Смяна на предни тампони на носачите -> ПРОБЛЕМИ :)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Смяна на предни тампони на носачите -> ПРОБЛЕМИ :)
Колеги здравейте, понеже ми предстой горепосочената операция търся едно мнение където беше показано как става това в картинки. Преди време го бях чел, но сега не мога да го открия. Ако някои го е преглеждал скоро нека помогне с един линк.
Предварително благодаря.
Предварително благодаря.
Последна промяна cgm на 11 Окт 2009, 17:35, променена общо 1 път
- Банго
- младши ентусиаст
-
Re: Смяна на предни тампони на носачите без да се сваля носача
ще ти е по-лесно да ги свалиш става за 10мин и още толкова се сменяват
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- mamuta88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: конджул
- Мечтае да кара: на бензин
Глупости! отвиваш двете 17-ки на тампона с големия чук БОЙ и той излиза косле като ги качваш новите си купи един "TEST" мацни му мазгица така да има и на носача също и пак БОЙ да влезе и после с дълго 19 мисля че беше ти ще прецениш го донабиваш на мястото му става за 5минути!
а колата задължително ли е да бъде качена на стенд
или собствената смяна е невъзможна

или собствената смяна е невъзможна

- zmeyo1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 39 1999г. М-паркет
- Мечтае да кара: G 55 AMG
Колега вдигаш от едната страна на крик отвиваш двете седемнайски на ухото на тампона и после бой с чука Най добре след като си свалил ухото да смениш тампона на преса и след това подмазваш с нещо да влезе тампона на носача пак бой докато дойдат дупките на ухото на купето стягаш и си ти!Поздрави! После от другата страна пак така и така !
BMW FOREVER
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
дигаш колата и колегата с ТЕСТА
ти обясни как става.. аз така ги сменях. ама с олио за тест не се сетих

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- NeedHead
- Брррръм!
-
- Кара: на стъклопласт ...
Life is Better SIDEWAYS!

bigmurzi написа:малко танкче
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Мерси за отговорите колеги, ще пробвам да видим как ще стане 

- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колеги относно тампоните, работата не стана.
1. Докато извадя стария от носача беше голям зор (стана с помощта на скоба, без нея незнам как би излезнал).
2. Докато изкарам тампона в охлюва също голям зор (стана първо на менгеме после с много чукане).
3. Докато набия новия тампон на охлюва супер голям зор (стана на менгемето).
4. При вкарването на тампона на носача, тампона с скъса (скъса се вътрешния гумен прсътен дето е между носача и малката втулка на тампона) за вкарване използвах пак същата скоба, като при свалянето, само че ползвах един синджир за да мога да опъвам, които мушнах през единия отвор на носача.
Та въпросите са:
1. Как се набиват тампоните на носача, защото това ми се стори невъзможно без необходимия инструмент?
2. Тампоните които ми дадоха са на BOGE но като ги проверих в нета (BOGE с номер в REALEOM 31129059288) излезнаха че са за Е36??? Човека дето ми ги даде каза че са съвместими. Вашето менение какво е???
3. Възможно ли е да е имало разлика в тампоните и затова да не съм могъл да ги сложе по лесно, че слагането - много зор и пак не стана.
Извинявам се за дългия пост, но няма как
1. Докато извадя стария от носача беше голям зор (стана с помощта на скоба, без нея незнам как би излезнал).
2. Докато изкарам тампона в охлюва също голям зор (стана първо на менгеме после с много чукане).
3. Докато набия новия тампон на охлюва супер голям зор (стана на менгемето).
4. При вкарването на тампона на носача, тампона с скъса (скъса се вътрешния гумен прсътен дето е между носача и малката втулка на тампона) за вкарване използвах пак същата скоба, като при свалянето, само че ползвах един синджир за да мога да опъвам, които мушнах през единия отвор на носача.
Та въпросите са:
1. Как се набиват тампоните на носача, защото това ми се стори невъзможно без необходимия инструмент?
2. Тампоните които ми дадоха са на BOGE но като ги проверих в нета (BOGE с номер в REALEOM 31129059288) излезнаха че са за Е36??? Човека дето ми ги даде каза че са съвместими. Вашето менение какво е???
3. Възможно ли е да е имало разлика в тампоните и затова да не съм могъл да ги сложе по лесно, че слагането - много зор и пак не стана.
Извинявам се за дългия пост, но няма как

