Зимна нафта
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Зимна нафта
Прегледах търсачката за зимна нафта но ми излезе само една тема и то от 2007г но там нямаше коментари. Някой може ли да сподели зимата с каква нафта кара и дали добавя някакви добавки. Защото съм чувал, че в БГ нафтата има доста парафин и като скове на вън става на желе.
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Re: Зимна нафта
Колега, зареждай на ЕКО или OMV и няма да имаш проблеми! В OMV има Alpine Diesel, принципно него го препоръчват за по-ниски температури!
Е то това е ясно ама все пак сме в БГ а не в Германия. Нека повече хора си кажат мнението относно бензиностанции кадето има хубава нафта. Все пак доста от вас са карали няколко зимни сезона и знаете коя е по добра.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
От както колата стъпи на бг земя зареждам само на ОМВ лятото с Премиум дизел зимата с Алпин дизел и съм много доволен
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
martin_g60 написа:От както колата стъпи на бг земя зареждам само на ОМВ лятото с Премиум дизел зимата с Алпин дизел и съм много доволен
И аз съм мн доволен от премиум/алпин на ОМВ.. лятото сипвах и от ЕКО (Дизел + не обикновен) и мисля че колата върви по-добре и хар4и по малко ... но сега зимата ще сипвам само ОМВ Алпин! Миналата зима на - 15 и повече колата палеше по-добре от колкото на +5

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
martin_g60 написа:От както колата стъпи на бг земя зареждам само на ОМВ лятото с Премиум дизел зимата с Алпин дизел и съм много доволен

Моята за 18 000км, само веднъж е видяла едни 20лв нафта от Лукойл, всичко друго OMV Premium Diesel
Зимата, за сега не съм карал, но не смятам да слагам нещо различно от OMV Alpine Diesel

Последна промяна B.Tunchev на 18 Окт 2009, 19:38, променена общо 1 път
Като гледам се очертава, че на ОМВ е най - добрата нафта за зиме и лете. А наякой не сипва ли на Шел да каже нещо.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
nafnaf написа:Като гледам се очертава, че на ОМВ е най - добрата нафта за зиме и лете. А наякой не сипва ли на Шел да каже нещо.
Само дето бях чувал, че на едно ОМВ във Варна през зимата му замръзнал Алпин Дизела както е в колонката, сами си правете изводите

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
В Гърция всички предпочиат ЕКО(гаранция за качесто сиреч),та и аз барабар петко с мъжете.
В БГ съм карал и с ОМВ(по рядко,щото в Сливен няма)и с Лукоил(по често),без да са премиум,алпин и прочее.
Проблеми никакви,но сменям горивен филтър с всяка смяна на маслото!
В БГ съм карал и с ОМВ(по рядко,щото в Сливен няма)и с Лукоил(по често),без да са премиум,алпин и прочее.
Проблеми никакви,но сменям горивен филтър с всяка смяна на маслото!
Шел не съм сипвал никога, щото нищо хубаво не съм чувал за тях.
3 зими карам с ОМV обикновен (не зимния им вариант) и не съм имал грижи никакви. Може би трябва да се има предвид, че във Варна температурите рядко падат с много.
За последните няколко месеца зареждах Лук Оил, ОМВ и ЕКО в София и Пловдив и съм най-доволен от ЕКО, сега карам с него. С Лук Оил искам да кажа, че колата спря да върви, просто нямаше нормалната тяга на която съм свикнал
3 зими карам с ОМV обикновен (не зимния им вариант) и не съм имал грижи никакви. Може би трябва да се има предвид, че във Варна температурите рядко падат с много.
За последните няколко месеца зареждах Лук Оил, ОМВ и ЕКО в София и Пловдив и съм най-доволен от ЕКО, сега карам с него. С Лук Оил искам да кажа, че колата спря да върви, просто нямаше нормалната тяга на която съм свикнал

- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
Само аз ли не виждам алпин дизел по ОМВ-тата ??!? 

,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
От доста време за Шел не сам чул нищо добро ,втора зима ще карам колата и сипвам предимно от Лукоила -нямам проблеми за сега и горивото ми харесва.Бистро е като сълза,колите ми нямат черен пушек.А чувам че и от ОМВ има оплаквания.Знам доста големи фирми които зареждат на лукоила.
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Няма какво да се лъжем.
90% от горивата по бензиностанциите в България идват от един и същ доставчик.
Разликата е само добавката която фирмите добавят автоматично чрез впръскване при зареждане на цистерните си.
Понякога горивото е по-калорично и колата върви повече, но също така има и лоши доставки и ти се струва че колата ти харчи повече.
Много добър мои приятел работи за ОМВ. И винаги ме снабдява с добавчица която той твърди че се сипва в алпин, и разликата е осезаема.
90% от горивата по бензиностанциите в България идват от един и същ доставчик.
Разликата е само добавката която фирмите добавят автоматично чрез впръскване при зареждане на цистерните си.
Понякога горивото е по-калорично и колата върви повече, но също така има и лоши доставки и ти се струва че колата ти харчи повече.
Много добър мои приятел работи за ОМВ. И винаги ме снабдява с добавчица която той твърди че се сипва в алпин, и разликата е осезаема.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3