има ли ремонтен комплект за рейката на е39?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

има ли ремонтен комплект за рейката на е39?

Мнение от cls6666 » 10 Окт 2009, 20:20

дали има такъв ремонтен комплект о-пръстени и втулки както за е30
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: има ли ремонтен комплект за рейката на е39?

Мнение от badsharki » 12 Окт 2009, 7:07

Колега, има доста изписано за рейката на Е39 във форума, но досега не съм чувал за ремонтен комплект. Ако рейката ти тече мисля, че на много места ще ти я оправят без да се занимаваш да търсиш ремонтни компекти, сам да я сваляш и т.н. приключения. Когато тропа нищо не може да те спаси, защото тогава е заминал гребена на пръта и няма оправяне - освен нова рейка или читав прът на старо (което е малко вероятно да намериш).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 12 Окт 2009, 10:00

badsharki написа:Когато тропа нищо не може да те спаси, защото тогава е заминал гребена на пръта и няма оправяне - освен нова рейка

има,има......караш я при Жан и става като нова ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 12 Окт 2009, 10:09

meha написа:има,има......караш я при Жан и става като нова ;)

... само там не я карай :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 12 Окт 2009, 10:37

badsharki написа:... само там не я карай :mhihi:

оти бре,до сега не е имало фал :paranoid: :paranoid: :paranoid:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 12 Окт 2009, 14:04

Тъкмо се е отворила тема и аз да питам кой от колегите е рециклирал рейка и дали е доволен и съответно колко са го обрулили :D
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 12 Окт 2009, 14:27

Sesko написа:Тъкмо се е отворила тема и аз да питам кой от колегите е рециклирал рейка и дали е доволен и съответно колко са го обрулили :D

около 500лв в Дару Кар
дем-монтаж рейка
рециклиране
реглажа май е отделно
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Sesko » 12 Окт 2009, 18:12

meha написа:
Sesko написа:Тъкмо се е отворила тема и аз да питам кой от колегите е рециклирал рейка и дали е доволен и съответно колко са го обрулили :D

около 500лв в Дару Кар
дем-монтаж рейка
рециклиране
реглажа май е отделно

Тука в нашия град има един и казва , че е бил единствения в Североизточна България :shock: Иска ми 450 лв с включен демонтаж и монтаж. Специално за това бил учил няколко години и си купил машини от Германия ... Като събера парички ще видим кво ще стане :twisted:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 12 Окт 2009, 19:26

Sesko написа:Тука в нашия град има един и казва , че е бил единствения в Североизточна България :shock: Иска ми 450 лв с включен демонтаж и монтаж. Специално за това бил учил няколко години и си купил машини от Германия

заеби го тоя хобот :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По-добре дай още 550лв и вземе на Пресли новата рейка,от колкото да си дадеш парите на вятъра ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 12 Окт 2009, 19:30

Кой продава чисто нова рейка за 1000 лв. и оригинална ли е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 12 Окт 2009, 19:51

viewtopic.php?f=15&t=162424
Ей това е човека
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

ентусиаст
Аватар

Мнение от Sesko » 12 Окт 2009, 19:55

meha написа:
Sesko написа:Тука в нашия град има един и казва , че е бил единствения в Североизточна България :shock: Иска ми 450 лв с включен демонтаж и монтаж. Специално за това бил учил няколко години и си купил машини от Германия

заеби го тоя хобот :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По-добре дай още 550лв и вземе на Пресли новата рейка,от колкото да си дадеш парите на вятъра ;)

Бе незнам дали ще са на вятъра щото дава и гаранция пича 6 мес. или 1 година май беше .. М/у другото казва , че е направил доста рейки и няма проблем за сега :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Окт 2009, 20:12

При рециклирането се сменя точно този ремонтен комплект и рейката става като нова.Освен ако не е изкривена от удар или да е много зле пръта.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 12 Окт 2009, 20:28

Колеги, нали не си мислите, че аз съм си купил нова рейка, така просто, щото ме ръгат парите.
Интересувал съм се обстойно за всички видове рециклиране.Ето ги и вариантите:

Първия вариант е смяна само на най-крайната втулка, обикновено се поразтраква лявата.В случая цената на частите е точно 10лв, другото е за труд и в крайна сметка си имате една рейка с луфт и чакаща да се разтрака отново, защото тези втулки ги правят на струг от някакъв метал, а всъщност не трябва да е просто от някакъв метал, а от точно определен.

