Въпрос за дневните светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Въпрос за дневните светлини
До някъде си прав.
Но според мен е по-добре да имаш дълги (халогени, не ксенон) пуснати като дневни светлини на 30-40% за да не заслепяват, от колкото къси (ксенон) на 100%. Вярно, че фара за дългите излъчва пълен сноп, а не отрязан както късите светлини, но си мисля, че е по-добре да сменяш изгоряла халогенна крушка от колкото изгоряла ксенонова. Малко дребнаво звучи
ама си е така.
Все пак целта на дневните светлини не е да осветяват, а да засилват вниманието на пешеходците (деца или пък онези дето си мислят, че пешеходната пътека е продължение на тротоара
) и шофьорите, че има движеща се кола.
Но според мен е по-добре да имаш дълги (халогени, не ксенон) пуснати като дневни светлини на 30-40% за да не заслепяват, от колкото къси (ксенон) на 100%. Вярно, че фара за дългите излъчва пълен сноп, а не отрязан както късите светлини, но си мисля, че е по-добре да сменяш изгоряла халогенна крушка от колкото изгоряла ксенонова. Малко дребнаво звучи

Все пак целта на дневните светлини не е да осветяват, а да засилват вниманието на пешеходците (деца или пък онези дето си мислят, че пешеходната пътека е продължение на тротоара

имаше едно мнение преди време на човек с ключ за светлини без ауто, активирал си дневните светлини, че не станало защото просто някакво реле липсвало
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Ангелските очи не минават ли за дневни светлини?И кажете малко повече за този кабел от къде,колко пари е друго трябва ли да се взима програма нещо?Че като гледам бая работи се човъркат с него.
Последна промяна 100imenov на 22 Окт 2009, 15:14, променена общо 1 път
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
viewtopic.php?f=15&t=171360
това нещо ми се струва интересно.
Някой има ли опит с него .... или е поредната простотия
ПП: ще цитирам тука, защото темата от продава може и да изчезне

Някой има ли опит с него .... или е поредната простотия
ПП: ще цитирам тука, защото темата от продава може и да изчезне
Продавам модул за автоматично включване и изключване на фаровете ,,Automatic Lights” Цена 30лв. 0887276705
Какво представлява ,,Automatic Lights” – модула ?
Това е микропроцесорно електронно устройство което автоматично включва и изключва фаровете на автомобила. При подаване на контакт фаровете не светят, а се задействат, когато автомобила е запален (следи напрежението на акумулатора и зареждането на генератора). При изключване на двигателя автоматично фаровете загасват плавно . В много от новите автомобили този модул се предлага от завода производител.
Защо ,,Automatic Lights” – модула ?
- Неудобството от постоянно включване и изключване на фаровете особен но през зимния сезон когато те са задължителни.
- Проблеми с органите на КАТ, като забравим да ги включим през деня, когато са задължителни светлините през зимния сезон.
- Забравянето на включени фарове след напускане на автомобила и проблема с паленето след това.
- Статистиката сочи, че с включени фарове през деня води до 30% по малко ПТП- та.
- Увеличаване живота на крушките
- Не товари ел.инсталация на автомобила, както ако си включим късите светлини през деня (цялата консумация е около 150W, а с ,,Automatic Lights” консумацията е 35W)
- По нисък разход на гориво (при включени светлини автомобила изразходва с около 5% повече гориво)
Как работи ,,Automatic Lights” – модула ?
,,Automatic Lights” – модула се свързва към електрическата инсталация на автомобила към ДЪЛГИТЕ СВЕТЛИНИ. При задействане на модула дългите светлини се захранват с понижено напрежение от нормалното, и по този начин те не светят с пълния си капацитет. Така те не заслепяват насрещно движещите се водачи през деня, но привличат вниманието, и значително консумират по малко енергия.
Максимален товар за управление 120 W
Работно напрежение от 11 V до 18 V
Консумирана мощност при редуцирани светлини 35 W
Време за сработване след старт 5 секунди
Прагово напрежение за сработване на модула ~13.2V
Прагово напрежение за изключване на модула ~12.2V
Време за плавно пускане на светлините ~8 секунди
Предпазител 15А
Защита от късо съединение ДА
При всеки старт на автомобила ,,Automatic Lights” – модула проверява дали генератора зарежда нормално акумулатора и ако има проблем модула не стартира (при запален автомобил напрежението на акумулатора не трябва да е под 13.4V) Допълнително по време на работа, ако възникнат проблеми с напрежението от генератора под минималния праг модула изключва светлините. Това е индикация, че има проблем, който трябва да бъде отстранен.
Внимание! ,,Automatic Lights” модула не работи с ксенонови светлини.
,,Automatic Lights” модула се деактивира автоматично при включване на светлините от ключа на автомобила(когато вечер си включим фаровете на колата модула не е активен)
По модула няма допълнителни бутони които да се налага да се монтират по автомобила.При монтажа не се прекъсват оригиналните кабели на автомобила.
http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... 5/dsc01344
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

