регулиране на фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
регулиране на фарове
здравейте колата ми е бмв е39 99г и преди няколко дена ми се прецака регулирането на фаровете и искам да попитам от какво може да е и има ли бушон за регулиранети и кой е той защото гледах но няма изгоряли. И каде освен в бушон на друго място може да е причината като исключим копчето за регулиране.
благодаря предварително
благодаря предварително

PLAY GOLF DON'T DRIVE IT
ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!
- mirizlivpor
- Потребител
-
Re: регулиране на фарове
Колега, не знам дали ще ти помогна, но аз имах проблем с регулирането на ксенон на 02 525D. До предна дясна гума (от страната на пътника) има кабелче, което може да ти е прекъснато. Там стои моторчето, което регулира височината на фаровете като черпи информация за положението на колата от някакъв датчик (или нещо подобно, не съм 100% сигурен как точно работи). Моторчето представлява черна пластмасова кутийка и в него влиза черен куплунг. Огледай да не би случайно там да е прекъснато нещо. Виж и обясненията на колегите от подобна тема, която бях пуснал във връзка с моя случай. Дано ти е от полза. Успех!
viewtopic.php?f=35&t=155209
viewtopic.php?f=35&t=155209
благодаря ще погледна утре , ама незнам как така се скапа от веднъж
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Първо напиши дали си с оригинален ксенон или не...
Както и да е, нищо не се чупи постепенно, та ти какво точно очакваше?
Виж колата дали ти е с автоматично регулиране на фаровете или не!
Успех!
Както и да е, нищо не се чупи постепенно, та ти какво точно очакваше?
Виж колата дали ти е с автоматично регулиране на фаровете или не!
Успех!
колега колата ако беше с автоматично регулиране нямаше да спомена че има копче за регулиране следователно не е и с фабричен ксенон, а принципно имах едно е36 на което от време на време работеха и от време на време не работеха и за това казвам че от веднъж спряха за да е ясно че не е контактна грешка в буските на фаровете и т.н.
благодаря за отговора
благодаря за отговора

PLAY GOLF DON'T DRIVE IT
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
...a случайно дали имаш и ръчно регулиране на фаровете
Bayerische Motoren Werke
ами да колега имам точно тва се опитвам да разясна от началото на темата че колата не е с модул а е с ръчно регулиране от вътре на таблото, както и от вънка могат да се настроят самите фарове , но се пак искам да разбера защо не работят
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
mursi написа:ами да колега имам точно тва се опитвам да разясна от началото на темата че колата не е с модул а е с ръчно регулиране от вътре на таблото, както и от вънка могат да се настроят самите фарове , но се пак искам да разбера защо не работят
...Takaaaa...сега да ти кажа как аз оправих моите фарове които не светеха на повече от 5 метра пред колата...
..свалих фаровете и ги разглобих и установих че са счупени едни пласмасови пишки които са по 2 броя на фар и служат за ръчен реглаж нагоре и надолу и наляво и на дясно и също така държат рефлекторите..отидох в Дару кар поръчах си ги струват 64 кинта за двата фара смених ги и всичко заспа...
..Фаровете се свалят елементарно и като го свалиш ако го разклатиш и вътре нещо дрънка значи 100% това ти е проблема ...
...Жив и здрав!!!Дано съм ти бил полезен!!
...пп...тези пишки ги има и във ВАРИ НО СЪС поръчка...
Bayerische Motoren Werke
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
sp2022 написа:mursi написа:ами да колега имам точно тва се опитвам да разясна от началото на темата че колата не е с модул а е с ръчно регулиране от вътре на таблото, както и от вънка могат да се настроят самите фарове , но се пак искам да разбера защо не работят
...Takaaaa...сега да ти кажа как аз оправих моите фарове които не светеха на повече от 5 метра пред колата...
..свалих фаровете и ги разглобих и установих че са счупени едни пласмасови пишки които са по 2 броя на фар и служат за ръчен реглаж нагоре и надолу и наляво и на дясно и също така държат рефлекторите..отидох в Дару кар поръчах си ги струват 64 кинта за двата фара смених ги и всичко заспа...
..Фаровете се свалят елементарно и като го свалиш ако го разклатиш и вътре нещо дрънка значи 100% това ти е проблема ...
Можеш ли да кажеш номенклатурния номер на тия "пишки"
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
...Заповядай!!!
63120027924 ето така изглеждат.. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05
63120027924 ето така изглеждат.. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05
Bayerische Motoren Werke
sp2022 написа:mursi написа:ами да колега имам точно тва се опитвам да разясна от началото на темата че колата не е с модул а е с ръчно регулиране от вътре на таблото, както и от вънка могат да се настроят самите фарове , но се пак искам да разбера защо не работят
такааа.... благодаря за отговора първо , но явно не можете да ме разберете , колата е с електрическо ръчно регулиране на фаровете от копче което седи от дясно на волана проблема ми е че не идва ток до моторчетата на фаровете иначе нито ми хлопат нито ми светят в земята просто като движиш копчето от таблото и не се мърдат фаровете и не работят моторчетата

PLAY GOLF DON'T DRIVE IT
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
mursi написа:такааа.... благодаря за отговора първо , но явно не можете да ме разберете , колата е с електрическо ръчно регулиране на фаровете от копче което седи от дясно на волана проблема ми е че не идва ток до моторчетата на фаровете иначе нито ми хлопат нито ми светят в земята просто като движиш копчето от таблото и не се мърдат фаровете и не работят моторчетата
.....Съжалявам ,че не можах да ти помогна

Bayerische Motoren Werke
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
sp2022 написа:...Заповядай!!!
Мерси колега

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
колеги само моята кочинка ли е с тоя проблем няма ли кой да помогне малко 

PLAY GOLF DON'T DRIVE IT
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4