Mолба-питане за повечко мощ 525d

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Opel
Мечтае да кара: BMW 525

Re: Mолба-питане за повечко мощ 525d

Мнение от VNM » 17 Окт 2009, 17:25

чеки малко ако сравнявате М5 което върви на бенз и 525д и 530д които са нафти само незнам какво сравнявате.Първо ако си сложиш и най могъщия чип не се знае дали ще набира с голяма разлика по бързо от колкото набира 5-цата защото деференциала няма да може да придаде цялата сила от двигателя кум гумите и отделно сцеплението гуми асфалт също трябва да се има в предвид.А М5 е пресмятан как нещата да са оптимални при ускорение.Значи според мене на човека който иска да си ъпдейтва колата по добре да вземе да я чипне да не сменя турбото,но да се подсигури,че то ще издържи.2:да смени деференциала и дюзите и тогава да види дали ще има разлика голяма.Но дизела не е за натискане.Най добия вариант е да си вземеш едно купе от 520 и да му барнеш голям максимално голем мотор който ще стане ама и пак много пари и нерви и експерименти ще минат.Общо взето искам да каже,че ако искаш много бърза кола смени цялата кола не само да чипваш и да съкращаваш живота на частите си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525
Мечтае да кара: X6 M
Детайли за колата: M-paket

Мнение от veigan » 19 Окт 2009, 10:26

Леле,аз какво питах то какво стана. Колеги моля ви думи нямам. Относно проблема с колата ми вобще не беше кой знае какво. Оказа се от датчик на рейката,а още по големия проблем е ,че бях в шумен без много компетентни личности по проблема. Относно това когато съм си бил чипосал колата да съм ходил да дишам прахта на някой си с 530д, ми звучи като "щял съм бил съм да съм се бил напил"т.е дрън дрън. Луцифер благодаря за съвета. То е ясно че пари ще се леят. Четете внимателно въпроса ми. То е ясно че на всеки тук в този форум му се кара М5,но М5 не се копува с 2-30 хил.лева нали??? Така че хаиде да не си говорим глупости. А относно някой си който се е качел в 2 тона талига с 190к.с видял 200 на кеометража и е помислил че е много добър нека да не подлага другите под съмнение и да изкарва задкормилното устройство на колата ми в неисправност. Както казах неискам да обиждам никой и най-добре да престанем на тази тема. Ясно е ,че пак ще има само караници и безсмислени спорове !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 19 Окт 2009, 11:17

veigan написа: То е ясно че пари ще се леят...

Понеже от поста ти (така разбирам ), че твърдо искаш на твоя двигател да сложиш по-голямо турбо от 530д и дюзи от 530д ще ти трябва нов софтуер... което обаче не е толкова голям проблем, колкото дали ще удържат карантиите на двигателя- буталата, коляно мотовилковия механизъм, лагерите, съединителя, скоростната кутия и т.н. За мен (и други хора да питаш които са в час що годе) такъв тунинг на сток 525д изобщо не е за предпочитане, ще тръгне много, но и много бързо ще брактиса двигателя...
Ако искаш да направиш нещо от този двигател отиваш във " Диджитал тунинг" един добър чип за твоя двигател, но преди това трябва да си махнал катализаторите, като ги смениш с нова генерация изцяло. Спортен филтър и задължително нова турбина или качествено ремонтирана твоята... и като цяло искам да ти кажа, че тия чипове съкращават живота на двигателя с около 30%
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veigan » 19 Окт 2009, 12:50

А можело значи да даде някой отговор като свят без дървени философии,Благодаря ти Луцифер. Само да ми кажеш каде се намира Диджитал тунинг. Благодаря предварително !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 19 Окт 2009, 13:41

Виж, днеска огледах едно 525, водих го при моя майстор - ще го взимам. Човека каза следното:
"-Слагаме и един бокс, правиме я 200 коня ако ти се струва слаба. Ако турбото не устиска-ново."
Според мен лично, няма смисъл. Просто не си заслужава като тръгна нанякъде да изтропа нещо и от там хем не можеш да си свършиш работа, разправии, недай си боже нещо да се оплеска и по сериозно.
Моето мнение е че ако искаш повече пауър - друга кола/двигател.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Re: молба за повечко мощ :)

