Проблем съединител/маховик ?!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем съединител/маховик ?!

Мнение от ex0duss » 11 Окт 2009, 16:52

Така малко предистория. Една кална, квартална вечер решавам аз да пробвам моята е34-ка на една селска, блатна писта. След 20-25 мин мотора угасна, страшна миризма на феродо. Проба да запаля - никакав ефект, само някакъв странен звук "сзссзсзсзсзсзс", но двигателя не върти. Оказа се, че зъбния венец на маховика е превартял и съм направил феродовия диск на пепел. До тук всичко се търпи. Купих 2-ра ръка маховик и нов феродов диск. Зглобявам, паля, съединител, задна - включва. Всичко е перефктно си викам аз и тръгвам да я вадя от гаража. УжасТТТ - съединителя отделя горе на черешата, минах 2 пресечки и решавам да дам гаЗ. Да ама не ... аз давам газ тя само реве и дига обороти - боксува мъжката.
Така може ли някои да ми обясни от каде ми идват ядовете?
Може ли съединителя да се регулира ?
П.С: Имаме съменение, че маховика който купих може да е бил шлаифан, но да не е изшлаифан и отгоре ръба.
Благодаря ви предварително !
Времето е пари. Парите са жени. Жените са губене на време :)

ентусиаст
Аватар

Re: Проблем съединител/маховик ?!

Мнение от Postman » 11 Окт 2009, 16:55

За начало кажи с кой двигател си и какъв е маховика (демпферен, бездемпферен), че в профила ти не пише.

Потребител
Аватар

Мнение от ex0duss » 11 Окт 2009, 17:12

E34, 91г/ 12м , М50Б20 - без ванус, маховика е без демпферен. Беше ми много трудно да го намеря. Самия феродов диск влиза вътре във маховика ако се сещаш за какво говоря.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 11 Окт 2009, 18:02

Ако не си сменил притискателния диск с нов (не втора употреба, а чисто нов), твърде вероятно е причината за всичко да е това - пружината може би е омекнала от прегряването на блатната писта.

Потребител
Аватар

Мнение от ex0duss » 11 Окт 2009, 18:10

Въпрос ;) Като слагахме феродовия диск го поставихме с пружините към претискателя. Това ли е правилния начин ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 11 Окт 2009, 18:25

Мисля, че става само по един начин - както сте го сложили, инак ще опира в маховика. Ако трие някъде и затова не може да зацепи добре, ще е придружено с отчетлив шум, който не може да се сбърка.

Назад към E34