Home Audio или как най-добре да озвучим дома си
Модератор: Icco
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- F-14
- младши ентусиаст
-
Home Audio или как най-добре да озвучим дома си
Това е доста отдавна зачекната тема.Говорил съм с много хора които се занимават професионално с музика и съм се наслушал на най-разнообразни мнения.
Спорело се е за разположение,брой на колони,марки,модели и конфигурации.
Като цяло ето за какво иде реч:
Имаме стая от къща.Стаята е по-просторна от обикновенните БГ кутийки в които всички ние битуваме.Приемаме че стаята не е пълна,но не е и празна-има някакви мебели там,колкото да не е без хич.Искаме озвучение,което да е качествено,мощно и съответно балансирано.Е те оттука се започва.Каква да бъде системата-компоненти или Home Theatre.Дали да е готова поръчкова,или отделно комплектована.Дали колоните да са 2, 2 + бас или 5 + бас.Дали изобщо да има бас...
През 80те години си спомням какво беше на мода-YAMAHA,ONKYO,JAMO и разни такива подредени по следния начин: 2 фронтално разположени многолентови колони/естествено от дърво/ а по средата разположени компоненти-усилватели,касетофони,грамофони и дискове/рядко срещани явления поседните
/.
В края на 90те нашумяха 5+1 системите.Твърдеше се че са невероятно балансирани,а въпреки размерите притежават неподозирана мощ.Усилвателите отшумяха,касетофоните също а хората започнаха да си купуват DVD+ всичките там възможни формати и да слушат на Home Theatre музика,да гледат DVD или дори филми записани на компютъра.
Такааааа....стигаме до съществото: а именно- какво е най-доброто решение?Определено има такова, но споровете са доста.Аз лично имам симпатии към класиката-2 колони и 3-4 компонента.Обаче съм чувал и доста добре свирещи 5+1.Имам такова, ама моето е слабо и нито баса е бас,нито пък звука е чист.Нисък клас е.Говореха ми че ако си купя Home Theatre на Pioneer и го подредя както трябва-не ми трябва нищо друго/не разбрах обаче къде се губи ефекта от дървената колона/.Аз обаче взех Sony и се оказа че ми трябва.
Както и да е.Моето е единичен случай.
Та след дълги пручвания,спорове и алкохолни вечеринки истина...не се откри.
Оставям останалото на вас!
Спорело се е за разположение,брой на колони,марки,модели и конфигурации.
Като цяло ето за какво иде реч:
Имаме стая от къща.Стаята е по-просторна от обикновенните БГ кутийки в които всички ние битуваме.Приемаме че стаята не е пълна,но не е и празна-има някакви мебели там,колкото да не е без хич.Искаме озвучение,което да е качествено,мощно и съответно балансирано.Е те оттука се започва.Каква да бъде системата-компоненти или Home Theatre.Дали да е готова поръчкова,или отделно комплектована.Дали колоните да са 2, 2 + бас или 5 + бас.Дали изобщо да има бас...
През 80те години си спомням какво беше на мода-YAMAHA,ONKYO,JAMO и разни такива подредени по следния начин: 2 фронтално разположени многолентови колони/естествено от дърво/ а по средата разположени компоненти-усилватели,касетофони,грамофони и дискове/рядко срещани явления поседните

В края на 90те нашумяха 5+1 системите.Твърдеше се че са невероятно балансирани,а въпреки размерите притежават неподозирана мощ.Усилвателите отшумяха,касетофоните също а хората започнаха да си купуват DVD+ всичките там възможни формати и да слушат на Home Theatre музика,да гледат DVD или дори филми записани на компютъра.
Такааааа....стигаме до съществото: а именно- какво е най-доброто решение?Определено има такова, но споровете са доста.Аз лично имам симпатии към класиката-2 колони и 3-4 компонента.Обаче съм чувал и доста добре свирещи 5+1.Имам такова, ама моето е слабо и нито баса е бас,нито пък звука е чист.Нисък клас е.Говореха ми че ако си купя Home Theatre на Pioneer и го подредя както трябва-не ми трябва нищо друго/не разбрах обаче къде се губи ефекта от дървената колона/.Аз обаче взех Sony и се оказа че ми трябва.

Както и да е.Моето е единичен случай.
Та след дълги пручвания,спорове и алкохолни вечеринки истина...не се откри.
Оставям останалото на вас!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
само да те питам ти на какво викаш 5+1....защото това е един формат който не определя вида на колоните а само бройката им??? или аз нещо не съм разбрал....но няма значение ,хмм за домашно озвучение аз бих предпочел следната конфигурация:усилвател-колкото се може по-добър(аз лично си взех SONY QS-серията....свири доста добре),2 хубави предни колони(за мен лично е важно те да свирят качествено,силата е на второ гледане),тук вече трябва да чуе човек колкото се може повече колони зада си направи своя избор(всеки си има предпочитания какво иска ,един иска силен бас,друг иска качествен такъв,трети пък го дразни баса и тн.....).....и един субвуфер (пак по мое мнение да свири колкото се може по ниски чистоти)....другото вече е пълнеж ......взима се някакъв съраунд с център(мойте са пластнасови,ама от 1 година даже не съм ги връзвал,така че все тая
).....някакво ДВД(тук вече и аз се прецаках взех си доста висок клас,ама и той сега прави компания на съраунда.....тоест даже не е включено).....а пък към усилвателя можеш да си вкючиш квото си искаш я ПС я ТВ и тн...
пс:само внимавайте после да няма съседите да ти звънят и да викат:ще може ли да намалите че стените вибрират

пс:само внимавайте после да няма съседите да ти звънят и да викат:ще може ли да намалите че стените вибрират

