BMW е Ferrari killer

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320Ci

Мнение от Asterix » 22 Юни 2005, 17:14

Respect :bowdown: :bowdown:

@naskosan - съгласен съм- Браво, Wizi! :yes:

@//M_Power - Ферарито е 5 кг по-тежко, но двигателят му е по-голям, което до някаква степен оправдава тези 5 кг :) ( ОТ - Шофера на М6-цата ще пие няколко бири и малко цаца и ще компенсира тези 5 кг :mhihi: )

@BigMUZZY , Tod , BMW8 - Точно казано :yes:
Изображение
Click
тел. 0878 11 30 94

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 22 Юни 2005, 22:42

трябва да си призная че точно това Ферари 575 М ф1 ми е доста любима кола,но трябва да се признае че вече е за пенсия......мисля че да сравняваме М6 (излизло преди 2-3 месеца) с кола която е на пазара вече почти 10 години не е много уместно...прекия съперник на М6 може би е 612-ката.....но пред 612 веднага бих взел М6....мисля че преднинада в ускорението на М6 се дължи точно на 7-степенната скоростна кутия.....обаче цената определено сочи М6 ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 23 Юни 2005, 0:44

Тва че го наааква по литрова мошност ми е достатъчно :idea: Дасис гросе фантастише автомобилише :shock: БМВ СЕКТА ФОРЕВЪР :!: :!: :!: :mhihi: Еи Димитре я спри се обажда че ни прекъсваш сектантското събиране :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 23 Юни 2005, 10:11

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 23 Юни 2005, 10:20

Wizi май ни донесе още един повод за гордост с темата си. Натупваме Ферари поне на хартия, независимо, че найстина две коли нямат база за сравнение. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 23 Юни 2005, 13:32

///M Power написа:трябва да си призная че точно това Ферари 575 М ф1 ми е доста любима кола,но трябва да се признае че вече е за пенсия......мисля че да сравняваме М6 (излизло преди 2-3 месеца) с кола която е на пазара вече почти 10 години не е много уместно...прекия съперник на М6 може би е 612-ката.....но пред 612 веднага бих взел М6....мисля че преднинада в ускорението на М6 се дължи точно на 7-степенната скоростна кутия.....обаче цената определено сочи М6 ;)

Това Ферари вярно не е най - лошо, ама това, че е на 10 години изобщо не е оправдание. Макларън Ф1 е на пазара от над 10 години, но пак вади над 100 коня на литър и е критерий, цел и лимит за всички Ферарита и Ламбота оттогава досега. При все това още не са изкарали кола, с която да го застрашат ( Ферари Енцо може би успява донякъде само да го притесни, не и да го застраши )
...Тез` две бири `що ги каза ...?

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от NESH » 23 Юни 2005, 15:25

///M Power написа: ......мисля че да сравняваме М6 (излизло преди 2-3 месеца) с кола която е на пазара вече почти 10 години не е много уместно...прекия съперник на М6 може би е 612-ката.....

Четно да ти кажа такива автомобили са доста непреходни а ревизирането на Ферарити с новата скоросна кутия,нов диф и нова електроника бе от миналата година! Така че това си е новото старо 575М . А МсLaren F1 с двигател БМВ 624 к.с. от 91-ва в момента се сравнява с Порше ГТ Карера 612 к.с. и МсLaren SLR 640 k.s. и резултатите са на кантар! М6 опредли доста висока летва за класа си и искам да го видя на 24-часа на ЛеМан или в ГТ-серийте вече!

P.S. А какво почуствахте като погледнахте отблизо предницата на М6-цата на салона? През мен мина онази вълна както да погледнеш лъва в очите в зоопарка и клетката да я няма! Мощ извън контрол братлета!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 24 Юни 2005, 2:45

Малко мисли, пък вие ме корегирайте където намерите за нужно.

Не виждам абсолютно нищо толкова сложно една кола да бъде засилена със голяма скорост за кратко време, стига само мерак да имаш. Обаче си представете следната ситуация.... Карате си вие едно БМВ М6 по магистралта и не си давате зор. По едно време се засилва до вас едно Ауди RS6 или новото Е55AMG (и двете спират от 0 до 200 за абсолютно едно и също разстояние - 156,0m) и ви се ежи... На вас ви кипва и го отрязвате като кисела краставичка, вече сте се засветкали и хоп - един камион изпреварва Жигула с 63км/ч в най-лявото платно. Вие скачате на кучките и спирате ТОЧНО пред бронята на тира... Онзи до вас обаче има около 20м по-дълъг спирачен път.... Тея 20м разлика в спирачния път са си около 60-70км/ч.... Ааа такааа! А някой сеща ли се, че crash test-овете ги правят с 50км/ч и че за оживелите дават звездичка в класацията?

Та с 2 думи аз лично намирам за в пъти по-фрапиращо как това БМВ спира по-добре от най-спортната кола в последно време излезнала на пазара. При все, че БМВто е 1750кг, а Енцото е 1200 - а това е ОГРОМНА разлика за спирачния път... Едното е на 2 пръста от земята и 15см по-високо тежестта на мотора, а другото като са го правили са мислили за комфорт преди да мислят колко да е ниско. Въобще два различни свята!

Та така....
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 24 Юни 2005, 9:35

Евала :yes: Точно така е,но на мен ми прави впечатление,че по прицип всички М-ки имат уникален спирачен път особено някои като М6-цата.Според мен така се правят истинските спортни коли,колкото повече вървят толкова повече и спират ;)
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

Аватар

Мнение от M6 » 24 Юни 2005, 10:38

//M_Power написа:всички М-ки имат уникален спирачен път особено някои като М6-цата.Според мен така се правят истинските спортни коли,колкото повече вървят толкова повече и спират ;)
А това е много необхадимо,като се има предвид какви хора карат Емки!!! :twisted:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 24 Юни 2005, 12:49

M6 написа:А това е много необхадимо,като се има предвид какви хора карат Емки!!! :twisted:

Какви :?: :roll: 80% от притежателите на спортни автомобили ги карат като уно дизел.. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 24 Юни 2005, 12:56

А и много хора немогат и да ги карат :evil:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 24 Юни 2005, 14:24

naskoksan написа:какво те наведе на мисълта
че ще има CSL M6?!?
В момента автомобила е с доста
C/F по него така че... :confused:

Ще има, по неофициални данни. М6 може да има карбонов покрив и пластмасови калници, но истината е че е "дебелак" и тежи към 1700кг благодарение на шумоизолация, кожени седалки, и какви ли не електроники.

Пълзят слухове, че може цялото тяло да е от карбон, а интериора ще е супер минималистичен, със истински спортни седалки. Плюс това се очаква да има още около 50 коня отгоре в CSL варианта :)

Така че има място за подобрения в М6 в сегашния му вид :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 24 Юни 2005, 21:27

дзвер ПАУЪР
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 25 Юни 2005, 0:12

Въртят се сухове за ЦСЛ версия на М6...и наистина може некое друго кило да се свали...ако го докарат до към 1500 ще е отлично ;)...и с 50-60 коня отгоре направо ще лети тая кола :twisted:
But does a human form display to those who dwell in realms of day

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум