Подгряване на странични огледала
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Подгряване на странични огледала
Мисля, че не се отремонтират. Купих си моето за 125 лв. оригинално от дилър, но имаше и по около 60 лв. турски.
mitkofriz написа:моите никога не са подгрявали и аз си мисля че я нямам екстрата, а дали е възможно да е имала подгрев на огледалата и просто да не работят и двете.
Как мога да разбера дали са с подгрев или не?
Всички трябва да имат подгряване, но за да си сигурен свали едното стъкло - ако отзад влизат кабелчета ги замери дали отива напрежение при даден контакт. Ако има значи се подгравя и не работи самото стъкло.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Ако са изгоряли реотанчетата няма шанс за поправка.Миналата година в Дару обикновенно стъкло с подгрев го взех за 100лв.Сега вече е 120.Иначе както казва колегата има алтернатива да се вземат турски,те са и по-евтини.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
Всички трябва да имат подгряване, но за да си сигурен свали едното стъкло - ако отзад влизат кабелчета ги замери дали отива напрежение при даден контакт. Ако има значи се подгравя и не работи самото стъкло.[/quote]
благодаря колега намери ми работа за утре

ще ги сваля да видя дали има кабели само не знам как се свалят ама ще пробвам с търсачката
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
mitkofriz написа:благодаря колега намери ми работа за утре![]()
ще ги сваля да видя дали има кабели само не знам как се свалят ама ще пробвам с търсачката
Както казаха колегите по-горе няма вариант да не са подгряващи. Но се приготви за няколко варианта:
1. Неработещ нагревател на огледалото - не подлежи на ремонт.
2. Нагревател на огледалото ОК но няма напрежение - предстоят ти жичкаджийски неволи.
3. Били са откраднити при предния собственик, което със сигурност означава отрязани кабели - добавяне на нови кабелни обувки.
4. Вариант 3 + Стария собственик може да си е спестил разходите и да е сложил обикновенни ментета без подгряване - ще ти се наложи купуване на нови огледала.
Освен турските има и корейски, пак са сини, подгряващи, но са плоски и е малко кофти докато свикнеш с тях.

- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на колегата ,,pazokolarov,, 
Ако наистина всички Е39тки са с подгрев най вероятния вариант при мен е 1ви.
А 2ри вариант по ми харесва

Ако наистина всички Е39тки са с подгрев най вероятния вариант при мен е 1ви.
А 2ри вариант по ми харесва

- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
а ще обадите ли как се сваля стъклото?
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
И моите нещо не подгряват, та ще трябва да свалям и аз ... ако наистина някой ни светне как става цялата хватка ще съм много благодарен.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
Стъклата се свалят трудно, ако не си го правил друг път. Често при демонтажа се чупят, ако не се пипа внимателно. В общи линии се изтегля външния край (обикновенно горния ъгъл, т.е. стъклото е максимално прибрано навътре) на стъклото и вътре има малки щипки, които захващат стъклото към машинката. С тънка отвертка се натискат щипките и като се откопчее, отпуска в единия край. Трябва да се внимава и с щипките - много са тънки и от старостта стават крехки и чупливи (не трябва да се напъват много). Така последователно с всички 4 или 6 щипки (не помня колко бяха). Разбира се щипките не се виждат добре, понеже е тъмно. Лично аз мисля, че ако за първи път ще ги сваляте, по-добре да отидете някъде където са го правили и преди.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd

Вдига се огледалото до край на горе и се напъва от долната страна с пласмасова (или дървена) шпатолка, не с отверка, (за да обхване по-голяма част от огледалото, да се избегне счупването му и да не се нараняват пластмасите) като се ползва за упора долния ръб на външния корпус. Хода е около сантиметър. При по-глям ход може да счупите щипките от горната страна.
При по-старите огледала нистина има възможност някоя щипка да даде фира.
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
в събота и аз проверих моето лявото идва напрежение но на импулси реотана е здрав тоест като измерих с ампермер ми затваря веригата и дава 0,3 ампера но напрежението е на импулси.
дали трябва да е така на импулси или управлението не е тамън (термометъра на таблото показваше 8гр./С)
дали трябва да е така на импулси или управлението не е тамън (термометъра на таблото показваше 8гр./С)
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2