искам съвет!как да почистя охладителната система?
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bmw524
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 34 524TD
- Мечтае да кара: E 39
искам съвет!как да почистя охладителната система?
колеги,наскоро сменях главата на моята кола.карам 524тд.след ремонта нямах възможност да я карам и каква беше изненадата ми днес(неприятна),когато след около 7-8 километра градско каране,колата ми иска да грее.трябва да уточня,че преди ремонта беше натикала маслото в охлаждащата система.възможно ли е причината да е това?помагайте!приемам всякакви съвети какво да направя,за да избегна това греене.купих някакъв препарат за прочистване на системата.да я наливам ли,защото ме предупредиха,че е нож с две остриета?
Последна промяна bmw524 на 10 Окт 2009, 12:07, променена общо 2 пъти
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Re: искам съвет!
смяна термостат, чистене на радиаттора от ван и от ватре, свали и водна помпа да е види6 как е че има6е едни сас пластмасови перки и като се изпо4упят и невартят водата ка4ествено и след това ка4ествено обезваздошаване,4акам резолтат, успех и не сипваи ни6то за отпу6ване

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
bmw524 написа:колеги,наскоро сменях главата на моята кола.карам 524тд.след ремонта нямах възможност да я карам и каква беше изненадата ми днес(неприятна),когато след около 7-8 километра градско каране,колата ми иска да грее.трябва да уточня,че преди ремонта беше натикала маслото в охлаждащата система.възможно ли е причината да е това?помагайте!приемам всякакви съвети какво да направя,за да избегна това греене.купих някакъв препарат за прочистване на системата.да я наливам ли,защото ме предупредиха,че е нож с две остриета?
колега промивка правили ли сте на охладителната система щото когато влезе масло е доста опасно то разяжда гумените оплатнения и е 100 мпроцента от там, меже да се наложи да смениш радиатора , даже съм сигорен че ше се стигне до там
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- bmw524
- кандидат ентусиаст
-
ами с какво да я направя тази промивка,като ме съветвате да не наливам нищо.смятам да източа 2-3 пъти водата да видя дали няма да се махне отчасти това масло.иначе мисля да сваля и радиатора,щом сте сигурни,че проблема може да е от там.инче ремонта ми го прави един пич в Шумен,който според мене добре си върши работата,защото съм се напатил от майстори.спуках главата заради глупостта на един пишман майстор.между другото ласно ли се сменя термостат,защото него мисля да си го сменя сам,доста пари съм хвърлил вече.sniper74 написа:bmw524 написа:колеги,наскоро сменях главата на моята кола.карам 524тд.след ремонта нямах възможност да я карам и каква беше изненадата ми днес(неприятна),когато след около 7-8 километра градско каране,колата ми иска да грее.трябва да уточня,че преди ремонта беше натикала маслото в охлаждащата система.възможно ли е причината да е това?помагайте!приемам всякакви съвети какво да направя,за да избегна това греене.купих някакъв препарат за прочистване на системата.да я наливам ли,защото ме предупредиха,че е нож с две остриета?
колега промивка правили ли сте на охладителната система щото когато влезе масло е доста опасно то разяжда гумените оплатнения и е 100 мпроцента от там, меже да се наложи да смениш радиатора , даже съм сигорен че ше се стигне до там
- bmw524
- кандидат ентусиаст
-
пич чак сега погледнах,че си от Преслав.Живко ми го прави ремонта.сервиза му е срещу борсата.човека му разбира.вкарах колата за смяна на глава,после се оказа,че имам и изгнили тапи.абе съвестен е човека.crazy_d написа:Каде си прави ремонта на колата?
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
bmw524 написа:пич чак сега погледнах,че си от Преслав.Живко ми го прави ремонта.сервиза му е срещу борсата.човека му разбира.вкарах колата за смяна на глава,после се оказа,че имам и изгнили тапи.абе съвестен е човека.crazy_d написа:Каде си прави ремонта на колата?
Отиди при Пинко горе в школата,според мен той е най-правилния човек като става въпрос за Е34

- bmw524
- кандидат ентусиаст
-
Re: искам съвет!как да почистя охладителната система?
не съм го чувал?в час ли е с дизелите?
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
Основно само BMW-та се занимава а и кара само Е34ки,ако искаш звънни ми да ти обясня по подробно и да ти дам координати! 
....0888754810

....0888754810

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
blackbery написа:смяна термостат, чистене на радиаттора от ван и от ватре, свали и водна помпа да е види6 как е че има6е едни сас пластмасови перки и като се изпо4упят и невартят водата ка4ествено и след това ка4ествено обезваздошаване,4акам резолтат, успех и не сипваи ни6то за отпу6ване
Колега ,по принцип си прав.
Обаче не е лошо да поработиш по правописа .
Аз мисля ,че главата все още е пукната ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- sniper74
- младши ентусиаст
-
В бензиностанциите на ОМВ има специален разтвор за промивка на охладителната система, чувал съм че и с бира става тя пресичала деиствието на маслото и изчиствала добре но не съм пробвал, но задължително е трябвало да се направи промивка
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол

Колегата sniper74 говори за една малка синя тубичка на цена 10 лв, слагай смело.
- sniper74
- младши ентусиаст
-
има мирис на нафта даже си мисля че е нафта но по добре си вземи тубичката щото може да има и други салтанати ама ще изчисти цялата система 

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
благодаря на комшиата за загриженоста на правописа ми,просто всеки път много бързам и за това го правя по лесния начин, но ще си взема бележка.Наричамте комшиа заштото съм от Цалапица,но работя в софия,мисля че ако главата е все още спукана колегата щеше да сподели че му се губи антифризче, но все пак нека направи и тази задалжителна профилактика ,ако не помогне няма и да навреди ,пък и ще спести малко пари за работа и ще е сигуренklintan66 написа:blackbery написа:смяна термостат, чистене на радиаттора от ван и от ватре, свали и водна помпа да е види6 как е че има6е едни сас пластмасови перки и като се изпо4упят и невартят водата ка4ествено и след това ка4ествено обезваздошаване,4акам резолтат, успех и не сипваи ни6то за отпу6ване
Колега ,по принцип си прав.
Обаче не е лошо да поработиш по правописа .
Аз мисля ,че главата все още е пукната ...
че работата е свършена качествено и със любов в този възел и няма да има съмнения

- bmw524
- кандидат ентусиаст
-
с главата всичко е о.к.маркуча е мек,така както трябва да бъде.досега ми надуваше,като за световно.даже ми пръска радиатор,обаче проблемите ми продължават да нямат край.вчера,след 2 часови упражнения по източване на охладителната система и наливане на вода(иначе казано правих някакъв вид промивка),ми протече водната помпа.според вас мога ли да рискувам да сложа втора употреба,или да не си правя експерименти,че отдавна съм минал лимита за ремонта?и още един въпрос:според вас има ли вероятност да е затлачен и радиатора на парното?е тогава става една...има ли вероятност ако е затлачен да ми прави въздушна възглавница?
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3