Относно добавките за моторно масло
Модератор: Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
Re: Относно добавките за моторно масло
Да и ако има дистрибутор в Бургас (ако не може и аз да стана
) да даде кординати 

- kocaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328i
- Мечтае да кара: ALPINA B10 Bi-Turbo
Аз искам да се вмъкна за една уникална добавка за масло,само че е американска и съм 100% сигурен,че има дистрибутор тук в BG,но не съм търсил.Казва се LUCAS.Аз лично съм я ползвал постоянно при всяка смяна и съм останал много доволен.Докато бях в Щатите,не познавам механик/българин,американец,ливанец,италианец,сърбин/,който да не е хвалил.За повече инфо - http://www.lucasoil.com/
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
аз съм против добавките.Скоро ще кажа за аджипа днеска шефа го немаше все пак е шеф несе задържа много много при нас ама при първа възможност ще го питам подробно как се добира до това масло.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
VNM написа:аз съм против добавките.Скоро ще кажа за аджипа днеска шефа го немаше все пак е шеф несе задържа много много при нас ама при първа възможност ще го питам подробно как се добира до това масло.
кво значи че си против добавките,моя мотор например без добавка за октана не върви изобщо,бензина ни е пълни лайна и без добавка няма как да стане.има също добавки за маслото които правят качествен маслен филм по частите и спомагат при студен старт,ползвам и такива,майстора вика че неможе да си избърше инструментите и трудно изчиства капките от масло по пода

- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
kirililiev написа:VNM написа:аз съм против добавките.Скоро ще кажа за аджипа днеска шефа го немаше все пак е шеф несе задържа много много при нас ама при първа възможност ще го питам подробно как се добира до това масло.
кво значи че си против добавките,моя мотор например без добавка за октана не върви изобщо,бензина ни е пълни лайна и без добавка няма как да стане.има също добавки за маслото които правят качествен маслен филм по частите и спомагат при студен старт,ползвам и такива,майстора вика че неможе да си избърше инструментите и трудно изчиства капките от масло по подадобавките имат ефект при нашите издухани мотори на минимум 300,400 хиляди километра,пък и като гледам с какви качествени масла карат повечето хора,направо си стават задължителни добавките
И аз съм на това мнение въпреки че не съм ползвал добавки за двг от доста време,но в бензина е задължително

Кире,дай повече инфо какви позлваш ти

- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
S_h_e_f_a написа:kirililiev написа:VNM написа:аз съм против добавките.Скоро ще кажа за аджипа днеска шефа го немаше все пак е шеф несе задържа много много при нас ама при първа възможност ще го питам подробно как се добира до това масло.
кво значи че си против добавките,моя мотор например без добавка за октана не върви изобщо,бензина ни е пълни лайна и без добавка няма как да стане.има също добавки за маслото които правят качествен маслен филм по частите и спомагат при студен старт,ползвам и такива,майстора вика че неможе да си избърше инструментите и трудно изчиства капките от масло по подадобавките имат ефект при нашите издухани мотори на минимум 300,400 хиляди километра,пък и като гледам с какви качествени масла карат повечето хора,направо си стават задължителни добавките
И аз съм на това мнение въпреки че не съм ползвал добавки за двг от доста време,но в бензина е задължително
Кире,дай повече инфо какви позлваш ти
http://automaniasliven.hit.bg/lm.html
от тези ползвам "октан плюс" и "VISCO STABIL" на stp ползвам оранжевата,тя подобрява ускорението и вдига октана,в краен случай ако няма нищо наблизо ползвам българската"хелиус" добра е.ако не налея добавка колата ми започва да грее от детонациите и ми се разтракват повдигачите,спира да върви на високи обороти,тествал съм многократно.иначе при нормално шофиране няма проблем,и без добавки не грее и не трака.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
мда... само дето нормално каране е последното нещо, което ми идва на ум след като чуя/прочета твоето име
от добавките си има смисъл определено! Аз се чудех специално за тази дето спира течовете, ама ще се въздържа... иначе виско стабил съм слагал и аз... не купувам най-скъпите масла на пазара ама на 5000км да ми се разтракат повдигачите не е нормално...

от добавките си има смисъл определено! Аз се чудех специално за тази дето спира течовете, ама ще се въздържа... иначе виско стабил съм слагал и аз... не купувам най-скъпите масла на пазара ама на 5000км да ми се разтракат повдигачите не е нормално...
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
така добре аз казах моето лично мнение.За аджипа потърсете в Гогала пищете Agip и ще видоте каде пише аджип балкан.Там взлизате и пише телефони номера и в кой град се продава в кои магазини и цени може да видите мисла.
Добавките само забавят неизбежното.В горивото и в маслото да слагаш добавка са девяе различни неща.Едното спомага за по добро изгаряне заради лошия бенз иили нафта ама в маслото добавката спира или неговото горене или предпазва забавя счупването явно щом се разтракват клапаните ти значи и колата ти не е най доброто попадение на пазара според мене.Да уточним,че така смятам аз.
Добавките само забавят неизбежното.В горивото и в маслото да слагаш добавка са девяе различни неща.Едното спомага за по добро изгаряне заради лошия бенз иили нафта ама в маслото добавката спира или неговото горене или предпазва забавя счупването явно щом се разтракват клапаните ти значи и колата ти не е най доброто попадение на пазара според мене.Да уточним,че така смятам аз.
- boiko_andreev
- кандидат ентусиаст
-
POLYTRON най-добрите

- MadVanio
-
ПсихопатVANIO
-
- Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
- Мечтае да кара: BMW E24
Аз като си взех колата и налях ХАДО и да ви кажа още тогава усетих разлика,но оттогава до сега правих доста работи и сменявах маслото няколко пъти и вече май е време за нова доза 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Kви са тия политрон ве... "...строго секретна формула за военни танкове, подводници..."

- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
-
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Виж в другата тема 

Има такава тема, ама кой да я търси
viewtopic.php?f=7&t=81230&hilit=%D0%A5%D0%90%D0%94%D0%9E
Те, прочетете за ХАДО-то дето е писал ЛудВаньо
Всичко останало е компромис.

viewtopic.php?f=7&t=81230&hilit=%D0%A5%D0%90%D0%94%D0%9E
Те, прочетете за ХАДО-то дето е писал ЛудВаньо

Всичко останало е компромис.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3