Втория и по приемлив вариант е, чрез наваряване на червяка.Лошото в този случай е, че започва да натяга в крайно ляво или крайно дясно положение.Още по-лошото е, че в БГ няма такива майстори и техника за наваряване, а просто си ти вземат парите за смяна на втулката от вариант едно.

Та в този ред на мисли, дори и 1000лв да ви вземат за рециклиране, самото притракване ще изчезне за 5-7 хил км, но лувта ще си остане.Това, че ви говорят за гаранции от 6 месеца и една година са глупости, важно е колко километра ще изкара.Ако въртите 5-10хил км на година, ами ето ти една година, ако въртите по 5хил км на месец, ще си кибицате при майсторите да ви рециклират рейката през месец-два.

Ама това са си въпроси, които можете да зададете директно на човека, който ще рециклира рейката.С две думи въпросът е "какво рециклирате".Остава и да ви отговорят откровено, защото като чуето какво точно рециклират на рейката и няма да искате и 50лв да дадете за рециклиране :D

P.S При рейките на Е39 се износва точно червяка и за това няма ремонтен комплект за тях, защото червяка си е цяла рейка.За е30 има ремонтен комплект, защото червяка си е корав, като цялата Е30-ка и се сменят само О-пръстени и втулки ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 12 Окт 2009, 21:39

mad_presley написа:Колеги, нали не си мислите, че аз съм си купил нова рейка, така просто, щото ме ръгат парите.
Интересувал съм се обстойно за всички видове рециклиране.Ето ги и вариантите:

Първия вариант е смяна само на най-крайната втулка, обикновено се поразтраква лявата.В случая цената на частите е точно 10лв, другото е за труд и в крайна сметка си имате една рейка с луфт и чакаща да се разтрака отново, защото тези втулки ги правят на струг от някакъв метал, а всъщност не трябва да е просто от някакъв метал, а от точно определен.

Втория и по приемлив вариант е, чрез наваряване на червяка.Лошото в този случай е, че започва да натяга в крайно ляво или крайно дясно положение.Още по-лошото е, че в БГ няма такива майстори и техника за наваряване, а просто си ти вземат парите за смяна на втулката от вариант едно.

Та в този ред на мисли, дори и 1000лв да ви вземат за рециклиране, самото притракване ще изчезне за 5-7 хил км, но лувта ще си остане.Това, че ви говорят за гаранции от 6 месеца и една година са глупости, важно е колко километра ще изкара.Ако въртите 5-10хил км на година, ами ето ти една година, ако въртите по 5хил км на месец, ще си кибицате при майсторите да ви рециклират рейката през месец-два.

Ама това са си въпроси, които можете да зададете директно на човека, който ще рециклира рейката.С две думи въпросът е "какво рециклирате".Остава и да ви отговорят откровено, защото като чуето какво точно рециклират на рейката и няма да искате и 50лв да дадете за рециклиране :D

P.S При рейките на Е39 се износва точно червяка и за това няма ремонтен комплект за тях, защото червяка си е цяла рейка.За е30 има ремонтен комплект, защото червяка си е корав, като цялата Е30-ка и се сменят само О-пръстени и втулки ;)
За голямо сьжаление Мад Пресли е прав,точно безконечника или червяка е слабо място в тия кирливи реики,за там оправия няма ,нов червяк си е нова реика,Ето тук е мястото за отбелязване че Е-34 ,са по добри щото са сьс секторна кутия ,че и е с реглаж,натягаш като на москвич и си ти човека.Какво толкоз и харесаха в БМВ на тая реика че я смениха с кормилната кутия ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Следваща

Назад към E39