четох за това някъде по другите форуми, уж са доволни, но не е ли оригинално много трудно може да му се има доверие и то за включване/изключване на фарове
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Аз поне до колкото разбрах от обяснението това нещо пуска дългите да светят по-слабо (на 35%) още при стартиране на колата. А ако си пусна късите или габаритите от копчето това спира да работи ....
Не е ли подобно на екстрата в Е39 , която дискутирахте
Не е ли подобно на екстрата в Е39 , която дискутирахте

да, нещо такова трябва да е,
четох описанието му, предполагам на същото устройство и беше доста интелигентно като функции
но мен ме притеснява, че то трябва и да изключва фаровете при гасене на колата
или по-точно притеснява ме качеството на изработката и вложените материали... едно е фаровете да се гасят от оригинален лайт модул, друго е от това устройство...
разглеждах го защото исках да го монтирам на тойотата, но така и не се реших
четох описанието му, предполагам на същото устройство и беше доста интелигентно като функции
или по-точно притеснява ме качеството на изработката и вложените материали... едно е фаровете да се гасят от оригинален лайт модул, друго е от това устройство...
И мен единственото нещо, което ме спира да си монтирам е качеството на материалите от които е изработено. Днес mad_presley пробва да активира DRL функцията с navcoder, но не се получи. Версията на модула ми е 32, а софтуера работи с модул до 28.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
© написа:да, нещо такова трябва да е,
Колегата който продава въпросната "джаджа" ми обясни, че това затваря веригата на премигването - но с по-малко напрежение

Също така устойството се връзва и към габаритите. И когато те се пуснат - то се изключва (следователно и при къси светлини не работи и може да се ползват дългите и премигването без проблем)

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Rundev написа:viktorbmw написа:Е46 има опция за активиране на дневните светлини или с две думи като запалиш колата фаровете се пускат сами.
Мноо хубу,тва го знайм ама копчето ти за цъкане на светлините има ли опция А (ауто) че да я искаш тая екстра???Ако го имаш (за което се съмнявам) невиждам отново какъв ти е проблема!!!
колега става въпрос за дневни светлени а не за автоматични фарове,това са светлени които се пускат постоянно-било:къси,дълги,габарит

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Това е много интересна джаджа много се замислям дали да не си я поръчам виждал съм такива коли да им светят по слабо през деня и се чудех как го правят а то ето на
и да ви кажа дългите ,ако найстина е на 35% светлина доста силничко си светят и в същото време жълтият яко 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
Някой пробва ли го тоя модул за "дневни светлини"

Днес активирах дневните светнили ..... без ауто функция съм на ключа и като загася колата при пуснати къси светлини всичко отвън гасне ама вътре в колата цялото табло свети ????защо така ?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Jujinio написа:Днес активирах дневните светнили ..... без ауто функция съм на ключа и като загася колата при пуснати къси светлини всичко отвън гасне ама вътре в колата цялото табло свети ????защо така ?
А дневните светлини дефакто активираха ли се или само си активирал функцията, но фаровете не се пускат автоматично?