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
съвместими са колега.. просто при тебе се е случило малко по зор работа.. но кво да се прави .. при някой пък други неща са по тегави.. и така ..
но със сигурен,че са съвместими.. поне аз откъдето ги пазадувах мойте пак така ми казаха
ама стана без много ядове 
но със сигурен,че са съвместими.. поне аз откъдето ги пазадувах мойте пак така ми казаха

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Re: Смяна на предни тампони на носачите -> ПРОБЛЕМИ :)
Пробвах с веро - нестана, после и с грес и краен резултат - скъсан тампон 
Ето ги и тях.
http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/031fa5a03d83285eff6edef364f57524/img_3384

Ето ги и тях.
http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/031fa5a03d83285eff6edef364f57524/img_3384
Последна промяна cgm на 11 Окт 2009, 19:28, променена общо 2 пъти
- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
а те тампоните са няколко вида ама кой шибан магазинер го интересува тва ,като не влиза режеш малко от гумата на втулката и набиваш аз на ръка ги правя никога досега не мисе е налагало да ползвам квито и да е било скоби 

BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Пробвай с "Тест" както са ти написали по-горе,да намажеш оста на носача и тампона от вътрешната страна.Много лесно влиза.Моите преди 6-7 години съм ги сменял и с "Тест" влязоха на ръка.Преди това пробвах с масло,грес да мажа и не става.
Megasquirt & Megaview user
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
За да си спестиш ядове като решиш пак да го правиш по добре вземи свали 2та носача не е сложно щом и скоба имаш хептен!
Щом и менгеме имаш супер сваляш всичко и си работиш спокоино без да се кекерчиш като маймуна под колата!
След това другото ти е описано със скобата сваляш стария тампон мазваш онилно веро ,сапун,вазелин няма значение смо не грес масло и други петролни продукти ,че ще се разпаднат тампоните!
Обърни внимание на стрелките на тампона и ухото трябва да са една срещу друга!
Като набиеш тампона в ухото ,връзваш носача да стърчи нагоре на менгемето слагаш плътно тампона отгоре върху него подлагаш нещо по което ще блъскаш с чука-трупче,метална пластина някаква нещо равно да не подбиеш нещо!
Ако има много гняз по носача може да го позачистш леко с една шкуркица ама леко само да стане по гладичук да се мушне по-лесно!
Подбираш една тръба с диаметъра на металната малка втълка на тампона и след като застане на равно тампона с началото на носача почваш с тръбата и си ти!
Успех!
Щом и менгеме имаш супер сваляш всичко и си работиш спокоино без да се кекерчиш като маймуна под колата!
След това другото ти е описано със скобата сваляш стария тампон мазваш онилно веро ,сапун,вазелин няма значение смо не грес масло и други петролни продукти ,че ще се разпаднат тампоните!
Обърни внимание на стрелките на тампона и ухото трябва да са една срещу друга!
Като набиеш тампона в ухото ,връзваш носача да стърчи нагоре на менгемето слагаш плътно тампона отгоре върху него подлагаш нещо по което ще блъскаш с чука-трупче,метална пластина някаква нещо равно да не подбиеш нещо!
Ако има много гняз по носача може да го позачистш леко с една шкуркица ама леко само да стане по гладичук да се мушне по-лесно!
Подбираш една тръба с диаметъра на металната малка втълка на тампона и след като застане на равно тампона с началото на носача почваш с тръбата и си ти!
Успех!
BMW Service Team
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2