Въпрос за топъл въздух за М10-ката, и за едно вакуумче.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за топъл въздух за М10-ката, и за едно вакуумче.
Добър вечер, като за начало.
Та въпросите се отнасят за карбураторна е30-ска с М10Б18, набор '86 с 2БЕ карбуратор.
1. От тавата на филтъра излиза металната тръба за въздуха, който да "храни" (ако мога така да се изразя) карбуратора. Така, там се намира клапата топъл-студен въздух. Студен въздух, двигателя смуче от тръбата, която отива при фаровете. Но при клапата се намира една метална тръба дълга около 10 сантиметра, която е за топлия въздух. Обясниха ми че в тази тръба трябва да се включи нещо друго, което да се върже към трето, което да се закачи към колектора. И така да си смуче топлия въздух. Ако може някой без заяждания да ми обясни (ако може и снимка да даде за по-лесно) каква е тая система за топъл въздух. Че зимъзка иде.
2.От лявата страна (от към бушоните) малко над тампона на карбуратора излиза едно тънко маркучле. Това маркучле не влиза никаде и си се мотка ей така. Ако може да ми дадете схема на вакуумите на този карбуратор (ползвах търсачката, но схемите, които са дадени вече ги няма, явно отдавна никой не се занимава с тия карбуратори). Като го запуша с пръст не мени обороти (не че иначе мени де) и все едно не съм го запушил. Но като че ли усещам леко всмукване е отпускане на вакуума.
Ако мога да ви помоля без мнения от рода на "Смени мотора" , "Сложи си една инжекция" и подобни.
Благодаря предварително на отзовалите се. И се извинявам ако съм обяснил зле. Утре ако трябва ще снимам
Айде лека нощ.
Та въпросите се отнасят за карбураторна е30-ска с М10Б18, набор '86 с 2БЕ карбуратор.
1. От тавата на филтъра излиза металната тръба за въздуха, който да "храни" (ако мога така да се изразя) карбуратора. Така, там се намира клапата топъл-студен въздух. Студен въздух, двигателя смуче от тръбата, която отива при фаровете. Но при клапата се намира една метална тръба дълга около 10 сантиметра, която е за топлия въздух. Обясниха ми че в тази тръба трябва да се включи нещо друго, което да се върже към трето, което да се закачи към колектора. И така да си смуче топлия въздух. Ако може някой без заяждания да ми обясни (ако може и снимка да даде за по-лесно) каква е тая система за топъл въздух. Че зимъзка иде.

2.От лявата страна (от към бушоните) малко над тампона на карбуратора излиза едно тънко маркучле. Това маркучле не влиза никаде и си се мотка ей така. Ако може да ми дадете схема на вакуумите на този карбуратор (ползвах търсачката, но схемите, които са дадени вече ги няма, явно отдавна никой не се занимава с тия карбуратори). Като го запуша с пръст не мени обороти (не че иначе мени де) и все едно не съм го запушил. Но като че ли усещам леко всмукване е отпускане на вакуума.
Ако мога да ви помоля без мнения от рода на "Смени мотора" , "Сложи си една инжекция" и подобни.
Благодаря предварително на отзовалите се. И се извинявам ако съм обяснил зле. Утре ако трябва ще снимам
Айде лека нощ.
- ico-bmw
- ентусиаст
-
- Кара: E30 М62B44,Е30 M52B28 Drift Car
Re: Въпрос за топъл въздух за М10-ката, и за едно вакуумче.
мисля че тоя маркуч така си е и даже има6е филтърче
Drive Only Cool Cars - E30 Baby 

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Довечера ще ти пусна схема за вакумите че книгата сега не е при мен! 

Няма спасение с този карбуратор колега, от опит ти го казвам 

Ааа има спасение. След малко игра с изолирбанд, маркучлета и поксипол си върви перфектно, не мени обороти, разхода се стабилизира. Просто това тънкото вакуумче го гледах и не видях каде трябва да се включи. Намерих някаква схемичка, че трябва да е в датчика за температура, но в скоби пишеше че е само за 518,а и на пръв поглед няма каде да се върже. А някои да каже нещо по въпроса за топлия въздух
?

Ще се радвам да разясниш с какво помага изолирбанда и поксипола по-точно 

Всички износени пластмаси ги възтанових с поксипол и омотах с изолирбанд, за да забавя повторното изностване максимално. ТПС-а беше срязан от поредния некъдърен газаджия и там много мазах и омотавах. Почистих всички места, кадето не трябва да влиза мръсотия и ги "капсуловах" да не се замърсяват. И така един вид го рециклирах с подръчни средства. Тъй като лепилото сложено на тези места преди 23 години вече е изветряло. Против всякакви побългаряванията съм и искам всичко да си е колкото се може по близо до оригинала, затова махнах и газта. 

- нино
- младши ентусиаст
-
- Кара: 89 BMW 320i
- Мечтае да кара: E 30 M3 EVO ///
INTERSCAN RALLY TEAM
Мерси за схемата. При мене мисля че става въпрос за вакуумчето дето влиза в номер 2. Всичко останало, си е както е на схемата само това вакуумче си се мотка, ей така и номер две естествено липсва. Следващия път като се занимавам ще пробия дупка в дебелия маркуч и ще я набутам вътре да видя какво ще стане.
П.П. Ако някой има въпросния "въздушен клапан", който е номер 2 на схемата, да свирка. Дори и да е повреден го взимам.
П.П. Ако някой има въпросния "въздушен клапан", който е номер 2 на схемата, да свирка. Дори и да е повреден го взимам.
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Тъкмо щях да ти качвам схемата на вакумите,ама видях че са ти я качили!
п.с.....имам такъв карбуратор,ако някой ден ти затрябва нещо пиши.

п.с.....имам такъв карбуратор,ако някой ден ти затрябва нещо пиши.

10 мнения
• Страница 1 от 1