регулиране на фарове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: регулиране на фарове

Мнение от mursi » 16 Окт 2009, 18:42

mad_presley написа:
mursi написа:предполагам че искаш да кажеш LCM light control modul , ама утепай ме незнам кой е , и на мене проблема не ми е от там защото регулирането не минава през модула иначе щеше да се хване на диагностика :confused:

Баш от там си минава регулирането ;)

Ако на LCM-a ти някъде пише LWR, това означава, че този модул поддържа коли само с ксенон и автоматично регулиране,Такъв LCM посмъртно ме можеш го накара да регулира фаровете ръчно.Същото важи и в обратния вариант.

При теб проблемът е или в кодирането или механичен, но това може да се разбере само на диагностика ;)

добре ама диагностика казва че няма пролем в ЛКМ модула и че този модул отговаря за контрола на фаровете само когато са с автоматично регулиране , а когато се регулират от вътре с копче не отговарял този модул за тях, дефакто модула си е моя и фаровете си работеха и просто изведнъж спряха
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 16 Окт 2009, 20:14

mursi написа:добре ама диагностика казва че няма пролем в ЛКМ модула и че този модул отговаря за контрола на фаровете само когато са с автоматично регулиране , а когато се регулират от вътре с копче не отговарял този модул за тях, дефакто модула си е моя и фаровете си работеха и просто изведнъж спряха

Ето ти я схемата на ръчното регулиране на фаровете, да не кажеш, че говоря празни приказки и да видиш, че дори и да си с ръчно регулиране, пак се управлява от LCM:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 18 Окт 2009, 13:02

не съм казал че говориш празни прикаски , даже напротив вижда се че си доста в час тс тези неща , но незнам как да хвана проблема след като на диагностика нищо не показва а до моторчетата няма грам ток , в ЛКМ модула никва грешка не показва, и вече незнам какво да правя а ми дойде до гуша от майстори и диагностици
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 18 Окт 2009, 13:28

mursi написа:не съм казал че говориш празни прикаски , даже напротив вижда се че си доста в час тс тези неща , но незнам как да хвана проблема след като на диагностика нищо не показва а до моторчетата няма грам ток , в ЛКМ модула никва грешка не показва, и вече незнам какво да правя а ми дойде до гуша от майстори и диагностици

Дай малко повече информация, бутано ли нещо, прекодирано ли е нещо или просто както си работиха и спряха!

Питам, защото и аз доста време си играх да си пусна ръчното регулиране на старата кола, след като смених LCM, докато не разбрах, че LCM-а е за LWR (кола с ксенон и задължително автоматично регулиране).

По интересното е, че на друга кола, след множество прекодирания за ретрофити и още куп неща, накрая не искаше пак да регулира фаровете ръчно и така и не можахме да го отключим.

Според мен, ако проблемът е механичен, трябва да го отчете като грешка в LCM-а, ако не го отчита като грешка, значи е нещо по кодировката.

Ако не работят стъпковите моторчета, дава грешка, ако е прекъснат кабел, пак би трябвало да даде грешка.Не знам само, ако проблемът е в самият потенциометър (копчето за регулиране), дали ще даде грешка.Опитай с друга врътка да видим какво ще стане, защото май само това не съм опитвал аз.

Преди това обаче, ако имаш някой с DIS наоколо, пробвайте да пуснете кодировка за Manual Head Light, въпреки, че е малко вероятно да се получи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски през лятото
Мечтае да кара: Форд ескорт '84-та
Детайли за колата: убаа

Мнение от КироКиров » 18 Окт 2009, 14:56

На инпа като връткаш потенциометъра се вижда дали работи или не.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 18 Окт 2009, 16:39

ами чакам един приятел да дойде и пак ще я закачим, инача всичко си работеше нищо не е подменяно по колата, както си бачкаха и изведнъж спряха, не са сменяни модоли и нищо не е прекодирано , има само една грешка в ЛКМ модула и тя е LEVEL OIL SENSOR ,нищо друго не иска да каже като я закача ще гледаме по внимателно и пак ще пиша, дано стане ясно от какво яото така като гледам проблема не е бил само мой
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 19 Окт 2009, 21:09

