питане относно мид-решено
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Re: питане относно мид
А има ли някакъв друг начин за вкл. и икл. Изключване на акумолатора или нещо подобно
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
За пръв път виждам такъв МИД, без ВС до часовника. Това не е вентилацията, като се настрои таймера и, само светва лампичката без часовник. Ти имаш настроено МЕМО, нещо като органайзер да ти напомни за нещо. Явно като си ръчкал МИД-а си го пуснал без да разбереш, затова съветвам да си свалите упътванията на колата, че има някои неща които може да са с кофти последици, например да вкараш код за запалване без да искаш и после става сложно. Разбира се всичко е поправимо, но стига да ти побелеят 28 косъма на главата
. Като сляза след малко до колата, ще видя как се настройваше и махаше, че сега не ми се рови в книжката
.

- foxi
- младши ентусиаст
-
Ок,ще чакам колега ако изнемериш нещо ,че вече идея си нямам.В моята книжка няма моя модел мид,всички са с копче BC.От известно време забелязах , че немога да увеличавам и намалявам радиото от мида , а само от волана , а преди можеше.Започвам да си мисля вече за диагностика.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Извинявай, че с цял ден закъснение, но нямаше време вчера да пиша. Проверих как е при мен, но лампичката светва, само ако си включил таймера за вентилацията, както и колегите ти бяха написали. Часовниче светва, когато си пуснал хронометъра. Така, че нямам повече идеи
. Незнам дали с разкачане на акумулатора ще се оправи, защото се сещам, че преди като си свалях алтернатора, колата цял ден седя без акумулатор и след това си помнеше станциите, но не ти пречи да пробваш.

- foxi
- младши ентусиаст
-
Ок,мерси колега сега отивам да пробвам и ще пиша.
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Здравей Колега,
Не знам дaли ако му пуснеш 'self test' ще помогне изобщо, ама може и това да пробваш:

Поздрави!
Не знам дaли ако му пуснеш 'self test' ще помогне изобщо, ама може и това да пробваш:

Поздрави!
- foxi
- младши ентусиаст
-
Колега моят мид не е такъв.Аз нямам такива настройки.
foxi написа:Колега моят мид не е такъв.Аз нямам такива настройки.
Колега това не са настройки а само тест на MD-a. Мисля, че ще тръгне и при теб, въпреки, че и аз за пръв път виждам MID като твоя.
При положение на контактния ключ на позиция (0) натисни и задръж двата крайни бутона и докато са натиснати завърти ключа на позиция (1) - не на контакт!
Като отпуснеш бутоните би трябвало да ти се появят скритите менюта на MID-a
Имай предвид, че MID-a, както се вижда и от името му е единствено информационен дисплей и нищо друго, той просто показва и задава настройките на различните модули включени към него (радио, CD, CD-Changer, BC и т.н.)
Конкретно по твоя въпрос:
Бутона с часовничето на MID-а управлява
- часовник
- дата
- мемо (напомняне със сигнал на гонга на всеки кръгъл час)
- таймери (1и2) за включване на печка или вентилация
- хронометър
Забележка:
Ако имаш функцията "таймер" нямаш "хронометър" и обратно - ако имаш функцията "хронометър" нямаш "таймер".
Като гледам по снимката на MID-a колата едва ли е с печка и вентилация, така че най-вероятно да си включил хронометъра и съответно това да е индикацията (без да съм сигурен)
Опитай да натиснеш бутона и да видиш какво показава (някаква индикация за часове-минути-секунди. Така поне ще се ориентираш каква е индикацията
Аз лично предполагам, че ако не нацелиш правилния начин да го изключиш, откачването на акумулатора ще реши проблема.
- foxi
- младши ентусиаст
-
Направих процедурата за изчистване на грешки с откачване на акумолатора,както го е описал CheGevara в Tips & Tricks и о чудо всичко си дойде на мястото лампичката угасна и радиото запачна да се увеличава от копчето на мида.Благодаря на всички които се отзовеха
.Поздрави.

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2