LandShark тук има инфо за Castrol TWS
- ognianfotev
- Потребител
-
Добра алтернатива е смяната на маслото в Дару Кар със BMW масло (май Castrol го прави).
Има всички видове и цените са наполовина на Castrol от търговската мрежа.Само с това масло старата ми 524 тд спря да пуши и трака.
Има всички видове и цените са наполовина на Castrol от търговската мрежа.Само с това масло старата ми 524 тд спря да пуши и трака.
LandShark написа:Хм,
Не съм виждал да се продава TWS в Германия, но изглежда го предлагат само в сервизите (10х OOPPSS). Ето какво пише:
"Castrol TWS MOTORSPORT SAE 10W-60
Класи API SJ/CF, ACEA A3/B4, Одобрено от Порше и БМВ - специално одобрено за М3/М5 двигатели.
Напълно синтетичното хайтек моторно масло, с мотоспорт-качество, за мощни двигатели, отговарящо на Рейсинг спецификациите, вискозитет 10W-60.
Максимална защита от износване чрез изключително устойчив маслен филм. Намален разход на масло и чист двигател чрез висока окислителна и температурна устойчивост. Повече мощност чрез намалено триене. Тествано за турбокомпресори."
Усещам как от утре всички, които още не са го направили, ще минат на TWS.

Само Дизел!
Аз вече няколко пъти си казах моето мнение, а то е, че FORMULA RS POWER AND PROTECTION 0W-40 е най-подходящото масло на Castrol за автомобили, които не са пистови бегачки.
TWS е прекалено гъсто за всекидневна употреба, а от това следват повишено износване при студен старт, понижение на мощността и увеличение на разхода.
Разбира се, може да се сипе всякакво масло. Има и хубави минерални масла или пък полусинтетика. Въпросът обаче беше 0W-40 или 10W-60
Но, както викат у наш'то село, дъ чойс из йорз. Ако искате наливайте 10W-60, ако искате шарлан или пък туткал...всеки си има грижата за колата
TWS е прекалено гъсто за всекидневна употреба, а от това следват повишено износване при студен старт, понижение на мощността и увеличение на разхода.
Разбира се, може да се сипе всякакво масло. Има и хубави минерални масла или пък полусинтетика. Въпросът обаче беше 0W-40 или 10W-60
Но, както викат у наш'то село, дъ чойс из йорз. Ако искате наливайте 10W-60, ако искате шарлан или пък туткал...всеки си има грижата за колата

Само Дизел!
NEOPRINT написа:здравеите! по вапроса за студения старт и износването на
мотора.Има много готино решение /поне за мен/ WEBASTO паркинг
подгревател.Аз имам такъв от 2 години и вече не си представям колата
без него. Такова нещо като студен старт няма-паля колата сутрин
на около 60-70 градуса.
Между другото е вярно, че това е истината. Аз също съм запланувал инсталация на такъв подгревател.
За Мерцедес знам, че го имат като опция за дизеловите модели от много години. Иначе има и фирми, като Webasto и Hydronic на Eberspächer, които предлагат такива устройства за почти всички марки автомобили, бензинови и дизелови.
Принципът е, че се използва малка част от горивото на автомобила (0,3-1,0 л/ч) в нещо като малка печка, която подгрява охладителната течност на двигателя и от там самият двигател и салона.
Стартира се с дистанционно, часовник или даже по GSM.
Значи двигателят винага пали затоплен почти до работна температура, а зимата няма никакви грижи с замръзнали стъкла и студ в салона.
Много полезна опцийка. Само цената е кофти. Някъде около 800-1000 Евро без монтажа.
Само Дизел!
Фиката написа:И аз съм доста объркан с тези масла... На мен ми препоръчаха пък синтетично масло BMW - някой чувал ли е за такова масло...И дали е синтетика или полу, или пък може и да е минерално... Нищо не разбирам...Много съм нов още и затова питам
масло с марка БМВ можеш да купиш от Дарукар, а за производителя бъди сигурен, че е Кастрол
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди