Какво да гледам при покупка на е34 520и 24В

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Re: Какво да гледам при покупка на е34 520и 24В

Мнение от TheKiller » 10 Окт 2009, 14:20

dokie написа:Малии колко може да се изпише по тази тема - имаше една подобна преди 2-3 месеца и то не бяха спорове, то съвети... потърси, порови се... ако ли не ще почваме пак на ново... но едно ще кажа... "да те кефи" иначе от злато да е - "нема смисъл"... като запаля шестака и зареве прогорялото ми гърне (което няма да сменям :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) - е нема такова удоволствие... покарай я, чуй дали тропа нещо, чуй двигателя, виж за ръжди и отдолу погледни как е... и ако цената е добра - вземай...
... ако не греша не вземах ли от теб огледала с подгряване и мъртва зона... не спомена ли нещо за е39?!... ениуей... класиката си е класика :driving:

Е че какво пречи една е34-ка :P От отдавна съм им фен :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 13 Окт 2009, 14:38

Видях я колата,но доста забележки :( Първо,че е австрийче и имаше доста ръждички тук там,отпред нещо леко потропваше,отзад нещо скърцаше,спукан преден джам,а и мотора на около 2000 оборота имаше нещо като почукване,май няма да го бъде вие какво мислите :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 13 Окт 2009, 18:37

Каквото и да мислим - гледаш и пари за състоянието в което е и преценяваш - можеш и искаш ли да я правиш или искаш да си вземеш готова (по която да не се наливат големи суми)... и все пак ти ще я караш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 13 Окт 2009, 18:52

dokie написа:Каквото и да мислим - гледаш и пари за състоянието в което е и преценяваш - можеш и искаш ли да я правиш или искаш да си вземеш готова (по която да не се наливат големи суми)... и все пак ти ще я караш.

сьгласен сьм с колегата- ти гледаш и преценяваш
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 15 Окт 2009, 15:10

Гледай собственика , той говори достатъчно ..
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 750IL

Мнение от DASE_BMW » 25 Окт 2009, 0:51

наи слабото място на е34 за мен е километража
Изображение
V12 POWER
BMW Team Varna просто най-добрите !!!!

Потребител
Аватар
Кара: Audi A6(C4) 2.5TDi QuaTTro S-LinE
Мечтае да кара: Audi Q7 4.2 QuaTTro Audi ALL-Road 2.5TDI
Детайли за колата: Става и за Офф Роад Зимата е СнегорИн.......

Мнение от MassiV » 14 Дек 2009, 4:14

Здавейте казвам на всички току що се регистрирах .
Та по въпроса като се купува от авто къща и ,че е тъпкана с добавки имам един малък трик как да проверя дали има добавка.Извади клечката на маслото и капни на едно стъкло след това разтъркай с памуче ако надере стъклото значи има добавка.
Малко е откачено да вадиш скъкла памуци да капеш масло при оглед но това найстина е сигурен вариант да провериш това. :bchug:
Прегледах многу теми в форума относна Е34 понеже съм решил да си взема такава колица.Останах с впечатление ,че най добре е М50Б20 мотора.Не съм запознат с БМВ имал съм само Аудита Б4 2.0 16-100 2.3и-А6(С4) 2.5ТДИ та в момента съм безкола и съм решен за БМВ.Но малко ме е страх понеже съм чувал само негативи до сега а й брат ми имаше Е34 525ТДС и беше един едномесечен УЖАС сменя глави какво ли не и пак греене проблеми а колата нямаше забележка от Германя внос но както и да е.
Та се спрях на едно Бумерче от автокъщата на един приятел БМВ Е34 520и 24 Ванос Шпер деф.внос от Австия на 247000км седан ръчни скорости 1994г.уж Обслужен сменени биалетки което не ми говори нищу не съм запознат сменени носачи накрайници
някакво Shadow line face lift и цената му е приемлива 2999лв. не регистрирано.
Та какво ще ви е мнението за него дали ще е добра кола,на огледа не забелязах щраканя по двигателя няма забележки освен по външня вид но за цената си заслужава .
Бог Дал Бог Взел...

