530 d стенд проверка дюзи

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: 525dА-2003

Re: 530 d стенд проверка дюзи

Мнение от mashina » 12 Окт 2009, 22:58

ivanov 530d написа:Моето включване едва ли ще ви хареса :lol: Според мен ефекта от такива добавки е или " 0 " или е временен. Просто е отлагане на неизбежното - смяна на дюзи :yes:

Да,не ми хареса :mhihi: Тука не съм съгласен,при полужение че всички дизелаци във форума зареждат Алпин-зимата и Премиум-лятото в които също има добавки,не виждам какъв е проблема да се слага и поддържат горивната система и дюзите чисти.Даже мисля че е препоръчително като се има в предвид качеството на БГ горивата.Между другото аз още не съм слагал понеже не съм намерил точната добавка
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 12 Окт 2009, 23:04

Щом тези добавки ви успокояват и си мислите че правят чудеса,слагайте си ги ;) СПОРЕД МЕН си давате парите на вятъра .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 12 Окт 2009, 23:18

mashina написа:
ivanov 530d написа:Моето включване едва ли ще ви хареса :lol: Според мен ефекта от такива добавки е или " 0 " или е временен. Просто е отлагане на неизбежното - смяна на дюзи :yes:

Да,не ми хареса :mhihi: Тука не съм съгласен,при полужение че всички дизелаци във форума зареждат Алпин-зимата и Премиум-лятото в които също има добавки,не виждам какъв е проблема да се слага и поддържат горивната система и дюзите чисти.Даже мисля че е препоръчително като се има в предвид качеството на БГ горивата.Между другото аз още не съм слагал понеже не съм намерил точната добавка

Ами и недеи да слагаш,единственото нещо което има положителен ефект е двутактовото масло,всичко друго е бутафорна история,и незнам как самозаблудата деиства в такава степен че човек си мисли че наистина еди какво си.Дизеловите двигатели са много хубави в това си качество че не са претенциозни кам горивото,ако аз заредя твоята кола с червена ,черна или нормална нафта(принципно ) ,и те накарам да караш ,няма да можеш да познаеш в момента с какво е.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Окт 2009, 10:11

За Алпин дизела и премиум дизела не съм съгласен! Освен, че имам дизелак лека кола 530д поддържам и карам от време на време и един бус Мерцедес 208д ами изобшо не съм доволен от дизела в ОМВ. Просто това е "прехвалено лозе" слагат и някакви обогатители и ефекта е добра динамика, но до тук. НАй- доволен съм от Лукойл ( не франчайза а техните си бензиностанции) там като заредя и 5 и буса работят по-мазно, по-тихо и газовете не смърдят толкова и зимното им гориво без добавка издържа до минус 14 градуса, за повече слагам кастрол ТДА. Двутактово масло слагам, слагам и добавка Хелиос или на Лики моли, профилактично, но при проблем с "пикаещи" дюзи, т.е. заминала игла оправията е само ремонт на дюза за старите дизели, а за комон рейл дюза подмяна с нова. Ремонта на такива дюзи е НЕЖЕЛАТЕЛЕН. Не издържат в никакъв случай колкото нова дюза а си е доста пари и разглобяване на доста детайли, като чуплив колектор....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 13 Окт 2009, 11:21

Не знам какво му хвалите на този OMV Premium, но аз заради тази жмел почти поръчах нови дюзи.
Напълних резервоара до горе с Премиум и колата взе да тресе на ниски обороти.Закачих ч на диагностика и ми показва +6.45 на две от дюзите, които точно седмица преди това си работиха на 0.
Тъкмо щчх да поръчвам нови дюзи и резервоара свърши.Заредих си от LUK Oil и... :shock: Колата мърка като коте, нито затриса, нито притриса, а 6-те дюзи на 0.

От тогава никога повече не съм имал такъв проблем, но и не зареждам от OMV ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 13 Окт 2009, 12:25

това е от шибаната бг нафта един месец карах с такава и пушеците започнаха и наливам от скъпата на омв, после карах с еко, ромпетрол, лук, мук същия к-р. влизам в унгария и зареждам на първата бензиностанция и пушека спира и колата немога да я удържа
правете си извода вие

за ОМВ-то става въпрос за това, което е на колелото в ляво на влизане в бургас по магистралата!

за добавките, е най-добре когато се за използват превантивно, и редовно, а не когато дюзата е вече пътник !

