Въпрос за дневните светлини

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за дневните светлини

Мнение от dimodi » 19 Окт 2009, 19:27

milennyc написа:
klita написа:Можете, аз съм с обикновенни светлини , без AUTO и колегата milennyc миналата седмица ми ги активира.
Поздрави на milennyc от мен :)

:yes: Даже сега като тръгваш и вратите се заключват :clap: ;)

Ей тая екстра много ме кефи. Може ли да се активира без да се ходи при майстор да ти програмира компа? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 19 Окт 2009, 19:35

Rundev написа:Колеги а аз що прочетох на друго място....... - External Lights Daytime driving lights - активно/ неактивно : когато се активира функцията, при стартиране на двигателя се включват автоматично късите светлини на фаровете. (необходим е и различен от стандартния блок за светлините).

Кое е вярното сега? С нашите нормални ключове става ли само да се програмира или трябва ключа "ауто" ? :confused:

Защото е превод от американски сайт, а изпълненията за различните старни са различни, особенно за Северна Америка.
Авора на поста все пак не е професионален преводач, и особенно пък ако спи и не гледа какво пише :mhihi: :dummy: :mhihi:
Някой, който е активирал тази фунция с ДИС да уточни какви са точно опциите при активация:
1. кои светлини са възможни за активиране (само къси, само дълги или избор между двете)?
2. има ли възможност за избор на яркост (пълен капацитет или % от него)?
3. за европейските модели нужен ли е лайт-модул с позиция "Ауто" и ако "не" - как влияе това на възможните опции?
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 19 Окт 2009, 20:01

pazokolarov написа:Защото е превод от американски сайт, а изпълненията за различните старни са различни, особенно за Северна Америка.
Авора на поста все пак не е професионален преводач, и особенно пък ако спи и не гледа какво пише :mhihi: :dummy: :mhihi:
Някой, който е активирал тази фунция с ДИС да уточни какви са точно опциите при активация:
1. кои светлини са възможни за активиране (само къси, само дълги или избор между двете)?
3. за европейските модели нужен ли е лайт-модул с позиция "Ауто" и ако "не" - как влияе това на възможните опции?

Аз нямам опция "АУТО" на ключа и съм си я направил тая интервенция - палиш колата и светват късите с нормален капацитет (няма възможност за регулиране на светлинната емисия и говорим само за късата светлина и за никоя друга, да не кажа, че е тъпо да има постоянна дълга като запалиш колата), гасиш колата фаровете изгасват. Това се случва, когато ключа е в позиция на запалени фарове и седи така постоянно. Ако искаш да си само на габарит, оставяш ключа в позиция габарит, но тогава като изгасиш колата, габарита не гасне. Т.Е. Автоматичната функция работи само, ако ключа в позиция на пуснати къси светлини!

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Окт 2009, 20:13

milennyc написа:
© написа:до колкото разбрах трябва да отключиш ръчно от бутона или пък два пъти от вратата?
веднага отивам да ги пробвам :lol:

Automatic unlocking after engine switch-off
o active
o not active
After switching off the engine, the vehicle is automatically
unlocked R50, R52, R53.

:smoke:
Слави няма да стане......... :idea:

да беше го написал малко по-рано да ми спестиш половин час опити :lol:
пробвах и в car memory и в key memory и различни комбинации между тях - не се отключват сами
така че като цяло много тъпо измислена екстра е това автоматично заключване

що се отнася до дневните светлини там няма опции като %, фарове и т.н.- има само "активно" или "не активно"
един колега беше писал в тема за Е39 с някаква друга програма за проценти на дългите светлини т.е. те се активират като дневни. Обаче при Е46 не знам дали ще стане

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 19 Окт 2009, 20:21

Ще стане Слави с това което пишат в Е39..... и е ефтино май 40лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 19 Окт 2009, 21:44

slitter написа:
pazokolarov написа:Защото е превод от американски сайт, а изпълненията за различните старни са различни, особенно за Северна Америка.

Аз нямам опция "АУТО" на ключа и съм си я направил тая интервенция - палиш колата и светват късите с нормален капацитет (няма възможност за регулиране на светлинната емисия и говорим само за късата светлина и за никоя друга, да не кажа, че е тъпо да има постоянна дълга като запалиш колата), гасиш колата фаровете изгасват. Това се случва, когато ключа е в позиция на запалени фарове и седи така постоянно. Ако искаш да си само на габарит, оставяш ключа в позиция габарит, но тогава като изгасиш колата, габарита не гасне. Т.Е. Автоматичната функция работи само, ако ключа в позиция на пуснати къси светлини!

Е тва е хубава новина :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 20 Окт 2009, 7:38

ОК, за Пловдив разбрахме че тази интервенция я прави колегата milennyc... А в София кой се занимава и кви пари излиза....ако има такъв колега да драсне едно ЛС.....
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 20 Окт 2009, 10:07

Аз мага да я права, координатите са ми отдолу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 20 Окт 2009, 10:14

Всеки с кабел може да ти я направи 8) А и без пари ще стане.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 20 Окт 2009, 10:17

Колеги, аз от доста време съм си направил кабела, защото го ползвам за един проект за MP3 в колата, но имам и navcoder, така че мога да програмирам дневните светлини.
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 20 Окт 2009, 10:30

Да с Navcoder става.... там мисля че може да се кодират дълги къси %.....Но нека да каже колега който го е ползвал вече

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 21 Окт 2009, 19:21

Някой програмирал ли е дневни светлини на секцията за дългите с %-но намаляване на интензитета?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 21 Окт 2009, 20:15

по въпроса за смяна на ключа които няма авто с такъв с авто нразбрах дали ще стане и искали програмиране
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 21 Окт 2009, 22:29

gido написа:по въпроса за смяна на ключа които няма авто с такъв с авто нразбрах дали ще стане и искали програмиране

За да имаш дневни светлини не ти трябва ключ със auto функция, трябва само да кодираш екстрата и си готов, а ако мислиш че само със смяната на ключа ще имаш дневни светлини без програмиране се лъжеш, функцията auto има съвсем друго предназначение и за да я имаш трябва да имаш сензор за автоматично пускане на фаровете зад огледалото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 22 Окт 2009, 9:09

kiko™ написа:
gido написа:по въпроса за смяна на ключа които няма авто с такъв с авто нразбрах дали ще стане и искали програмиране

За да имаш дневни светлини не ти трябва ключ със auto функция, трябва само да кодираш екстрата и си готов, а ако мислиш че само със смяната на ключа ще имаш дневни светлини без програмиране се лъжеш, функцията auto има съвсем друго предназначение и за да я имаш трябва да имаш сензор за автоматично пускане на фаровете зад огледалото.

точно така!!! мисля, че вече всеки разбра, че може да се активират дневните светлини с обикновен ключ за фаровете. :lol: :lol: :lol: Са, аз не съм сигурен с други програми дали може или не да се активира интензитет на дългите, ама ми се струва тъпо, както споменах по-горе, щото кажете ми къв е смисъла??? Рефлектора или лупата на дългите е насочена нагоре, квато и сила да излъчва, според мене не е добре да свети постоянно, не мислите ли????! Н пък съдейки по манталитета на младия български шофьор, важно е колата да свети като коледна елха! :lol: :lol: :lol: Тва е същото като гледам голфовете по улиците, които са направени да светат отсекъде - стопа примерно е напраен да свети целия като натиснеш спирачката, да мига, да се пуска музика, свети гърнето (в синьо разбира се) и т.н. :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към E46