Кое е най-качественото дизелово гориво на българския пазар
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Мартин 1903
- Потребител
-
Кое е най-качественото дизелово гориво на българския пазар
Колеги, въпроса ми е насочен най-вече към V-power дизел на Shell и н Alpine или Premium дизел на OMV. Очаквам мнения и за дизелови горива на други фирми.
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
Re: Кое е най-качественото дизелово гориво на българския пазар
земи се поразрови в Оф роад форума, там има нечовешки сравнения между горивата, даже тука го обсъждаме някъде миналата зима по тените резуллтати... и ще бъдеш Потресен след като го изчетеш. 
айде от мен да мине:
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=46576

айде от мен да мине:
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=46576

Последна промяна Mitaran на 20 Окт 2009, 15:55, променена общо 2 пъти
- Noob4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Понятие като "качествено ... гориво" в скъпата ни родина няма. Ако питаш кое замръзва по малко или на кое хакат малко повечко "добавки" то това е Алпина на ОМВ - информацията я имам от един оффроуд клуб който тестваха всички наши (Варненски) бензиностанций и единствено Алпина се справи чудесно във фризера 

The Ultimate Driving Machine
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Понеже карам вече 7 години дизелов автомобил (ама от друга марка
) смея да кажа, че разлика в горивата почти няма...
Приоритетно зареждам на Лукойл и то на една и съща бензиностанция, като на моменти дизелът е много добър, при следващото зареждане е горе-долу... Но там поне не сипват вода или поне не много.
Приятели с PD мотори на VAG хвалят много Ромпетрол (румънски дизел) и Еко-то (уж била гръцка)...

Приоритетно зареждам на Лукойл и то на една и съща бензиностанция, като на моменти дизелът е много добър, при следващото зареждане е горе-долу... Но там поне не сипват вода или поне не много.
Приятели с PD мотори на VAG хвалят много Ромпетрол (румънски дизел) и Еко-то (уж била гръцка)...
buller написа:Понеже карам вече 7 години дизелов автомобил (ама от друга марка) смея да кажа, че разлика в горивата почти няма...
Аз с мотор на VAG и зареждам само от Еко-то. Има разлика между бензиностанциите дори от една марка, всичко зависи от алчноста на управителя.
Онзи рекламния тест на дизелови горива във офроуд форума е пълен майтап. Патил съм от извънземния дизел на ОМВ. Нямам нищо против ОМВ, дори обратно Е30-ката летеше с ОМВ100.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
ЛУКОЙЛ- от извора е най-добре, ама по бензиностанциите собствениците( някои) го магарят с подобни горива за котли , газьоли и т.н.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
buller написа:Понеже карам вече 7 години дизелов автомобил (ама от друга марка) смея да кажа, че разлика в горивата почти няма...
Колега пробвай да объркаш малко нафта с вода и го остави за 1минута,ще разбереш много как го мешат
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Моят двигател ще изяде всичко, което му налея, но дори при него се забелязва разлика.
Карал съм с какво ли не гориво (включително и "наливно"). Но по-лошо от това на Шел не съм слагал...
Сега зареждам веднъж месечно до горе. С 55 л. гориво минавам към 600-800 км. градско. Но зареждам от една и съща бензиностанция (за колегите от София - Лукойл на Западен парк), на една и съща колонка
Все се каня да пробвам ромпетролския дизел и все не стигам до там...
Карал съм с какво ли не гориво (включително и "наливно"). Но по-лошо от това на Шел не съм слагал...
Сега зареждам веднъж месечно до горе. С 55 л. гориво минавам към 600-800 км. градско. Но зареждам от една и съща бензиностанция (за колегите от София - Лукойл на Западен парк), на една и съща колонка

Все се каня да пробвам ромпетролския дизел и все не стигам до там...
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Тая нафта я бистрихме веднъж потърси с търсачлата "от къде зареждате нафта" се казваше темата. Ако не я намериш прегледай тази:
http://www.dieselbg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=91
Успех и приятно четене.
http://www.dieselbg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=91
Успех и приятно четене.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
LUCIFER'S написа:ЛУКОЙЛ- от извора е най-добре, ама по бензиностанциите собствениците( някои) го магарят с подобни горива за котли , газьоли и т.н.

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз от една година само OMV Premium сипвам ама нещо май не съм доволен и не мога да реша какво да бъде?
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
А какво ще кажете за Петрол Proforce? В последно време най ми допада, но ми е интересно да чуя и други мнения.

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
На служебните дизеляци (Орли) им се сипва само V-Power нафта от бензиностанциите в цялата страна и са вече на по 100 - 120 хиляди км - никакви проблеми не е имало с моторите им
Така, че това за скапаното гориво от Шел е поредната градско-селска легенда 

R6 - Was sonst?
14 мнения
• Страница 1 от 1