а колкото до чувствителноста на дизела към ,,хубавата,, нафта, не бъркайте тдс-а, с комон рейла :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Окт 2009, 12:34

nightdriver написа:.... до чувствителноста на дизела към ,,хубавата,, нафта, не бъркайте тдс-а, с комон рейла :winky:

:yes: и на комон рейла М57 толкова калпаво са направени някои неща, че ти се отщява да караш такъв автомобил когато му правиш елементарни ремонти по поддръжка... Понеже темата е за дюзи визирам подмяна на маркучетата за обратното гориво, но не само м/у дюзите, а и до това от помпата за високо нялягане. Там се включва в една тетка, направена от локум. Такава простотия няма докато я пипнеш и се чупи и после разглобяване 1.5 часа няма я никъде, преспособяване от добрия стар опел (метална е там за разлика от БМВ) и после още 1.5 часа сглобяване заради поредната простотия в БМВ... :evil:
Този който е решил да си подмени маркучетата за обратното гориво изцяло да се подготви за сваляне на колектор и много гадна процедура по сменянето на тази пиклива тетка, шанса да не се счупи е много малък...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 13 Окт 2009, 14:09

.
Последна промяна nightdriver на 03 Ное 2016, 23:30, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 13 Окт 2009, 20:52

Така колеги моля сега без срьдни,Това че всеки от вас си познава колата и усеща някьква разлика в динамиката при зараждане на различни горива сьм сьгласен,Че при диагностика инжекторите били в + други в - ,и това добре,Но немога да бьда сьгласен с това че конкретно гориво било гадно и повреждало инжекторите ,освен в случаите когато има инцидент.Кьде са инжекторите ? ами след Комьн реил помпата ,в нея има бая по финна карантия от колкото в дюзите.причината за повредите в инжекторите неса толкова от горивата а от изчерпване на ресурса на самите тях.До колегата които беше писал по горе ,МНОГО добре знам кое е ТДС и кое Комьн Реил

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 14 Окт 2009, 14:49

колега,
този ресурс на дюзите за който пишеш, защо така изведнъж свършва когато колата се кара в бг :kuku:

истината колега е че, в скапаната бг нафта съдържанието на сяра е високо и тези боклуци имат абразивни свойства, които са пагубни за дюзите /износване на разпръсквачите и пикаещи дюзи в последствие/ особено при комон рейла, знаеш за какво налягане става въпрос /1500-1800бара / дюзата по-бързо се скапва от колкото на тдс-а, при който и да се изпикаш в резервоара ще върви

ето за това има добавки, които се слагат, но при чист резервоар, които подобряват смазителните свойства на нашта ,,хубава,, нафта жизнено необходими за дюзите и помпата високо налягане :!: за това колеги слагат и масло в горивото и аз съм слагал
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 14 Окт 2009, 21:10

За маслто сьм абсолютно сьгласен,дори карам много от клиентите си след ремонт по ГНП да покарат известно време с добавка от двутактово масло,Хубаво ще е ако някои колега работи в сверата на сьздаването на горивата да даде ведньж за винаги компетентно мнение за тия нафти,ане чул ,виял и незнам какво си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

Мнение от cfk » 18 Окт 2009, 20:50

Колеги, някой може ли да обясни как най-ефективно се почиства дюза след като е свалена :?: :roll:
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 18 Окт 2009, 20:57

Ултразвук, май всички така ги чистят, можеш да си смениш разпръсквача, към 60-80 лева бош .. поне в НН е толкова иначе както каза Иванов.. няма смиъсл от добавки, от БМВ не продават и не препоръчват добавки за Комън рейла че май и за ТДС ама за него не съм питал
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 18 Окт 2009, 22:56

колега,
знам, че бмв не препоръчват каквито и да било добавки при положение, че си караш колата в германия или някоя друга бяла държава с качествена нафта , която съдържа такива..., но за БГ :?:

п.с. те, бмв отричат и смяната на маслото на аутоматика, ама...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 21 Окт 2009, 14:31

СТИГА СПОРИХТЕ тва нафта, верно е у нас крем карамел на всички бензиностанции р както и с бензина , тва дюзите на комън реила -имат си живот така ние ги купуване почти умрели от европа и тук ги съживяваме , номера е чисто нова с гаранция и стом мине гаранциятя аиде на пазарааааааааа :bchug:

Предишна

Назад към E39