въпрос за гърнето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
въпрос за гърнето
Колеги, колата бръмчи като при пробито гърне. Карах я на майстор-не откри дупка, но не е свалял гърнетата. Възможно ли е да има дупка отгоре на гърнето/откъм пода на колата/ или ми е разпробит/избушен/ катализатора и от там да бръмчи така зловещо? Като е на ниски обори не се чува, работи перфектно, но над 1000 бръмчи като трактор. На мястото на катализатора може ли да се сложи гърне, за да е по-тиха колата? Колата е Е39, 520i, комби.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Re: въпрос за гърнето
Колега сега е момента да свалиш цялата генерация за по-обстоен преглед, не се сваля трудно
ако искаш махаш катализатора и на негово място или резонаторно гърне или права тръба, според вкуса ти. Поздрави

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега ,провери добре да не опира някаде по купето ,при вибрациите се чува като бучене ,успех 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Мерси за отговорите ще проверя всичко обстойно. 

- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0i, E61 530xd
- Мечтае да кара: Турбо Комби :-)
Здрасти колега,
Аз имах същия проблем и като отидох при моя майстор в Димитровград филма се оказа много голям. Карам аз колата и му викам давай да махаме катализатора че много дрънчи, и той хубаво вкарвай в бокса. В момента в който влезе от долу и ме викна да видя НЕЩО!!!! Слизам и аз и какво да видя, вместо катализатор има гърне от Лада
, и то от най-малките възможни!!! Той вика все едно да тичаш и да дишаш през сламка. Та махнахме тоя боклук и ми сложи резонаторно гърне и тогава за първи път от както съм купил колата усетих че карам БМВ. Разхода ми падна с поне 1.5л и колата върви много по добре. Така че моя съвет прегледай добре изпускателната система, че се оказва че е доста важна за добрата работа 
Аз имах същия проблем и като отидох при моя майстор в Димитровград филма се оказа много голям. Карам аз колата и му викам давай да махаме катализатора че много дрънчи, и той хубаво вкарвай в бокса. В момента в който влезе от долу и ме викна да видя НЕЩО!!!! Слизам и аз и какво да видя, вместо катализатор има гърне от Лада

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
denis_dimirev написа:Здрасти колега,
Аз имах същия проблем и като отидох при моя майстор в Димитровград филма се оказа много голям. Карам аз колата и му викам давай да махаме катализатора че много дрънчи, и той хубаво вкарвай в бокса. В момента в който влезе от долу и ме викна да видя НЕЩО!!!! Слизам и аз и какво да видя, вместо катализатор има гърне от Лада, и то от най-малките възможни!!! Той вика все едно да тичаш и да дишаш през сламка. Та махнахме тоя боклук и ми сложи резонаторно гърне и тогава за първи път от както съм купил колата усетих че карам БМВ. Разхода ми падна с поне 1.5л и колата върви много по добре. Така че моя съвет прегледай добре изпускателната система, че се оказва че е доста важна за добрата работа
Баси гаврата,поне права тръба да бяха сложили

- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0i, E61 530xd
- Мечтае да кара: Турбо Комби :-)
И аз питах майстора дали не може права тръбичка да сложим ама той вика че ще бъде за сметка на другите гърнета. Затова и сложихме резонаторното гърне. М/у другото ми взе 60 лева за работата + резонатора. Как ви се струва цената? Според мен не е много но не знам как е за тази работа.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
denis_dimirev написа:И аз питах майстора дали не може права тръбичка да сложим ама той вика че ще бъде за сметка на другите гърнета. Затова и сложихме резонаторното гърне. М/у другото ми взе 60 лева за работата + резонатора. Как ви се струва цената? Според мен не е много но не знам как е за тази работа.
Как ще е много,бива даже,преди време имах една дваиска,задрьстиха се катализаторите,свалих ги избуших ги отворих ги като книга и след това заварка,слагам и кво бучи и един тенекиен звук,че чак бабичките взеха да ме кьлнат като вдигне 3к.оборота
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
8 мнения
• Страница 1 от 1