здр колеги , значи закачихме колата на INPA и както каза колегата по горе отчита стойност че ключето за регулажа се движи ,но до тази скала има една друга която забравих какво пише доколкото разбрах май и тя трябва да отчита съпротиовление на клиу4ето в дадена позиция и утре ще пробвам да сменя ключа и пак ще пиша и ако стане май ще разреша и проблема на колегата Киро.Защото до колкото разбрах едната скала отчита позицията на ключа за регулажа а другата е за напрежението което дава към моторчетата на фаровете а тя дори и не помръдва дава неква стойност само като разместиш копчето.
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 19 Окт 2009, 21:15

mursi написа:...май ще разреша и проблема на колегата Киро.Защото до колкото разбрах едната скала отчита позицията на ключа за регулажа а другата е за напрежението което дава към моторчетата на фаровете а тя дори и не помръдва дава неква стойност само като разместиш копчето.

Неговия няма да го решиш, защото неговия проблем е с кодирането, а при теб, щом не си пипал нищо по кодирировката е много вероятно да е ключето или друг механичен проблем.

Ама аз това го казах и по-горе, защо пак се повтарям :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 19 Окт 2009, 21:53

да ти го каза ама тогава само гадаехме , а сега има недежда :D да е малкия дявол.Иначе благодаря за помоща доста ми помогна, друго е когато човек има на идея какво прави :yes:
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i 1999
Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
Детайли за колата: Самолет с метаново

Мнение от zarobg » 07 Юни 2013, 7:29

Здравейте, спря да ми работи бутона за ръчно регулиране на височината на фаровете, бях на годишен преглед... тия бараха нещо по фаровете и сега не бачка. Имам инпа може ли да ме упътите каде да гледам за индикаций на този бутон в програмата ?
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 07 Юни 2013, 19:53

niki81vd написа:Виж тея като са барали около фаровете, да не са напънали рефлектора и да са счупили пластмасовите водаче. Ще разбереш като някой на запалена кола и пуснати фарове, някой върти копчето за височината а ти гледаш дали рефлектора не се кълчи. .......................

Това може да го разбереш и като хванеш фара около буксата и го размардаш, ако рефлектора ходи на кадето си иска, значи са счупени държачите. Но малко съмнително едновренно да ти счупят държачите и на двата фара. По скоро проблема е електрически. Щом имаш ИНПА влез в ЛЦМ и виж дали има грешки. E39->Body->Light and check module LCM->Error->Read Error Memory

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i 1999
Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
Детайли за колата: Самолет с метаново

Мнение от zarobg » 07 Юни 2013, 22:02

Там, има няква грешка от сорта- ( оил термал сензор ........ дефект - тва на точките май беше лампа или нещо такова ) , тия пласмасовите за регулиране на фаровете ги смених преди няколко месеца с оригинални от бмв не са счупени че си свалих малко фаровете вчера,много блестаха на хората. Всички посоки бачкат, ще пробвам сега уикенда да видя това с моторчето, благодаря ви много ще пиша с резултата.
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Ное 2014, 16:06

Да използвам тая тема няма да пускам нова. Момчета кажете в София къде регулират читаво фарове? Смених им водачите на мойте, полирах стъклата, след което си ги регулирах сам по познатия начин вечер на стената, но съм сигурен че не съм ги нагласил както трябва и съм решил да мина на машина да ги настроят. Та ако дадете акъл при кой да ида да ги пипнат малко ще съм ви благодарен, че си е тъмно денонощието и не си е работа на свещи да се кара.......

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 22 Ное 2014, 18:40

dbanchev написа:Да използвам тая тема няма да пускам нова. Момчета кажете в София къде регулират читаво фарове? Смених им водачите на мойте, полирах стъклата, след което си ги регулирах сам по познатия начин вечер на стената, но съм сигурен че не съм ги нагласил както трябва и съм решил да мина на машина да ги настроят. Та ако дадете акъл при кой да ида да ги пипнат малко ще съм ви благодарен, че си е тъмно денонощието и не си е работа на свещи да се кара.......

Във всеки пункт за годишни технически прегледи са задължени да имат такава машина :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 22 Ное 2014, 20:06

те си ги имат машините.. но не значи че умеят да регулират фарове..
най много да ти ги забият надолу и да прегазиш някои ...
иди на квалифицирано място където познават БМВ автомобила
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39