смяна на волан
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- RASI
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-E38 735i face
смяна на волан
колеги карам е34 95г. 520и питам волан от е39 97г ще станели на моита кола?
и още един въпрос можели да сложа м50б25 мотор на местото на моя които е м50б20 с ванус без да сменям компа,дифа,скоростите и тн.
и още един въпрос можели да сложа м50б25 мотор на местото на моя които е м50б20 с ванус без да сменям компа,дифа,скоростите и тн.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: смяна на волан
За волана не съм сигурен (мисля, че става), но ако искаш да сложиш 2.5 ще трябва да смениш всичко което си споменал по-горе. Няма начин.
- RASI
- младши ентусиаст
-
това не ми харесва колег аиде за компа как и да е но за другото кво може да стане
а като се сменя компа махасе стария и се слага новия а кабели нещо демек инсталацията трябвали да се пипа

Последна промяна RASI на 11 Окт 2009, 22:08, променена общо 1 път
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Аз мисля, че не са... дифа ще става най-вероятно, но скоростите и кардана мисля, че не. Нали Славянко бра дертове и той... апък ако стават още по-добре. Нека сподели някой който го е правил, най-добре.
Воланът най-вероятно ще стане без преправяне, аз съм сравнявал трилъчевия спортен и за късните Е34 и ранните Е39 са с еднакви парт номера, което ме навежда на мисълта, че са plug'n'play.
Двигателят и той ще стане без да се налага да сменяш нищо назад по трансмисията (съединителят е еднакъв за двата двигателя). Трябва ти разбира се цялата му инсталация с всички сензори (също дебитомера) и ECU-то, защото двата двигателя се управляват от различни системи (Бош и Сименс). Евентуално ще трябва да смениш температурния датчик на новия двигател (В25) с такъв като на оригиналния ти (или просто да ги размениш), за да ти работи адекватно уреда на таблото в случай, че има минимална разлика между двата, понеже имат различни парт номера.
Двигателят и той ще стане без да се налага да сменяш нищо назад по трансмисията (съединителят е еднакъв за двата двигателя). Трябва ти разбира се цялата му инсталация с всички сензори (също дебитомера) и ECU-то, защото двата двигателя се управляват от различни системи (Бош и Сименс). Евентуално ще трябва да смениш температурния датчик на новия двигател (В25) с такъв като на оригиналния ти (или просто да ги размениш), за да ти работи адекватно уреда на таблото в случай, че има минимална разлика между двата, понеже имат различни парт номера.
- RASI
- младши ентусиаст
-
мерси колега това вече е друго успокоихсе 

7 мнения
• Страница 1 от 1