ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таратайка 97 година
Мечтае да кара: бял кон с млада булка :)

ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН

Мнение от The_lord76 » 19 Окт 2009, 10:00

здравейте колеги,
вчера си сложих на моята е-39 ка - 6 цилиндров автомобил Sequent Plug & Drive BRC инжектори мощност до 140 kW - за 1800 лева, нормална ли е цената или са ме одрали?
с какво масло трябва да карам сега като съм с газ,
и прецаква ли се машината с газ, в момента гори 9-9.5 газ в града, извънрадско 8.5, върви пефректно няма разлика газ - бензин
Ivanoff

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Re: ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН

Мнение от Lucky » 19 Окт 2009, 10:27

Стига бе да не я буташ тази кола за да имаш 9 разход в града :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 19 Окт 2009, 10:34

Lucky написа:Стига бе да не я буташ тази кола за да имаш 9 разход в града :shock:

тои колегата не е от софия брато , нормално ;Р

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_lord76 » 19 Окт 2009, 10:41

по принцип съм сериозен човек и не мисля да лъжа, поне така ми показва компютъра и на газстанция като дозаредих изчислих и ми даде същия раход който съм питал, номера едали трябва да си сменя маслото?
Ivanoff

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 19 Окт 2009, 10:46

слагаи си само оригинално БМВ масло 10х40 или 5х40 и си караи колата спокоино, добър разход ти дава и няма за какво да се притесняваш

нека колегата мад_пресли да ти каже, че и тои имаше 520 на газ, тои може да ти даде наи добри съвети, очакваи неговото включване :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 19 Окт 2009, 12:22

Като сте подхванали темата за ГИ да попитам и аз : дали работи нормално борд-компа на газ и показва ли наистина реалния разход. При мен горе долу показва вярно, с леки отклонения. Не съм много наясно с принципа на измерване на разхода и ми е интересно дали може да се разчита на тези показания при каране на газ.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 19 Окт 2009, 13:19

Борда би показвал само приблизителни изчисления за средния разход, защото той смята като взима за параметри дължината на импулсите към инжекторите, обема на инжекторите, скоростта на колата и смята за оборот на мотора колко mg гориво са впръскани в горивните камери. Газовия инжекцион взима импулсите към бензиновите инжектори и управлява газовите инжектори, но там вече компютъра на АГУ-то наглася количеството газ с промяна в дължината на импулса, така че стойностите не са идентични, но вероятно близки и с малки отклонения.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 19 Окт 2009, 15:45

Gemar написа:Борда би показвал само приблизителни изчисления за средния разход, защото той смята като взима за параметри дължината на импулсите към инжекторите, обема на инжекторите, скоростта на колата и смята за оборот на мотора колко mg гориво са впръскани в горивните камери. Газовия инжекцион взима импулсите към бензиновите инжектори и управлява газовите инжектори, но там вече компютъра на АГУ-то наглася количеството газ с промяна в дължината на импулса, така че стойностите не са идентични, но вероятно близки и с малки отклонения.

Благодаря за изчерпателното обяснение колега.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_lord76 » 19 Окт 2009, 15:51

мислех скоро да си слагам Нитро оксиген, ще ми пречи ли нитрото ако карам на газ, д ане взема да гръмна в движение ако се смесят газ и нитро, ?
Ivanoff

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от emil_shumanov » 19 Окт 2009, 18:40

Колега не казвам, че лъжеш за разхода обаче ми се струва малко невероятно 9 литра и то газ. Аз също не живея в София а разхода ми е много различен от 9 в града а съм и без газ. Градско ми гори в най добрия случай 12 много пъти и нагоре, може да оказва влияние това, че мойта е комби.На мои познати разхода им също на бензин е около моя.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 19 Окт 2009, 19:55

Айдеее почна се. Мойта гори толкоЗ , нИможе твойта да гори по малко.
Абе момчета, Вие като си купувате Е39-ки , не сте ли запознати с разхода на гориво ?
Хем искате да сте ` Важни` и да ` Мутреете` , хем обсъждате некви маловажни неща като разхода на гориво. Понякога имам чувството се намирам ``У Форума на VW раздел ГоУф или Хлопел - Кадет: Вектра.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 19 Окт 2009, 20:46

Айде пак се почнаха баровските изказвания за газта и БМВ :mhihi: :clap:
На всеки му дреме за разхода на гориво колега ;) на някой повече, особено ако искат да си карат колата всеки ден а не само събота и неделя. Просто хората ценят труда и парите които изкарват не лесно. И италиянците ли да се най-големите мизерница като са направили най-хубавите газови уредби и ги шляпат на секви коли :wave:
Айде със здраве
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 19 Окт 2009, 21:57

The_lord76 написа:здравейте колеги,
вчера си сложих на моята е-39 ка - 6 цилиндров автомобил Sequent Plug & Drive BRC инжектори мощност до 140 kW - за 1800 лева, нормална ли е цената или са ме одрали?
с какво масло трябва да карам сега като съм с газ,
и прецаква ли се машината с газ, в момента гори 9-9.5 газ в града, извънрадско 8.5, върви пефректно няма разлика газ - бензин

как ги карате тези коли да харчат 9 газ незнам моята е с 2ния ванос и под 10 на 100 не сваля в града и то на бензин ама то май ше трябва и аз да мятам некоя газова та може и на 8 да падне а за на дълго не ми се мисли ще почне да харчи като 3 цилиндрово дизелово поло :mhihi:
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523, Е46 330 xi
Мечтае да кара: М5, M3

Мнение от steel_petrov » 19 Окт 2009, 22:14

....и аз искам да сложа газ, но си мисля, че с моето каране, което е около десетина хиляди километра на година, уредба за две хиляди трябва да я избивам ...... три години.....единственото което ме блазни е, че мои познати на газ споделят, че колите вървят доста повече, макра и с кило две отгоре разход....Има ли нещо вярно в това.. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 20 Окт 2009, 8:49

steel_petrov написа:единственото което ме блазни е, че мои познати на газ споделят, че колите вървят доста повече, макра и с кило две отгоре разход....Има ли нещо вярно в това.. :)

:++ :++ :++ :++ :shock: :shock: :shock:
Bayerische Motoren Werke

Следваща

Назад към E39