Мнение от Giorceto » 19 Окт 2009, 13:51

mad_presley написа:
ivanov 530d написа:Ей тва дето го е показал Пресли го видях на живо и бая ми вися чекмеджето :++

Мдааа, униката си е уникат.Аз друга като тази не съм виждал никъде из нета.Жалко, че колегата и колежката с тази кола не посещават форума :confused:

Посещаваха сбирките на ЕКО в София, идвал е няколко пъти момчето, доста е добра колата... и все пак .. чак уникат, вярно е че са произведени малко бройки, но цената към момента и е 12 000 евро , което не е цена за уникат :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 19 Окт 2009, 14:02

само акциза и номера на тая алпина е към 10 бона :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veigan » 19 Окт 2009, 14:26

Гламав,идеята е следната. Според мен за да бъде ефекта максимално добър е необходимо нови;турбо,турбопътища,кулер,дюзи и чип. От към кутия не се притеснявам защото е автоматик . Въпроса ми е какво да е турбото и дюзите. Питах дали някой се е занимавал и дали го е правил вече а не аз да откривам топлата вода. За риска да остана някаде на пътя зависи от това как сме изпълнили задачата. Ако всичко се направи както трябва мисля че няма да има проблеми. Питам се и дали биелите трябва да се сменят. Никаде немога да намеря и цял готов турбокит както например има за HONDA S2000.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Окт 2009, 18:01

Giorceto написа:Посещаваха сбирките на ЕКО в София, идвал е няколко пъти момчето, доста е добра колата... и все пак .. чак уникат, вярно е че са произведени малко бройки, но цената към момента и е 12 000 евро , което не е цена за уникат :)

Като казах уникат, имах предвид екстрите с които е обурудвана, защото такава кола с такива екстри не съм видял още :D
То ясно, че не може да е уникат в пълния смисъл на думата, след като има произведени 147 бройки, просто всяка си е уникална за себе си и друга точно такава няма :D

@veigan, колега или аз не мога да те разбера или ти не можеш да обясниш какво точно искаш.

По-назад в темата казваш, че дори и да минеш на 530d някакви си 30к.с отгоре не те устройват, а сега приказваш пак за вдигане на мощността на 525d :roll:

Ако смяташ, че можеш да натопорчиш 525d с повече от 30к.с и тази кола да я ползваш като всекидневна...аз си мисля, че няма да и се радваш дълго на вървежа :mhihi:

Единственият човек, когото познавам и може да ти направи пълен тунинг на двигателя със смяна на турбо, качване но софтуер и въобще всичко свързано със силовия тунинг е @kelesha.
Накрая поне ще видиш черно на бяло с колко коня ти е вдигната мощността, защото колата се качва на Dino преди и след тунинга ;)

Да не се обидят само другите тунери, но познавам само kelesha, който има базата за да направи такъв тунинг.Ако има и други, могат да се включат и те с по някое мнение :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 19 Окт 2009, 18:07

veigan Гледам дават ти се пари, но точно автоматика не издържа дори и на чип като хората.....
Продай я тази кола и си вземай направо фейслифтова Е60 530д или още по-добре 535д или най добрия вариант 530и , иначе каквото и да направиш с тая 525, какъвто и тунунг само ядове и пари ще фърчат
и накрая ще се наложи да го хвърлиш тоя двигател на вторични...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veigan » 20 Окт 2009, 15:27

Може и да си прав !

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Giorceto » 20 Окт 2009, 23:07

mad_presley написа:....

+1 за Келеша. Има ли и други желаещи аз се замислям... ставаме двама :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 21 Окт 2009, 11:53

колега ,
всичко зависи от бюджета с който разполагаш, но при възможност си вземи 535д , което след репрограмиране минава 330к.с и 300км/н :!:
бензиновите v8 са доста назад! единствено м5 е-60 го вдига :wave:
прегледай тука:
http://www.ziptuning.nl/fr/plus-puissan ... tml#header
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 22 Окт 2009, 17:04

абе интересно ми е колега как 535д програмирано, ще бие например колата на Иво (ICE-a) 550i v8

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Giorceto » 22 Окт 2009, 18:08

Конете не са всичко....

http://www.youtube.com/watch?v=tD2rx1CAcJ0&NR=1
:)

ПредишнаСледваща

Назад към E39