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
5+1 не ви ли дразни за музика, честно си кажете?
Каквото съм чел по професионалните музикални сайтове винаги HiFi се е спрягал за 2 колони. Класика - все пак стереото е правено за 2. Някой да не би случайно да си е купил съраунд музикален диск вече?
Същата история важи дори в колата. Колоните във задните врати/кори са табу. И си е така - стереото е отпред, компромис е бас отзад.
Сега в по горното мнение се спомена 2 колони със бас в къщи. Ми колкото и да е напреднала техниката и колкото искат да си приказват, че баса не се локализира - ми ЛОКАЛИЗИРА се и още как. И от тоя момент на там отделния бас дразнииииии та се не трае та ако ще и на 30 херца да го режеш.
Пък най - добре влезте в някой добър, ама наистина добър магазин за HiFi, дето обаче не продават Сони и Панасоник и вижте колко 5 + 1 системи има:).
Иии... усилвателите от 80те години все още си имат пазар, не ги подценявайте;). Класиката си е класика и не случайно държат цена повече от новите:))).
Каквото съм чел по професионалните музикални сайтове винаги HiFi се е спрягал за 2 колони. Класика - все пак стереото е правено за 2. Някой да не би случайно да си е купил съраунд музикален диск вече?
Същата история важи дори в колата. Колоните във задните врати/кори са табу. И си е така - стереото е отпред, компромис е бас отзад.
Сега в по горното мнение се спомена 2 колони със бас в къщи. Ми колкото и да е напреднала техниката и колкото искат да си приказват, че баса не се локализира - ми ЛОКАЛИЗИРА се и още как. И от тоя момент на там отделния бас дразнииииии та се не трае та ако ще и на 30 херца да го режеш.
Пък най - добре влезте в някой добър, ама наистина добър магазин за HiFi, дето обаче не продават Сони и Панасоник и вижте колко 5 + 1 системи има:).
Иии... усилвателите от 80те години все още си имат пазар, не ги подценявайте;). Класиката си е класика и не случайно държат цена повече от новите:))).
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ако няма да правиш кино салон в стаята, слагаш 4 големи Танойки и караш на съраунд, аз лично разлика с 5.1 каналния звук не намирам, може и да съм глух ама не различавам от лево ли е в десно ли е, а субуфер ти трябва само за филмите, иначе честно казано е дразнещо, та затва 4 големки Таноя и запиваш
стига да не те притеснява цената 

- marti the pi4
- младши ентусиаст
-
аз си забодох 7+1 на креатив + звуковата им карта ( също 7+1) и съм доста доволен от качеството и като гледам филми и като слушам музика ( само тънка вметка от 2003 г филмите вече се пишат на формат 7+1 ( е не , че успявам много да вдена разликата ) ама така пишат , че било по-добре)
gambling with the devil on the road
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
всеки си има някакви критерий за качество и възможности на музикалните компоненти....marti the pi4 без да се обиждаш ама тея на криейтив са нищо особенно....имам много познати който не могат да чуят съраунда даже,пък Диабло горе говори да локализира бас,че те не знаят какво е суб.....но аз до сега не съм чул хубав и едновременно силен бес без суб
....може и да съществува такова животно ама аз не съм се добрал до него....
някой го харесват,аз лично не ,та затова повечето усиватели имат функцията стерео ,тя изключва центъра и съраунда....

5+1 не ви ли дразни за музика, честно си кажете?
някой го харесват,аз лично не ,та затова повечето усиватели имат функцията стерео ,тя изключва центъра и съраунда....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Аз имам голяма хол и се оправям перфектно със следния set-up:
1 x CD Player - Musical Fidelity Elektra E60
1 х Record Player - Sony Wega
1 x DVD - Limit 8080 (MP3, VCD)
1 x Amplifier - NAD C370
2 x Speakers - Eltax
5.1 e добре за филми, но за музика нищо не може да бие 2 колони, усилвател и грамофон...
1 x CD Player - Musical Fidelity Elektra E60
1 х Record Player - Sony Wega
1 x DVD - Limit 8080 (MP3, VCD)
1 x Amplifier - NAD C370
2 x Speakers - Eltax
5.1 e добре за филми, но за музика нищо не може да бие 2 колони, усилвател и грамофон...
Power is Nothing Without Insanity
при мен е:
-2х55В за предни + усилвател
-Креатив П380 2.1 за задни
-Креатив П380 2.1 за център/суб - тея се ползват само при филми и клипове които са с 5.1 звук.
Тва цялото е включено към 5.1 Креатив звукова карта на компютъра.
Тея системи(5.1/7.1 и т.н.) имат значение само при филми и то ДВД предимно и игри. При някой игри разликата е огромна(помага да се ориентираш от къде ще те гръмнат например).
Иначе за музика ползвам само първите 2 от списака и ....
-2х55В за предни + усилвател
-Креатив П380 2.1 за задни
-Креатив П380 2.1 за център/суб - тея се ползват само при филми и клипове които са с 5.1 звук.
Тва цялото е включено към 5.1 Креатив звукова карта на компютъра.
Тея системи(5.1/7.1 и т.н.) имат значение само при филми и то ДВД предимно и игри. При някой игри разликата е огромна(помага да се ориентираш от къде ще те гръмнат например).
Иначе за музика ползвам само първите 2 от списака и ....

Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!
- F-14
- младши ентусиаст
-
аз също съм за това да са 2 колоните,но имат недостатъка да убиват добрия бас.При пооложение че слушаш повече класики,джаз и нощни музики,то тогава е супер,но представи си един такъв като мене дето слуша от сепултура през кени джи до тупак....как ще стане работата 

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2