Колеги,някой сменял ли е...?
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Колеги,някой сменял ли е...?
е34-525 ТДС!!Въпроса ми е някой сменял ли е амортесьорчето на аксесоарния ремък на обтегача??И по специално въпроса ми е как точно се слага след това ремъка-първо се слага амортесьрчето и после се слага по някъв начин ремъка,или първо ремъка и после амортесьорчето!че имах малко филми с него,и реших че е по добре да го сменя пустото му амортесьорче и сега не6то не ми ражда главата как да го монтирам!Къде аджеба да напъна за да преодолея амортесьора за да сложа ремъка??Ако това е начина де!
Благодаря предварително!
С уважение-Марин!
Благодаря предварително!
С уважение-Марин!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Колеги,някой сменял ли е...?
Първо слагаш амортисьорчето и после качваш ремъка, естестве. Правил съм го няколко пъти. Като качваш ремъка го прекарваш през всички ролки без тази която е с амортисьорчето. Натискаш ролката с нещо-може и с ръка, а ако ти е трудно с някаква щанга примерно и само буташ ремъка отдоло. Не е трудно.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
dj_ennsy_1 написа:Първо слагаш амортисьорчето и после качваш ремъка, естестве. Правил съм го няколко пъти. Като качваш ремъка го прекарваш през всички ролки без тази която е с амортисьорчето. Натискаш ролката с нещо-може и с ръка, а ако ти е трудно с някаква щанга примерно и само буташ ремъка отдоло. Не е трудно.
Колега по мои спомени ти си с бензинов мотор,а при теб е по съвсем друг начин!Със съвсем друга ролка с амортесьорче!Аз съм с ТДС и ппри мен ремъка е по малко по друг начин!По това което гледам в аутодата-та ти имаш една ролка повече и тя е точно тая с амортесьорчето!
![]()
![]()
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
натисни с нещо единият край на лостчето за да се прибере амортесьорчето и слагай ремъка.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Грешката е моя... но като го гледам твоя мотор-нещата са аналогични. Както ти казах одеве, а и колегата по-горе - натисни ролката с нещо и бутни ремъка.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Не може ремъка да не минава през обтягащата ролка с аморт.-защото въпросната ролка е свързана с една Г-образна стойка като вилка на колело обхваща ролката от двата и края и посредата минава ремъка!А в другия ктай на тая вилка е амортесьорчето!Ех мамка му как не мога да ти го обясня снимково да видиш! 

![]()
![]()
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Колега,съжалявам за
На мене в началото на годината ми го сменяха тва амортисьорче. Спомням си,че майстора много псува тогава. За тдс става на въпрос. Ако искаш мога да го потърся да го питам как е сложил ремъка,или направо мога да ти дам скайпа му да ти го обясни той.

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Barovski написа:Колега,съжалявам заНа мене в началото на годината ми го сменяха тва амортисьорче. Спомням си,че майстора много псува тогава. За тдс става на въпрос. Ако искаш мога да го потърся да го питам как е сложил ремъка,или направо мога да ти дам скайпа му да ти го обясни той.
Абе мен ми е ясно как трябва да стане вече-интересува ме от къде и с какво се действа на амортесьорчето за да се свие и да охлаби ролката за да редя ремъка по шаибите!Но попитай го наистина той как е процедирал!Ще съм ти много благодарен-просто не искам да го правя по Ганьовския начин-чук и щанга и сичко се оправя!
![]()
![]()
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Само да го набарам на скайпа и веднага ще ти пиша
колкото повече варианти се обсъдят тука - толкова по-добре

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Отдолу с "лула" на болта на ролката и се натиска силни и плавно... Амортесьора се "свива" и се отхлабва ремъка. Другия начин е с обла щанга да се завре под ролката и да се натисне...., но първия начин е по-лесен (трябва обаче да си под колата) 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колеги всичко става точно за 2-3 минути,не е нужно да се отвива никоя ролка,силата на обтегача се преодолява с кьса обла щанга напьхана надоста по която се вьрти целия механизьм.За по голяма ориентация на тялото с капачка в която има дупка за имбулс17. за целта се сваля вентилаторната перка(ако се сменя ремьк)предполагам всички знаят че тя е за ключ 32 с обратна резба.Ремька трябва да вьрти шаиба колянов вал водна помпа генератор и хидравлика +2 ролки.начина без откачане на ролка е прост.сгьвате ремька по обтяжната ролка ,долния краи през кол.вал горния през водната помпа и останалата част в дясно по останалите аксесоари.мисля че които разглоби и всичко е пред него няма да изпита затруднение ,стига да е достатьчно технич.грамотен,успех
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
predel написа:Отдолу с "лула" на болта на ролката и се натиска силни и плавно... Амортесьора се "свива" и се отхлабва ремъка. Другия начин е с обла щанга да се завре под ролката и да се натисне...., но първия начин е по-лесен (трябва обаче да си под колата)
Ами това беше единия вариант който пробвах но със старото амортесьорче-и понеже може би то нещо не беше неред-освен че стягах почти до скъсване гайката на ролката-амортесьорчето не поддаде!Ще пробвам утре тоя метод с новото!дано да стане че не виждам друг вариант мамка му!Не ми се сваля половината предница заради един ремък!!Перки мерки вискота и чудесии!

![]()
![]()
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Давай с щангата, че аз сега ще вадя остатък от скъсан болт (за щастие или не) на климатика на ремъка...
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Реших да отида за това нещо при Ясен и той го смени за две минути, без да разкача нищо. Явно чалъм за безболезнена смяна на амортисьорчето си има, може би става както е обяснил някой от колегите по-горе.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Такаа! Коеги благодаря за насоките и помощта!Стана по начина който колегата предел ми обясни!Но и по другите начини става-просто заблудата е била в мен затова прибягнах до вас-защото аз свалих стария почистих го и го смазах и пробвах пак да го монтирам и по какви ли не варианти го напъвах-а той просто не се е свивал!Изобщо!Затова по никой начин не е ставало!А с новото-докат си напъна на 13ката на ролката и си сви-сложих си ремъка и така!
Благодаря още веднъж за помоща на всички и мн.безаварийни!
С уважение:
Марин
P.S.-Въпроса е приключен модераторите може да бият ключ ако преценят!!
Благодаря още веднъж за помоща на всички и мн.безаварийни!
С уважение:
Марин
P.S.-Въпроса е приключен модераторите може да бият ключ ако преценят!!
![]()
![]()
15 мнения
• Страница 1 от 1