Необясним проблем с E34 520.Помогнете
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Необясним проблем с E34 520.Помогнете
Имам проблем с е34 520 малкия мотор.Сменил съм термостат,водна помпа,правил съм глава.Когато се кара колата губи антифриз и стига до едно положение една педя под максимума.Колата беше на майстори и казаха че от никъде не губи.Като покарам няколко дена и когато спра на сфетофар духа студено.Иначе има много силно парно когато се движа.Не вдига градуси.Температурата по принцип стои не на средата кудето трябва да е на BMW a на предната чертичка.Някои ако може да помогне с нещо ще съм много благодарен.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Необясним проблем с E34 520.Помогнете
това звучи като постоянно отворен термостат и не добре обезвъздушена система

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
има теч от някъде, щом пада постоянно до определено положение. после гълта въздух и за това няма парно намясто. може и блока да е пукнат, радиатор да таи, всичко може да е

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
аз залагам 2 косъма на не добре обезвъздушена система
мотора ти събира близо 10 литра охладителна течност, нормално е ако са ти сипали кретените 5 литра примерно и не са изчакали да я "глътне" като хората и не са обезвъздушили да продължава да "гълта"

мотора ти събира близо 10 литра охладителна течност, нормално е ако са ти сипали кретените 5 литра примерно и не са изчакали да я "глътне" като хората и не са обезвъздушили да продължава да "гълта"

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
огледай добре радиятора, стигни до работен режим отвори капака и гледай внимателно
може да има малка дупка в горната част на радиятора итака водата ще се изпарява и няма да има теч или локва. както казваш си правил мотора ако ти е смешал маслото с водата има опасност гумените оплатнения на малките тръбички на радиятора да са разядени и така трудно се хваща теч, ако си със стария радиятор преди ремонта съм сигорен че е от него проблема
може да има малка дупка в горната част на радиятора итака водата ще се изпарява и няма да има теч или локва. както казваш си правил мотора ако ти е смешал маслото с водата има опасност гумените оплатнения на малките тръбички на радиятора да са разядени и така трудно се хваща теч, ако си със стария радиятор преди ремонта съм сигорен че е от него проблема
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Направо иди на диагностика за изгорели газове в охладителната система 

- Ангелинов
-
Добре, да попитам - понеже казвате недобре обезвъздушена система ...
Четох в книгата за обслужване - никаде не пише за обезвъздушаване... "Наливайте докато поема" .
Не се ли самообезвъздушава ?
Четох в книгата за обслужване - никаде не пише за обезвъздушаване... "Наливайте докато поема" .
Не се ли самообезвъздушава ?
не, не се самообезвъздушава. след като има пробка за обезвъздушаване, значи трябва да се обезвъздуши, иначе да са я спестили германците навремето....
а, книгата....нали се сещаш, че книгата е превод от някоя друга книга, и какво е превел, какво разбрал преводача не е много ясно. пък и този, който е писал книгата и той какво е искал да каже....
повечето пъти проблемите с обезвъздушаването идват от неработеща допълнителна помпа (превърта в оста) или клеясали вентили на парното (от каране с вода или/и нередовна смяна на антифриза).
но, като цяло според мен повече отива към конструкторска грешка, защото вентилите на парното се намират в най - високата точка и просто няма начин въздуха, който се събира там да излезне.
а, книгата....нали се сещаш, че книгата е превод от някоя друга книга, и какво е превел, какво разбрал преводача не е много ясно. пък и този, който е писал книгата и той какво е искал да каже....
повечето пъти проблемите с обезвъздушаването идват от неработеща допълнителна помпа (превърта в оста) или клеясали вентили на парното (от каране с вода или/и нередовна смяна на антифриза).
но, като цяло според мен повече отива към конструкторска грешка, защото вентилите на парното се намират в най - високата точка и просто няма начин въздуха, който се събира там да излезне.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
@2bar написа:не, не се самообезвъздушава. след като има пробка за обезвъздушаване, значи трябва да се обезвъздуши, иначе да са я спестили германците навремето....
Напълно съм съгласен,НО-не моята красавица няма никъде пробка за обезвъздушаване-нито на радиатора,нито на разширителното казанче!Е аз ко прая??
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
Ето най-накрая някой с моя проблем! Аз съм по същия начин - кучката пие тая вода от някъде, но нямам представа от къде. Ходих в един сервиз отваряха тая капачка , слагаха нещо като помпичка с 2 разтвора вътре(окислявали се при наличието на СО2 мисля и променят цвета си -- Негативен резултат) - констатираха че няма проблем. Не прегрява , не губи мощност , няма бяло от аспуха. Казаха ми, че може и вътре казанчето на парното да изпуска .. вече нз искам просто да я закарам нейде и някой да я оправи 
Ако някой има идеи за Пловдив ще съм благодарен. Извинявам се, че така нахлух на колегата в темата.
Поздрави.
П.С.: Отностно обезвъздушаването - viewtopic.php?t=159659&highlight=%EE%E1%E5%E7%E2%FA%E7%E4%F3%F8%E0%E2%E0%ED%E5 най-пълната тема която съм срещал.

Ако някой има идеи за Пловдив ще съм благодарен. Извинявам се, че така нахлух на колегата в темата.
Поздрави.
П.С.: Отностно обезвъздушаването - viewtopic.php?t=159659&highlight=%EE%E1%E5%E7%E2%FA%E7%E4%F3%F8%E0%E2%E0%ED%E5 най-пълната тема която съм срещал.
Времето е пари. Парите са жени. Жените са губене на време 

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
@2bar написа:к'во правим, почваме да вадим маркучи...
какъв е мотора?
525TDS колата-мотора е мисля М51Д25
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
pa6lika написа:Имам проблем с е34 520 малкия мотор.Сменил съм термостат,водна помпа,правил съм глава.Когато се кара колата губи антифриз и стига до едно положение една педя под максимума.Колата беше на майстори и казаха че от никъде не губи.Като покарам няколко дена и когато спра на сфетофар духа студено.Иначе има много силно парно когато се движа.Не вдига градуси.Температурата по принцип стои не на средата кудето трябва да е на BMW a на предната чертичка.Някои ако може да помогне с нещо ще съм много благодарен.
Колега не каза дали имаш газ ?
momo-1st написа:@2bar написа:к'во правим, почваме да вадим маркучи...
какъв е мотора?
Е нали темата е проблем с Е34 520
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
momo-1st написа:@2bar написа:к'во правим, почваме да вадим маркучи...
какъв е мотора?
твоята кола се обезвъздушава сама

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2