Не иска да варви...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Не иска да варви...
Значи колеги здр парво
Имам проблем от доста далго време с варвежа на колата м50 б20 мотор.Колата иначе варви но сякаш нещо я дарпа назад имам чувството че дарпам несщо
На моменти варви добре после пак зле и така мн време вече. Ходех на диагностика в сервиза на бмв в стара загора (аз сам от там) и нищо не излезе като грешка и сега незнам какво да правя. Днес ходех до габрово и даже по баира един пат грамна но не разбрах точно от кое. В началото на годината сменях ламбда сондата... Ако някой се сеща за нещо да пише

BMW
- vasko_bawarec
- Потребител
-
- Кара: 320-ка E36
Re: Не иска да варви...
катализатора махнал ли си го ако не си го махаи аз се одивих като махнах моя
- tarkalay
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: Самолет
със същия мотор съм и имам съшите проблеми на моменти варви на моменти не,катализатора НЕ е махан това другата седмица ще стане и ще видим 

Провери си свещите и бензиновия и въздушния филтър и после махай катализатора !
П.С. Пробвай една добавчица за дюзи и почисти дебитомера !
- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
mace 320 написа:Провери си свещите и бензиновия и въздушния филтър и после махай катализатора !
само не пробвай добавки,че е 50 на 50 да се на... яко(от опит)
ами колеги знацхи смених маслото със въздушен,малсен и бензинов филтър и пак същото... Катализатора е махнат....
BMW
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Градски провери налягането в горивната система.Най добре е по време на движение с манометър да се следи да няма спад в налягането и това да има връзска с мощноста на двигателя.Възможно е и да има неизсправност в запалителната система,или подпушени, износени и не добре впръскващи дюзи.Проверки му е майката тези от сервиза за какво са се цанели да правят коли като немогат да установят неизсправноста на колата особенно при наличие на техника за диагностика.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Моторът с Ванос ли е или без?
Ламбда сондата защо я сменя и каква беше разликата с новата и старата сонда във вървенето на колата?
Ламбда сондата защо я сменя и каква беше разликата с новата и старата сонда във вървенето на колата?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
аз с подобен проблем свалих катализатор , смених ламбда , филтри .. при смяна свещи се оправи временно , и след смяна и на кабели / лули и пак свещи заспа . А .. и дюзи чистих
, мерих и налягането по време на движение - жокер - не е статично 3 бара - пада с няколко десети като се натоварен мотора , освен ако не откачиш вакуума който влиза в регулатора на рейката.
П.С. лулите ми бяха пробили явно заради теча на масло от капака на клапаните .. Хвърли един поглед дали имаш масло между лулите и свещите.
бая материал имаш , и от изброените само ламбдата я хваща техника . успех !

П.С. лулите ми бяха пробили явно заради теча на масло от капака на клапаните .. Хвърли един поглед дали имаш масло между лулите и свещите.
бая материал имаш , и от изброените само ламбдата я хваща техника . успех !

Щом гърми имаш някоя бубина която не работи както трябва.Много трудно се хващат бубините.Диагностиката ги лови само ако напълно не работи някоя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
Колега...ти да не би случайно да караш с газова уредба 

ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
bum_bum написа:Абе не е баш така. Зависи от "диагностиката"
Прав си колега,но малко са майсторите на диагностиката.Мойта кола се оправи след подмяната на всички бубини,а преди това ходих в камор,дару,вари и на всякъде ми казваха,че няма никакви грешки въпреки,че им казвах,че държа да се прегледат специално бубините.Метода смяна-грешка при мен не помогна,защото сигурно съм имал повече от една заминала бубина.Проблема ми беше същия като на колегата.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
колега , аз съм с м40 и работата е същата някой път вссе 1 карам на ръчна ама забелязах , че тогава и гори много .... а някой път е като самолет . просто натискаш газта докрай и все 1 си я натиснал съвсем леко .
При мен този проблем бе породен от запушена цедка в резервоара, в следствие на което е намален драстично притокът на гориво към двигателя и от там мощността. Провери си резервоара да не е пълен с утайки. Моята е "е36" дизил.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2