има ли ремонтен комплект за рейката на е39?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
има ли ремонтен комплект за рейката на е39?
дали има такъв ремонтен комплект о-пръстени и втулки както за е30

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: има ли ремонтен комплект за рейката на е39?
Колега, има доста изписано за рейката на Е39 във форума, но досега не съм чувал за ремонтен комплект. Ако рейката ти тече мисля, че на много места ще ти я оправят без да се занимаваш да търсиш ремонтни компекти, сам да я сваляш и т.н. приключения. Когато тропа нищо не може да те спаси, защото тогава е заминал гребена на пръта и няма оправяне - освен нова рейка или читав прът на старо (което е малко вероятно да намериш).
badsharki написа:Когато тропа нищо не може да те спаси, защото тогава е заминал гребена на пръта и няма оправяне - освен нова рейка
има,има......караш я при Жан и става като нова

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
meha написа:има,има......караш я при Жан и става като нова
... само там не я карай

badsharki написа:... само там не я карай
оти бре,до сега не е имало фал

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Тъкмо се е отворила тема и аз да питам кой от колегите е рециклирал рейка и дали е доволен и съответно колко са го обрулили 

Sesko написа:Тъкмо се е отворила тема и аз да питам кой от колегите е рециклирал рейка и дали е доволен и съответно колко са го обрулили
около 500лв в Дару Кар
дем-монтаж рейка
рециклиране
реглажа май е отделно
- Sesko
- ентусиаст
-
meha написа:Sesko написа:Тъкмо се е отворила тема и аз да питам кой от колегите е рециклирал рейка и дали е доволен и съответно колко са го обрулили
около 500лв в Дару Кар
дем-монтаж рейка
рециклиране
реглажа май е отделно
Тука в нашия град има един и казва , че е бил единствения в Североизточна България

Sesko написа:Тука в нашия град има един и казва , че е бил единствения в Североизточна БългарияИска ми 450 лв с включен демонтаж и монтаж. Специално за това бил учил няколко години и си купил машини от Германия
заеби го тоя хобот

По-добре дай още 550лв и вземе на Пресли новата рейка,от колкото да си дадеш парите на вятъра

Кой продава чисто нова рейка за 1000 лв. и оригинална ли е?
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
viewtopic.php?f=15&t=162424
Ей това е човека
Ей това е човека
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- Sesko
- ентусиаст
-
meha написа:Sesko написа:Тука в нашия град има един и казва , че е бил единствения в Североизточна БългарияИска ми 450 лв с включен демонтаж и монтаж. Специално за това бил учил няколко години и си купил машини от Германия
заеби го тоя хобот![]()
![]()
![]()
По-добре дай още 550лв и вземе на Пресли новата рейка,от колкото да си дадеш парите на вятъра
Бе незнам дали ще са на вятъра щото дава и гаранция пича 6 мес. или 1 година май беше .. М/у другото казва , че е направил доста рейки и няма проблем за сега

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
При рециклирането се сменя точно този ремонтен комплект и рейката става като нова.Освен ако не е изкривена от удар или да е много зле пръта.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Колеги, нали не си мислите, че аз съм си купил нова рейка, така просто, щото ме ръгат парите.
Интересувал съм се обстойно за всички видове рециклиране.Ето ги и вариантите:
Първия вариант е смяна само на най-крайната втулка, обикновено се поразтраква лявата.В случая цената на частите е точно 10лв, другото е за труд и в крайна сметка си имате една рейка с луфт и чакаща да се разтрака отново, защото тези втулки ги правят на струг от някакъв метал, а всъщност не трябва да е просто от някакъв метал, а от точно определен.
Втория и по приемлив вариант е, чрез наваряване на червяка.Лошото в този случай е, че започва да натяга в крайно ляво или крайно дясно положение.Още по-лошото е, че в БГ няма такива майстори и техника за наваряване, а просто си ти вземат парите за смяна на втулката от вариант едно.
Та в този ред на мисли, дори и 1000лв да ви вземат за рециклиране, самото притракване ще изчезне за 5-7 хил км, но лувта ще си остане.Това, че ви говорят за гаранции от 6 месеца и една година са глупости, важно е колко километра ще изкара.Ако въртите 5-10хил км на година, ами ето ти една година, ако въртите по 5хил км на месец, ще си кибицате при майсторите да ви рециклират рейката през месец-два.
Ама това са си въпроси, които можете да зададете директно на човека, който ще рециклира рейката.С две думи въпросът е "какво рециклирате".Остава и да ви отговорят откровено, защото като чуето какво точно рециклират на рейката и няма да искате и 50лв да дадете за рециклиране
P.S При рейките на Е39 се износва точно червяка и за това няма ремонтен комплект за тях, защото червяка си е цяла рейка.За е30 има ремонтен комплект, защото червяка си е корав, като цялата Е30-ка и се сменят само О-пръстени и втулки
Първия вариант е смяна само на най-крайната втулка, обикновено се поразтраква лявата.В случая цената на частите е точно 10лв, другото е за труд и в крайна сметка си имате една рейка с луфт и чакаща да се разтрака отново, защото тези втулки ги правят на струг от някакъв метал, а всъщност не трябва да е просто от някакъв метал, а от точно определен.
Втория и по приемлив вариант е, чрез наваряване на червяка.Лошото в този случай е, че започва да натяга в крайно ляво или крайно дясно положение.Още по-лошото е, че в БГ няма такива майстори и техника за наваряване, а просто си ти вземат парите за смяна на втулката от вариант едно.
Та в този ред на мисли, дори и 1000лв да ви вземат за рециклиране, самото притракване ще изчезне за 5-7 хил км, но лувта ще си остане.Това, че ви говорят за гаранции от 6 месеца и една година са глупости, важно е колко километра ще изкара.Ако въртите 5-10хил км на година, ами ето ти една година, ако въртите по 5хил км на месец, ще си кибицате при майсторите да ви рециклират рейката през месец-два.
Ама това са си въпроси, които можете да зададете директно на човека, който ще рециклира рейката.С две думи въпросът е "какво рециклирате".Остава и да ви отговорят откровено, защото като чуето какво точно рециклират на рейката и няма да искате и 50лв да дадете за рециклиране

P.S При рейките на Е39 се износва точно червяка и за това няма ремонтен комплект за тях, защото червяка си е цяла рейка.За е30 има ремонтен комплект, защото червяка си е корав, като цялата Е30-ка и се сменят само О-пръстени и втулки

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
За голямо сьжаление Мад Пресли е прав,точно безконечника или червяка е слабо място в тия кирливи реики,за там оправия няма ,нов червяк си е нова реика,Ето тук е мястото за отбелязване че Е-34 ,са по добри щото са сьс секторна кутия ,че и е с реглаж,натягаш като на москвич и си ти човека.Какво толкоз и харесаха в БМВ на тая реика че я смениха с кормилната кутия ?mad_presley написа:Колеги, нали не си мислите, че аз съм си купил нова рейка, така просто, щото ме ръгат парите.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3