Гърмене (М20В20 на газ)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Re: Гърмене (М20В20 на газ)

Мнение от White 1913 Power » 15 Окт 2009, 0:30

даам -понякога като се кара само на газчица и бензиновата помпа върти на сухо се получава и късо съединение и тогава се запалва инсталация и гори всичко и парите отиват на много ама много

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 15 Окт 2009, 11:20

sniper74 написа:
dj_ennsy_1 написа:Не можеш да кажеш така колега... "ако бях на твое място"... не знаеш какво му е на него-какви са му доходите и разходите. Всеки сам си прави сметката... нали като изскубне газовата и разхода му на 100 става х2 ...

колега никой несъм искал да обидя но погледнато реазлно караме такива коли дето можем да ги потдържаме нали така
и все пак ако иска да си остане на гас пак ще се наложи намесата на газаджия и съответтното плащане
всички знаем че съм прав. знаем и защо е изгоряла и бензиновата му помпа и че е именно от това че кара предимно на гас което пак си е негова грешка и каде е евтиното като караш на гас като после ремонта компенсира

Първо бензиновата помпа може да изгори дори резервоара ти да е пълен целия просто защото и е дошло времето казвам го от личен опит.Второ и двете ми коли вървят предимно на газ,като се палят на бензин прехвърлям на газ и карам но нито една от двете не е претърпяла какъвто и да е ремонт предизвикан от газта вече почти 20 000км.Друго е,че си ги поддържам сам и редовно.Не знам какво толкова плюете газта и когато един автомобил е изправен от всякъде нямаш грижи но ако го занемариш после няма на кого да се сърдиш или да обвиняваш газта.А и колата гърми не само на газ а и на бензин когато нещо не е наред.Задължително веднъж годишно свалям изпарителя почиствам го сменям филтърчето на газта въздушен филтър свещи ако е неоходимо и си карам колата и ми е евтино.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 15 Окт 2009, 14:50

LiTtLeRoCk написа:
sniper74 написа:
dj_ennsy_1 написа:Не можеш да кажеш така колега... "ако бях на твое място"... не знаеш какво му е на него-какви са му доходите и разходите. Всеки сам си прави сметката... нали като изскубне газовата и разхода му на 100 става х2 ...

колега никой несъм искал да обидя но погледнато реазлно караме такива коли дето можем да ги потдържаме нали така
и все пак ако иска да си остане на гас пак ще се наложи намесата на газаджия и съответтното плащане
всички знаем че съм прав. знаем и защо е изгоряла и бензиновата му помпа и че е именно от това че кара предимно на гас което пак си е негова грешка и каде е евтиното като караш на гас като после ремонта компенсира

Първо бензиновата помпа може да изгори дори резервоара ти да е пълен целия просто защото и е дошло времето казвам го от личен опит.Второ и двете ми коли вървят предимно на газ,като се палят на бензин прехвърлям на газ и карам но нито една от двете не е претърпяла какъвто и да е ремонт предизвикан от газта вече почти 20 000км.Друго е,че си ги поддържам сам и редовно.Не знам какво толкова плюете газта и когато един автомобил е изправен от всякъде нямаш грижи но ако го занемариш после няма на кого да се сърдиш или да обвиняваш газта.А и колата гърми не само на газ а и на бензин когато нещо не е наред.Задължително веднъж годишно свалям изпарителя почиствам го сменям филтърчето на газта въздушен филтър свещи ако е неоходимо и си карам колата и ми е евтино.

нали за това говориме че за да караш без проблемно трябва и да потдържаш а човека се вижда че няма да може сам да се справи с проблема и ще трябва да стигне до газаджия колкото и да нему се иска защото проблема си е доста сериозен
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 16 Окт 2009, 12:31

VesoPesa написа:Абе да ти кажа, ако колата му е с газова щото няма кинти да кара на бензин, грам не си е направил сметката с тая е34-ка ама айде да не се отплесваме от темата в тоя спор ;)

ПО добре всеки ден шпеки леки, отколкото веднъж в седмцицата филе Илена ,ако ме разбираш :mhihi: , и няма да търсиш гуми 2ра ръка.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 16 Окт 2009, 12:49

JIKI_RACER написа:
VesoPesa написа:Абе да ти кажа, ако колата му е с газова щото няма кинти да кара на бензин, грам не си е направил сметката с тая е34-ка ама айде да не се отплесваме от темата в тоя спор ;)

ПО добре всеки ден шпеки леки, отколкото веднъж в седмцицата филе Илена ,ако ме разбираш :mhihi: , и няма да търсиш гуми 2ра ръка.

Ми няма та :mhihi: В понеделник отивам да си взимам нови новенички :mhihi:
Колкото до филето и шпеки-те, аз па мисля че е по-добре всеки ден прясна салатка и пиле с ориз отколкото всеки ден шпеки леки :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 16 Окт 2009, 16:30

колегата тук не е уточнил че кара със свещи за vw

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sniper74 » 16 Окт 2009, 16:55

White 1913 Power написа:колегата тук не е уточнил че кара със свещи за vw

да пробва от москвич дванайсетак по стават ;)
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pei4 » 16 Окт 2009, 17:18

Защо като се отвори някаква тема за газта и винаги се изписват едни и същи коментари.
Ако си взема Х5 4.4 пак ще му сложа газ, защото все пак колата е направена да те закара от точка А до точка Б. Мир колеги :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 16 Окт 2009, 17:31

Pei4 написа:Защо като се отвори някаква тема за газта и винаги се изписват едни и същи коментари.
Ако си взема Х5 4.4 пак ще му сложа газ, защото все пак колата е направена да те закара от точка А до точка Б. Мир колеги :)

Ама някоя по-умна от твоята глава е решила че трябва да те кара на бензин от точка А до точка Б, пък ако ти е скъпо на бензин, има и такива дето вървят на нафта :winky:

Нищо лично, просто така седят нещата ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sniper74 » 16 Окт 2009, 18:22

:mhihi: съгласен съм с весо
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 17 Окт 2009, 23:26

пич виж си изпаритела за колко кубика макс ти е и после сподели марката на системата (уредбата и изпарутеля)
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

Потребител
Аватар
Кара: bmw 520 e34 m20b20
Детайли за колата: nogo qka

Мнение от hristin dimitrov » 18 Окт 2009, 9:37

blagodarq vi kolegi,nekoi ot vas sa bazikat ama da ne im idva na glavata ,blagodarq vse pak :bowdown: :bowdown: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pei4 » 19 Окт 2009, 19:24

VesoPesa написа:
Pei4 написа:Защо като се отвори някаква тема за газта и винаги се изписват едни и същи коментари.

Ама някоя по-умна от твоята глава е решила че трябва да те кара на бензин от точка А до точка Б, пък ако ти е скъпо на бензин, има и такива дето вървят на нафта :winky:

Нищо лично, просто така седят нещата ;)

Може, но някой по-умен е измислил газта, за да може да си харча остатъка от парите ми за каквото ми хрумне :) И пак ще карам БМВ и ще си пия Джеймсънче някъде :) Без лоши чувства . :)

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 23 Окт 2009, 21:23

Като дойде някой да ми купи кола ще ми казва и с какво да я карам.Момчето има проблем може да си напънем малко главите и да му помогнем с каквото можем а не да се чудим как да го базикаме все пак и ни не сме се родили научени и всички са питали и разпитвали и грешки са правели.
Колега иди на диагностика да видят дали нямаш проблеми с запалителната система и да ти настрои добре изпарителя може да идеш и да ти направят една профилактика на изпарителя може да има платна за смяна.

Предишна

Назад към E34