Доказателство, че с превишена скорост не се печели нищо

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Доказателство, че с превишена скорост не се печели нищо

Мнение от Spoony » 17 Окт 2009, 18:16

Здравейте колеги! Тъй като ми е ясно, че повечето от вас (както и аз разбира се) са фенове на високата скорост ще ви разкажа една история от преди малко:

Карам си аз по пътя София - Плевен и точно след Долни Дъбник до Плевен пътя е от магистрален тип. Тоест с по две ленти за всяка посока, широко, е има и остри завои, но като цяло пътя е добър. Разстоянието, на което се развива случката е около 15 км, ограничението е 90. Та карам си аз доста дълго зад една Корола, която движеше с 80-90 постоянна скорост. Карам аз зад него и в началото на широкия път го изпреварвам. После не знам защо ми скимна да натисна колата и на пълна газ закрепих 150. И така 15-те километра ги взех 11 км със 150 км/ч, а 4 км със около 120, защото пътят минава през едни неравности и жп линии. Като само за около 1 минута намалих до 80, защото се минава през едно село. Та карам си аз така и стигам до началото на Плевен, където спрях на една спирка, защото си помислих, че съм объркал пътя в бързината (то така си и беше). И тогава дойде най-странното - Королата пристигна не повече от минута и половина след мен до същото място. След няколко секунди покрай мен мина и една Дачия, която също бях изпреварил още преди 15 км (а съм сигурен, че королата и дачията си караха с не повече от 90 през цялото време, защото ги караха едни местни старци, които явно имат страх от пътните полицаи).

И така какво се оказа- че на цената на страх да не ме засече някой, страх да не извърча от пътя (защото на някой места има големи неравности), страх да не бутна някой велосипедист, защото беше пълно с такива на пътя, страх да не ме спрат катаджии и разбира се повишен разход на гориво спечелих минута и половина, а се разделих с куп нерви. Та дори и като минавах през един мост си чукнах главата в тавана, заради високата скорост.

С това искам да ви покажа, че бързото каране не печели нищо, а само повишавате опасността за другите. И да ви призова да сте внимателни и да спазвате ограниченията, защото знаете при висока скорост колко малко трябва, за да стане белята :driving:
.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: Доказателство, че с превишена скорост не се печели нищо

Мнение от xpl0d » 17 Окт 2009, 18:26

Е то хората са го казали, как беше - 5 минути по-късно ама сигурно. Дано всеки си изкара поуката от случката ти. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BoZa » 17 Окт 2009, 21:51

Вложи малко математика от 5ти клас ;) Сметни :shock: за тия 15 км ако си карал с 90км/ч за колко време ще ги минеш(ся не ми се смята).После сметни тия 15 км ама със скорост 130/140/150 и ще видиш колко си бил по-бърз .НЕ е много ,затова няма смисъл ......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 18 Окт 2009, 0:22

Напомняш ми на един учебник за английски език "Discoveries"
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 e39 530dA
Мечтае да кара: самолет

Мнение от The Stig » 18 Окт 2009, 10:41

в материален план не печелим нищо. Правим го заради емоцията, просто защото ни се иска да го направим :)
I always tell the truth, even when I lie

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d

Мнение от datcho » 18 Окт 2009, 12:47

Spoony написа:
И така какво се оказа- че на цената на страх да не ме засече някой, страх да не извърча от пътя (защото на някой места има големи неравности), страх да не бутна някой велосипедист, защото беше пълно с такива на пътя, страх да не ме спрат катаджии и разбира се повишен разход на гориво спечелих минута и половина, а се разделих с куп нерви. Та дори и като минавах през един мост си чукнах главата в тавана, заради високата скорост.

С това искам да ви покажа, че бързото каране не печели нищо, а само повишавате опасността за другите. И да ви призова да сте внимателни и да спазвате ограниченията, защото знаете при висока скорост колко малко трябва, за да стане белята :driving:

що караш бързо като те е страх? :winky:
ебати страхотната история..
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 18 Окт 2009, 12:53

15км с 90км/ч са точно 10 минути път.15км при средно 130 са около 6 минути, така че или не са дошли "1 минута по-късно" или и те не са кротували през цялото време :winky:

Това от математическа гледна точка, от практическа - наистина не се печели някакво кой знае какво време, въпреки, че при извънградски път разликата в поддържането на 90 и на 110-120 са си 1/4 от времето, или на всеки 2 часа път е половин час спестен, а при поддържана, сигурна модерна кола и не кой знае колко натоварен трафик 120 не са ЧАК толкова опасна скорост.То за това и не ти взимат книжката до тея километри.

