Здравейте на всички!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: -----
Мечтае да кара: 635CSI
Детайли за колата: _____-------_____-------

Здравейте на всички!

Мнение от NikiFoto » 08 Окт 2009, 22:05

:bchug: Нов съм тука.Смятам за закупувам БМВ 520 Е39,ще бъда благодарен на съвети и мнения за този модел.Марката ми е любима отдавна и вече смятам да се порадвам на произведнията и.Мерси на всички предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Re: Здравейте на всички!

Мнение от twake » 08 Окт 2009, 22:15

Колега, темата "Детски болести" прочети.
Двигател - този както и дизеловия 525 са си малки са това купе така че не очаквай да е бегачка.
Возия - повече от добре. Най-общо това мога да ти кажа. Като изчетеш темата ще се запознаеш и с повечето "проблеми" на автомобила.
Последна промяна twake на 08 Окт 2009, 22:17, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 08 Окт 2009, 22:17

Здравей колега вярно нов си но ползваи търсачката все пак тя знае много
Не за друго но ще се почне пак една :bang:
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

Потребител
Аватар

Мнение от NikiFoto » 08 Окт 2009, 22:27

Мерси за съветите.Не искам дизел.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 08 Окт 2009, 23:09

NikiFoto написа:Мерси за съветите.Не искам дизел.

Това че не искаш дизел е добре - даже много добре.
Аааааааа , и един съвет: Не чети :Детските болести : при Е39 ,защото никога няма си купиш.
Ходи гледай , и ако ти хареса взимай. Така е със употребяваните автомобили ---Като котка в чувал
Всичко е късмет.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E39 520i 1997

Мнение от Dark_Prince » 09 Окт 2009, 1:20

ivoo написа:
NikiFoto написа:Мерси за съветите.Не искам дизел.

Това че не искаш дизел е добре - даже много добре.
Аааааааа , и един съвет: Не чети :Детските болести : при Е39 ,защото никога няма си купиш.
Ходи гледай , и ако ти хареса взимай. Така е със употребяваните автомобили ---Като котка в чувал
Всичко е късмет.

Хаха, абсолютно Верно! :lol: Аз ако бях прочел "какво може да се счупи" и от коя държава да си взема кола, нямаше никога да си купя 520i (бензин) внос от Италия. А истината е че попаднах на читава кола, "размина" ми се само с нови спирачки(диск+накладки), гуми, съединител, масла, филтри, пре*бана жабка и задна лява врата! :mhihi: НО съм доволен - двигатела не е пипан и има много още живот в него :) Гледай основните неща, да не чука, да не тропа, да няма (много) грешки на таблото, виж газовете от ауспуха, климатик, радио, състоянието на купето, вратите, отдолу и не е зле да пипнеш скоростната кутия и съединителя (последното струва 400-700 лв при смяна). Форсирай я на място като си, оборотите да не падат рязко като отсечени, навии волана пълно дясно-ляво и слушай хидравликата к'во ти "пее", добре е да не скърца и да не хъхри, това също е важно. Фарове пусни, габарити, стопове, натисни я отпред и отзад (на капака бе, не друго! :lol: ) и виж как стои. Гледай да не е със "спортно окачване" или "спортни" простотии по нея, това гарантира по-къс живот на елементите, които Явно не са оригинални. А да, и да нема "фабрична газова уредба". M5 на газ, представяш ли си? :lol: :mhihi:

p.s. И огледалата са важни, ако нещо е счупено и не работи, огледало с машинка(подгряване и тн) струва около 500-600 лева, така че да не ти разправя, "ама то за 50 лева ще си го оправиш"! Ако така ти каже, Шибни му един зад врата на тоя автоджамбазин и му кажи, ОК -600 лева от цената! :dummy: :ranting:
Успех! :yes:
Смелите умират веднъж, Страхливците - Хиляди пъти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Мотопед :)
Мечтае да кара: колело
Детайли за колата: супер е

Мнение от harko77 » 09 Окт 2009, 5:52

NikiFoto написа::bchug: Нов съм тука.Смятам за закупувам БМВ 520 Е39,ще бъда благодарен на съвети и мнения за този модел.Марката ми е любима отдавна и вече смятам да се порадвам на произведнията и.Мерси на всички предварително

Дано случиш на читав модел иначе никога повече няма да мислиш за БМВ :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 09 Окт 2009, 7:03

колега много добър избор - 520 и то бензин, гледаи да не е с двоиния ванус мотора (да не е с мотор м52б20ту) , а да си е само с единия ванус, двоиния е по проблемен и по редък ако ти трябва някоя част :Р
не знам с какви пари разполагаш, но ако може да вземеш и некои кон отгоре като 523 или 528 наи добре, разхода за последното е по малак и от на 520

ако кажеш до какви пари разполагаш за 520, може би ще излезне някоя оферта и от човек във форума

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от emil_shumanov » 09 Окт 2009, 11:02

Колега,мисля, че много добре си се насочил към 520 и то бензин. Малко тромави са 520, но на мен ми харесва. Каквото и да гледаш все нещо може да пропуснеш, слушай да работи чисто мотора и да не тропа като каруца в движение. Всичко е до късмет на каква кола ще случиш. Ако можеш изчакай до догодина да видиш какво ще стане с акцизите, защото лично аз смятам, че 530i е по-добрия вариант, но все още е акцизна. Аз мойта изобщо не съм я оглеждал, но извадих голям късмет, всичко е перфектно, смених само масло, даже и гумите бяха чисто нови. Успех и дано да случиш на добра машина.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pimpas » 10 Окт 2009, 19:04

Аз също съм с 20ска и ми се струва малко тромава.Иначе съм доволен.Те колегите изброиха доста неща аз кво да ти кажа мотора трябва да е много тих като е затворен капака почти не се чува.Виж как и е ходовата част че не са и евтини частите.Гледай да има повечко екстри.Успех в покупката! :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от NikiFoto » 20 Окт 2009, 23:21

Мерси за съветите,по принцип ще взимам догодина като гледам може на 523 да се спра но ако паднат акцизите защо не 530.Може и да е малко тромава но нали ще е БМВ а пък то за късмета си е късмет с каквато и да е марка. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Мотопед :)
Мечтае да кара: колело
Детайли за колата: супер е

Мнение от harko77 » 21 Окт 2009, 0:41

NikiFoto написа:Мерси за съветите,по принцип ще взимам догодина като гледам може на 523 да се спра но ако паднат акцизите защо не 530.Може и да е малко тромава но нали ще е БМВ а пък то за късмета си е късмет с каквато и да е марка. :bchug:

Така е за късмето но не и за марката едно е да правиш бмв друго е опел (примерно )

Назад към E39