Аватар

Мнение от prokuror » 14 Дек 2009, 21:07

Кое би трябвало да надере стъклото :shock:
Стружките от износването на частите ли? Или самата добавка садържа абразив.

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Дек 2009, 3:10

MassiV написа:Та се спрях на едно Бумерче от автокъщата на един приятел

купи си кола от човек от форума, дай повече пари за нея, но да е читава, за 3000 нерегистрирана просто е нереално според мен. Ще ти стъпи на 4000 с първото стягане след покупката - купи си кола от човек от форума за тея пари - няма да сгрешиш. (абе доста чалъм има да купиш от човек колата - какво да гледаш и в човека, и в колата, ама това е дискутирано много пъти тук)
Скоро преглеждах обявите, има няколко наистина добри, конкретни имена няма да споменавам, но има един доста добър туринг и един или два хубави седана.

Щом търсиш бюжетен автомобил М50Б20 без ванос.
М50Б25 е по-добър вариант, но е акцизен (ако е нов внос).

Също така от Германия могат да ти внесат има невероятни оферти, но пък е малко тото там ако не си лично или пък ако не разбираш достатъчно от модела.
Аз лично кола от автокъща не бих си купил, дори и на половин цена да ми я дават. Кола карана от човек, винаги е по-добре поддържана, защото той все пак се е возил в нея и е разчитал на нея, а не е някоя напудрена гробница.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 15 Дек 2009, 8:57

Хаос написа:
MassiV написа:Та се спрях на едно Бумерче от автокъщата на един приятел

купи си кола от човек от форума, дай повече пари за нея, но да е читава, за 3000 нерегистрирана просто е нереално според мен. Ще ти стъпи на 4000 с първото стягане след покупката - купи си кола от човек от форума за тея пари - няма да сгрешиш. (абе доста чалъм има да купиш от човек колата - какво да гледаш и в човека, и в колата, ама това е дискутирано много пъти тук)
Скоро преглеждах обявите, има няколко наистина добри, конкретни имена няма да споменавам, но има един доста добър туринг и един или два хубави седана.

Щом търсиш бюжетен автомобил М50Б20 без ванос.
М50Б25 е по-добър вариант, но е акцизен (ако е нов внос).

Също така от Германия могат да ти внесат има невероятни оферти, но пък е малко тото там ако не си лично или пък ако не разбираш достатъчно от модела.
Аз лично кола от автокъща не бих си купил, дори и на половин цена да ми я дават. Кола карана от човек, винаги е по-добре поддържана, защото той все пак се е возил в нея и е разчитал на нея, а не е някоя напудрена гробница.

:yes: :yes: :yes:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 15 Дек 2009, 9:31

Слабо място са клапите на климатроника. Също така на повечето са им разбити механизмите на чистачките и пасажерската опира в предния капак. Не е чудо голямо, но си е слабост на модела. Друго слабо място са пантите на капачката на резервоара и водната помпа. Писано е доста по темата из форума.
Бих ти препоръчал да търсиш екземпляр след феслифта. Ваноса е въведен не случайно и си има безпорни преимущества. Също фреона е от новия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Дек 2009, 11:11

и да допълня клапите на климатроника вътре които мешат топло студено :confused: :confused: :confused:
тези дни ще го ремонтирам окончателно
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от borcata bc » 22 Дек 2009, 23:51

и до голям касмет е :yes: :yes: :yes:
borcata bc

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 23 Дек 2009, 9:58

то е като при жените :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 23 Дек 2009, 10:36

borcata bc написа:и до голям касмет е :yes: :yes: :yes:

dj_ennsy_1 написа:то е като при жените :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Само дето риска от липса на късмет при избора колите излиза далеч по-евтино и безболезнено от колкото липсата на късмет с жените :winky:

Да не говорим за скрити дефекти, късно открити "добавки", тотално разминаване между външен вид и "техническо състояние" дефектирало или напълно липсващо ECU и т.н. .....

ПредишнаСледваща

Назад към E34