И все пак, The Stig го каза - бързото каране повечето го правим заради емоцията и страстта към автомобилите, не защото бързаме.Точно за това и експерименти "София-Благоевград" за под 50 минути ( от табела до табела ) са си чиста проба глупост, за разлика от простото наспътване чат-пат в магистралоподобната част на Е79 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Окт 2009, 21:30

На 15 км се печелят 6 мин,ами на 150 км ;)
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 18 Окт 2009, 23:11

Вие да не сте линейки че ги смятате толкова стриктно тези минутки :mhihi:

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 19 Окт 2009, 20:52

Колегата е открил топлата вода и му е дошъл акъл, ама май не е заразно...
Изображение

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 20 Окт 2009, 11:24

The Stig написа:в материален план не печелим нищо. Правим го заради емоцията, просто защото ни се иска да го направим :)

:bowdown: :yes:

До автора - като те е толкова страх и ти е толкова трудно да овладееш колата с по-висока скорост - не го прави. Просто е. ;) Наистина при магистрала или читав двулентов 150-160км не са проблем и поне за мен са съвсем нормални (когато не съм с Wrangler-a де :mrgreen: , с него наполовина) :) А ако трябва да минеш 500км определено ти скъсява времето разликата в скоростта. ;) Всеки сам си решава за себе си де. :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

Потребител
Аватар

Мнение от bundev » 20 Окт 2009, 11:30

Абе колеги как ги смятате тея средни скорости от по 140-150 км/ч ...
Нали ако караш със 150 и примерно намалиш до 80, поради някава причина, да кажем за 3 мин, после 3 мин трябва да караш с 220 за да компенсираш разликата ...
Не че е невъзможно да поддържаш 150 км/ч средна скорост по първокласен път, ама за целта трябва да си доста тъп и самонадеян ...
А тея дето ги поддържат тези скорости - ми всеки ден четем за тях ...

Dicky Wolf
Аватар

Мнение от TsvetanVR » 20 Окт 2009, 11:40

Наистина се налага да намаляш чат-пат де, не може постоянно с 200, най-малкото ще те засече някой с някой курник решил точно ся да изпреварва и не знаещ що е туй огледало за обратно виждане. Най-яко е като има някой друг като тебе отпред и ти ги "разрива" :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 21 Окт 2009, 4:32

TsvetanVR написа:Наистина се налага да намаляш чат-пат де, не може постоянно с 200, най-малкото ще те засече някой с някой курник решил точно ся да изпреварва и не знаещ що е туй огледало за обратно виждане. Най-яко е като има някой друг като тебе отпред и ти ги "разрива" :)

Да, курниците изпреварват със 100-120, а ниско прелитащите, които овладяват коли със 200 км/х и имащи 10 покани за пилоти във Формула 1.. влизат в статистиката.
Искрено съжалявам, но не всички можем да минаваме с 250 покрай патрулки и да коментираме курниците, които пречат на такива като теб да си покажат потенциала на пътя. :yes:
Във правилника за движение трябва да вкарат подточка в която да се конкретизират уредите на таблото, километража измерва км/х, а не милиметрите на нещо друго.

П.П Всеки е карал бързо, и по-една или друга причина е трябвало да кара по-бързо... лошото е че някои които знае че нарушава правилника на движение, обвинява другия...защото го настигал като пътен знак и същия долен гаден, мръсен, курник недоразвит, ръждясал... решил да изпреварва със 120 и не е видял идващия скрит талант. :ok:

Dicky Wolf
Аватар

Мнение от TsvetanVR » 22 Окт 2009, 12:03

Хейтър.. :)

п.п. И к'во по дяволите е км/Х? :kuku:
Изображение

Следваща

Назад към Страхотни истории