Относно добавките за моторно масло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Re: Относно добавките за моторно масло

Мнение от S_h_e_f_a » 13 Окт 2009, 18:15

Да и ако има дистрибутор в Бургас (ако не може и аз да стана :P ) да даде кординати ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: ALPINA B10 Bi-Turbo

Мнение от kocaka » 14 Окт 2009, 15:13

Аз искам да се вмъкна за една уникална добавка за масло,само че е американска и съм 100% сигурен,че има дистрибутор тук в BG,но не съм търсил.Казва се LUCAS.Аз лично съм я ползвал постоянно при всяка смяна и съм останал много доволен.Докато бях в Щатите,не познавам механик/българин,американец,ливанец,италианец,сърбин/,който да не е хвалил.За повече инфо - http://www.lucasoil.com/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Opel
Мечтае да кара: BMW 525

Мнение от VNM » 14 Окт 2009, 18:29

аз съм против добавките.Скоро ще кажа за аджипа днеска шефа го немаше все пак е шеф несе задържа много много при нас ама при първа възможност ще го питам подробно как се добира до това масло.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 14 Окт 2009, 19:10

VNM написа:аз съм против добавките.Скоро ще кажа за аджипа днеска шефа го немаше все пак е шеф несе задържа много много при нас ама при първа възможност ще го питам подробно как се добира до това масло.

кво значи че си против добавките,моя мотор например без добавка за октана не върви изобщо,бензина ни е пълни лайна и без добавка няма как да стане.има също добавки за маслото които правят качествен маслен филм по частите и спомагат при студен старт,ползвам и такива,майстора вика че неможе да си избърше инструментите и трудно изчиства капките от масло по пода :mhihi: добавките имат ефект при нашите издухани мотори на минимум 300,400 хиляди километра,пък и като гледам с какви качествени масла карат повечето хора,направо си стават задължителни добавките
:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 14 Окт 2009, 19:24

kirililiev написа:
VNM написа:аз съм против добавките.Скоро ще кажа за аджипа днеска шефа го немаше все пак е шеф несе задържа много много при нас ама при първа възможност ще го питам подробно как се добира до това масло.

кво значи че си против добавките,моя мотор например без добавка за октана не върви изобщо,бензина ни е пълни лайна и без добавка няма как да стане.има също добавки за маслото които правят качествен маслен филм по частите и спомагат при студен старт,ползвам и такива,майстора вика че неможе да си избърше инструментите и трудно изчиства капките от масло по пода :mhihi: добавките имат ефект при нашите издухани мотори на минимум 300,400 хиляди километра,пък и като гледам с какви качествени масла карат повечето хора,направо си стават задължителни добавките

И аз съм на това мнение въпреки че не съм ползвал добавки за двг от доста време,но в бензина е задължително ;)
Кире,дай повече инфо какви позлваш ти :D

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 14 Окт 2009, 20:04

S_h_e_f_a написа:
kirililiev написа:

И аз съм на това мнение въпреки че не съм ползвал добавки за двг от доста време,но в бензина е задължително ;)
Кире,дай повече инфо какви позлваш ти :D

http://automaniasliven.hit.bg/lm.html

от тези ползвам "октан плюс" и "VISCO STABIL" на stp ползвам оранжевата,тя подобрява ускорението и вдига октана,в краен случай ако няма нищо наблизо ползвам българската"хелиус" добра е.ако не налея добавка колата ми започва да грее от детонациите и ми се разтракват повдигачите,спира да върви на високи обороти,тествал съм многократно.иначе при нормално шофиране няма проблем,и без добавки не грее и не трака.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 14 Окт 2009, 20:20

мда... само дето нормално каране е последното нещо, което ми идва на ум след като чуя/прочета твоето име :mhihi:
от добавките си има смисъл определено! Аз се чудех специално за тази дето спира течовете, ама ще се въздържа... иначе виско стабил съм слагал и аз... не купувам най-скъпите масла на пазара ама на 5000км да ми се разтракат повдигачите не е нормално...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Opel
Мечтае да кара: BMW 525

Мнение от VNM » 16 Окт 2009, 17:51

така добре аз казах моето лично мнение.За аджипа потърсете в Гогала пищете Agip и ще видоте каде пише аджип балкан.Там взлизате и пише телефони номера и в кой град се продава в кои магазини и цени може да видите мисла.

Добавките само забавят неизбежното.В горивото и в маслото да слагаш добавка са девяе различни неща.Едното спомага за по добро изгаряне заради лошия бенз иили нафта ама в маслото добавката спира или неговото горене или предпазва забавя счупването явно щом се разтракват клапаните ти значи и колата ти не е най доброто попадение на пазара според мене.Да уточним,че така смятам аз.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boiko_andreev » 17 Окт 2009, 14:06

POLYTRON най-добрите :D :D :D

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 17 Окт 2009, 14:51

Аз като си взех колата и налях ХАДО и да ви кажа още тогава усетих разлика,но оттогава до сега правих доста работи и сменявах маслото няколко пъти и вече май е време за нова доза :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 17 Окт 2009, 14:55

Kви са тия политрон ве... "...строго секретна формула за военни танкове, подводници..." :kuku: :conf:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_h_e_f_a » 17 Окт 2009, 15:13

Че нашите 34-ки все едно не са танкове :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 17 Окт 2009, 16:12

а какви добавки сипвате на бензина
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 17 Окт 2009, 16:19

Виж в другата тема :mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 17 Окт 2009, 20:29

Има такава тема, ама кой да я търси :D

viewtopic.php?f=7&t=81230&hilit=%D0%A5%D0%90%D0%94%D0%9E

Те, прочетете за ХАДО-то дето е писал ЛудВаньо :winky:
Всичко останало е компромис.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

ПредишнаСледваща

Назад към E34